Cum ne comportam cu turistii nostri?

Astazi m-am gandit sa va vorbesc despre un subiect sensibil, cred eu, intr-un business de turism indiferent de tipul acestuia!

Cu totii stim ca interactiunea directa cu turistul care ne-a calcat pragul este una dintre cele mai importante aspecte din job-ul nostru!

Cel putin la noi si sunt sigur ca si la voi, daca lucrati in acest domeniu, exista zile in care apar pe neasteptate clienti care vor sa vorbeasca cu “conducerea”, indiferent ca vor informatii pentru o nunta, o cazare, sa ne spuna cum a fost experienta lor la conac sau doar sa ne cunoasca in persoana pentru ca ne-au vazut pe website! Iar noi cu 100.000 de probleme diferite de facut, asta spune multe despre mine si cat de repede imi omor neuronii 🙂 , trebuie sa fim zambitori, amabili si intr-o stare energica indiferent ca ne-a plecat contabila, avem o teava sparta sau avem control de la ITM! 🙁

O sa va spun ceea ce fac eu dar va rog, daca vi se pare ciudat ceea ce urmeaza sa nu va schimbati parerea despre mine si daca o faceti sper sa va intalnesc la conac si sa va intru iarasi in gratii! 🙂

Tehnica mea de a-mi schimba starea este structurata in 3 etape:

  • Imi schimb fiziologia: in cazul meu ma ridic frumos de pe scaun, ma uit sa nu fie nimeni in birou si incep sa fac miscari rapide, sar in sus fac orice fel de miscare pentru a-mi pune sangele in miscare si a ma scoate din starea in care ma aflu! Totul este completat de o melodie motivationala (in general Eminem ascult) in casti evident!
  • Imi schimb atentia de la lucrurile, poate plictisitoare, pe care le faceam catre experiente frumoase: o discutie interesanta cu Florin Piersic dupa spectacolul din Deva sau faptul ca acum 1 saptamana cand m-am trezit aveam 2 caprioare in curte, etc! Ati prins ideea.
  • Imi schimb dialogul intern. De obicei gandesc lucruri frumoase despre persoana cu care urmeaza sa vorbesc; imi imaginez ca avem o discutie calma si prietenoasa totul se va termina cu bine si imi fac o imagine in minte a unei om cald si placut. Evident, nu este intotdeauna asa, mai primim si feedback-uri negative din cand in cand si toate acelea se sparg in capul meu, dar sa trecem peste.:)

Dupa terminarea acestui proces, am deja zambetul pe buze si cobor energic de la etaj unde am biroul sa interactionez cu persoana in cauza.

Dar pentru ca scriem pe un blog de marketing, acest articol are legatura si cu subiectul nostru nu doar cu metodele mele “interesante” de a ma pune in valoare, iar lucrul pe care vreau sa-l subliniez astazi este ca pentru noi este cea mai buna formula de a vinde un pachet, o nunta, oricare alt serviciu persoanelor pe care le avem deja in conac! In momentul in care am intrat in raport cu persoana care mi-a calcat pragul pot sa-i spun toate povestile noastre, pot sa-i arat toate camerele dar cel mai important pot sa-i prezint toate ofertele mele si chiar sa-l rog sa ne scrie un review pe TripAdvisor!

In cele mai multe cazuri daca nu au posibilitatea sa revina personal, ne recomanda prietenilor sau rudelor iar in momentul acela tot ceea ce am facut eu mai sus are sens. Pana la urma cea mai eficienta promovare este “word of mouth”, nu?

Credit foto: unsplash.com

Tags : Horia George Szabo
Horia George Szabo

The author Horia George Szabo

4 Comments

  1. hai ca m-am distrat…:)
    Sa ne anuti si cand o sa ai su un mistret in curte!
    Sau cand o sa ai o discutie cu Romica Tociu(?), dupa spectacolul din Deva, evident

Leave a Response