Turism Market Insider: Episodul 41 – Vanzarea serviciilor turistice in functie de sezonul in care ne aflam

Se spune ca turismul este sezonier si ca majoritatea celor care calatoresc o fac vara sau cel mult de doua ori pe an: vara si iarna.

Ei bine, o agentie de turism nu poate vinde servicii turistice (de vacanta) numai pentru sezonul de vara, ci are o activitate continua intreg anul.

De-a lungul timpului am primit nenumarate intrebari legate de acest aspect (“ce vindem in extrasezon?”) asa ca in episodul de astazi al Turism Market Insider abordez tema “vanzarea serviciilor turistice in functie de sezonul in care ne aflam”. Episodul de astazi se adreseaza celor care fac turism leisure si nu celor care fac turism business – unde situatia este diferita.

In episodul de astazi gasesti urmatoarele informatii:

  • ce tipuri de produse turistice are in portofoliu o agentie de turism
  • caror tipuri de public se adreseaza agentia de turism cu serviciile sale (aici este de mentionat ca fiecare agentie de turism se adreseaza in mod obisnuit mai multor tipuri de public si in functie de acesta va stii ce tipuri de produse turistice sa promoveze si mai ales cand)
  • impartim anul pe trimestre si pe luni si facem o lista cu ce tipuri de produse turistice putem vinde in fiecare luna in parte.

Exemplul dat in videoclipul de mai jos este pentru primul trimestru al unui an insa recomand sa faci si tu acest exercitiu pentru fiecare dintre cele 4 trimestre ale anului pentru a vedea la nivelul companiei tale ce poti vinde in fiecare moment al anului si sa actionezi in consecinta.

Turism Market Insider nu ar putea exista fara partenerii nostri carora le multumim pe aceasta cale: imagine si sunet – CalinStan.com si ClubulFoto.com

Tags : agentie de turismCarmina Nitescuturism market insider
Carmina Nitescu

The author Carmina Nitescu

Ofer servicii de marketing și comunicare pentru companiile de turism, sunt trainer și organizator de evenimente tematice.

Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com

1 Comment

  1. intr-adevar exista fluctuatii de vanzari si in turism asa cum exista in fiecare domeniu: transporturi, logistica, distributie

Leave a Response