Andrada Crangus

Andrada Crangus

Andrada Crangus 2015

Mai intai m-am intersectat cu turismul.

Asta s-a produs aproape intamplator in 1998, cand m-am inrolat in echipa ministerului turismului. Am ramas in echipa vreme de 6 ani si jumatate, cu o scurta oprire la Biroul de promovare turistica a Romaniei la Bruxelles.

Interesanta experienta sectorului public, acumulata pe durata mandatelor a 5-6 ministri si a mai multor procese de organizare/reorganizare a institutiei. Grozava misiunea de a-ti reprezenta si de a-ti promova tara in lume!

Apoi m-am intersectat cu marketingul.

Am aterizat in departamentul de marketing al Perfect Tour, fara o experienta a sectorului privat, coplesita de ritmul in care se intamplau lucrurile/se luau deciziile si incantata sa fac parte dintr-o agentie performanta, mai ales la nivel de comunicare. Am avut bucuria si libertatea unor proiecte mici dar frumoase si am inteles de la cei mai mari ce inseamna viziunea.

Dupa 1 an si jumatate am mers mai departe si am intrat in Transilvania Travel. Cu un job provocator de a forma un department de marketing intr-o industrie in care marketingul era/este confundat cu promovarea. Aici am redescoperit ce inseamna sa-ti promovezi tara, in timp ce un procent majoritar din piata vorbeste despre destinatii externe sclipitoare, fara cusur.

Dupa care m-am intersectat cu freelancing-ul.

Cei aproape 6 ani de marketing si comunicare in Transilvania Travel s-au consumat si in martie 2013 a venit vremea sa merg mai departe. Am decis sa renunt la calitatea comoda de angajat, inregimentat full time intr-o companie sigura si puternica din piata si am ales incerta calitate de consultant independent, intr-o piata care nu e inca pe deplin constienta de rolul marketingului si al comunicarii in business 🙂

In toate locurile prin care am trecut am invatat, am testat, am gresit, am reusit. In toate locurile in care voi ajunge voi impartasi, voi invata, voi testa, voi gresi si voi reusi.

In tot acest timp, incerc sa pun umarul pentru ca, si in turism, marketingul sa ajunga sa atinga performanta pe care o atinge in multe alte industrii. Astept o vreme a marketingului turistic facut cu consultanti, cu strategie, cu P-uri, cu bugete sanatoase si cu rezultate.

Iar din 2008 m-am intersectat cu parenting-ul.

Despre evenimentele mele de family travel puteti citi pe stylishmom.ro, un proiect care imbina armonios offline-ul si online-ul.

Arhiva articolelor Andradei o gasesti aici.

Tags : Andrada Crangus
Carmina Nitescu

The author Carmina Nitescu

Ofer servicii de marketing și comunicare pentru companiile de turism, sunt trainer și organizator de evenimente tematice.

Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com

Leave a Response