World Travel Market 2014. Londra, 3-6 noiembrie.

Luni, 3 noiembrie, la Londra va bate gongul pentru cea de-a 35 editie a World Travel Market (WTM), unul dintre evenimentele de referinta ale industriei, la nivel global. Partenerul oficial al evenimentului este Flandra, destinatie turistica pozitionata ca “state of the arts” (www.visitflanders.com).

Cifre

WTM 2014 inseamna 5.000 expozanti din 183 de tari, cu mai mult de 200 expozanti noi fata de 2013 (printre care si primul expozant nord coreean, touroperatorul Experience North Korea). Peste 3.000 de reprezentanti media si aproximativ 100 de evenimente care vor avea loc in 4 zile de targ.

WTM 2013 a insumat mai mult de 50.000 de profesionisti din industrie, reprezentanti guvernamentali, presa. Conform unui research al Fusion Communication, a generat business de peste 2 miliarde de lire sterline.

Organizatorul targului, Reed Travel Exhibitions, este liderul global in organizarea de evenimente de turism, in 2013 a organizat 21 de evenimente de dimensiuni mari in 14 tari.

Evenimente

Vor avea loc peste 100 de evenimente pe durata a 4 zile de targ, in care vor fi furnizate insight-uri, se vor lansa si se vor discuta trend-uri, se va impartasi know-how, prin intermediul unor speakeri valorosi si a unor nume puternice din industrie. Agenda de seminarii este una dintre cele mai atractive parti ale targului pentru profesionisti, indiferent de profilul business-ului de travel in care sunt implicati. Dintre categoriile de anul aceasta:

  • Traditionale sau mai putin recent introduse: aviatie, hotelarie, croaziere, turism responsabil, tehnologie, mobile, sport, blogging, social media
  • Noi: women in travel, turism pentru tineri, turism medical, wellness, aventura, turism creativ (exact, este o noua forma de turism )

Vor fi sesiuni de business networking, festivitati de premiere, lansari de destinatii si de produse, evenimente dedicate presei. Ziua de miercuri, 5 noiembrie se va prelungi cu doua ore fata de programul traditional (de la 18,00 la 20,00), pentru a oferi expozantilor prilejul de a organiza evenimente prelungite in stand (WTM Festivals).

Prezenta Romaniei la WTM

Romania nu a lipsit la niciuna dintre editiile WTM, prin urmare anul acesta este la cea de-a 35 participare cu stand national. Razvan Marc, directorul actual al Biroului de turism al Romaniei la Londra este la cea de-a doua editie a WTM in aceasta postura.
Standul Romaniei va reuni 60 de companii (record in istoria participarii romanesti la WTM), dintre care care 80% sunt agentii turism, 5% hoteluri, 15% asociatii de promovare regionale si judetene, linii aeriene si atractii turistice. Peste 45% sunt companii care nu au mai expus niciodata la WTM, dar care sunt interesate de piata britanica.

Conceptul standului este o imbinare de clasic si modern. Pentru a asigura continuitatea mesajului din anul precedent, standul va relua design-ul din 2013: poarta maramuresana si ecrane imense de led-uri. Ca elemente de noutate: au fost create spatii de discutii cu banci de lemn (lavite) si mese joase acoperite cu stergare cu motive traditionale.

Evenimente in stand:

  • Promovarea statiunii Mamaia: miercuri (5.11) si joi (6.11) Asociatia Delta Dunarii Litoral si Fashion TV vor oferi publicului un show in acest sens, care se va desfasura pe culoarul din proximitatea standului Romaniei.
  • Lansarea de produse noi, de catre expozantii romani prezenti in stand, de la portaluri turistice pana la circuite transfrontaliere. Conform declaratiilor recente ale owner-ilor companiilor Eximtur si Paralela 45, ambii touroperatori isi vor lansa cu aceasta ocazie site-uri de rezervari online pentru piata britanica, pe componenta de incoming.

In standul Romaniei vor fi comunicate informatii despre eco-regiunile din Romania, despre proiecte de co-productie cu televiziuni internationale si despre portalul oficial de promovare a Romaniei.

Din partea ANT, in standul Romaniei la WTM va fi prezent vicepresedintele Mirela Matichescu.

Interesul meu pentru WTM

Este la fel de mare de fiecare data: ma intereseaza sa ma conectez la ceea ce se intampla pe pietele externe pe sub-domeniile mele de interes, sa aflu trenduri, sa inteleg cum se dezvolta cei mai puternici si mai inovativi, sa vad modele de business noi.

Iata aici cateva motive pentru care merita sa participi la acest targ, indiferent de business-ul de travel din care provii.
Informatiile vizavi de participarea Romaniei la WTM mi-au fost furnizate de catre Razvan Marc, seful Biroului de turism Londra, iar sursa foto pentru ilustrarea articolului este www.wtmlondon.com.

Credit foto: World Travel Market

Tags : agentie de turismAndrada Crangusspecialisti in turismtarg de turism
Andrada Crangus

The author Andrada Crangus

Leave a Response