Cine suntem

tm-logo3-transparentStart

TurismMarket.com s-a lansat pe 16 august 2011 la initiativa celor 2 fondatori: Carmina Nitescu si Madalin Mancila.

Turism Market este astazi o companie de consultanta de business dedicata companiilor de turism: agentii de turism, touroperatori, unitati de cazare, companii aeriene si altor companii conexe cu industria turismului.

Mic istoric: articole, organizare evenimente, servicii de consultanta 

In vara anului 2011 am inceput ca o platforma de comunicare scriind si publicand articole pe teme interesante pentru cei care lucreaza in industria turismului. Am continuat apoi din octombrie 2012 cu organizarea unor workshopuri tematice dedicate companiilor de turism, iar din luna mai 2013  facem consultanta de business pentru companii de turism. Mai multe detalii gasesti aici.

De la infiintare si pana in prezent Turism Market si-a pastrat una din activitatile care au dus la recunoasterea sa pe piata: redactarea de articole dedicate celor care lucreaza in turism.

Dupa lansarea din 2011, Carminei si lui Madalin li s-au alaturat si alti colegi, autori ai articolelor, toti lucrand in industria turismului sau avand un business deschis in acest domeniu. Astfel Turism Market a fost si a ramas o platforma de comunicare in turism pe care scriu numai oameni avizati din domeniul turismului.

Temele abordate in articolele noastre trateaza subiecte de discutie din industria turismului, bune practici, lansari de campanii si evenimente, situatii legate de industria pe care o reprezentam.

Pe langa aceste articole organizam periodic diferite workshopuri, traininguri si infotripuri dedicate companiilor de turism. Aceste evenimente sunt organizate fie public(lista completa o gasesti aici), fie pentru diverse companii.

Activitatea principala pe care o are Turism Market astazi este consultanta de business, marketing, comunicare si social media in turism, iar prin aceasta ne aducem aportul in performantele pe care le au companiile de turism in piata.

Consultantul principal este Carmina Nitescu, iar mai multe informatii despre specializarile si activitatea sa gasesti aici.

Cui ne adresam cu serviciile de consultanta si organizare de  evenimente:

 • celor care lucreaza in domeniul turismului (agentii de turism, companii aeriene, unitati de cazare, organizatii de turism)
 • celor ce vor sa prospecteze piata in vederea deschiderii unei afaceri in turism
 • celor care au deschis o afacere in turism si care vor sa beneficieze de experienta noastra pentru a se pozitiona cat mai bine pe piata si a castiga cota de piata intr-un timp mediu
 • celor care cauta educatie in turism: pentru a-si face o specializare anume sau pentru a fi la curent cu toate nouattile din domeniu

 

Nota: Toate articolele de pe acest site sunt proprietatea TurismMarket.com si nu pot fi reproduse partial/ integral fara acordul nostru (nici in online, nici in print).

6 Comentarii

 1. Buna!
  Felicitari pentru site! Eu una nu sunt un turist imatimit, insa in rarele ocazii cand calatoresc, imi place sa o fac cu pasiune.

  Am nevoie de sfatul vostru. Stiti cumva de cursuri acreditate de Ghid Turistic?

  Eu si o prietena a mea am vizitat impreuna anul trecut Sibiul, si pe drum am cunoscut 4 turcoaice, cu care ne-am imprietenit.
  Prietena mea a observat ca desi nu stiam multe despre oras, faceam tot posibilul sa le spun cat mai multe despre locurile prin care treceam, si crede ca as fi un bun ghid.
  Eu cred ca mi-ar face placere sa frecventez un astfel de curs, dar din moment ce am sa il platesc, as vrea sa imi fie cumva de folos in cariera.

  Multumesc mult de tot.
  Sper ca nu v-am plictisit.
  Luciana

 2. Buna Luciana,

  Multumim pentru feedback 🙂
  Ma bucur ca iti place domeniul turismului si iti doresc sa ai o cariera frumoasa daca iti alegi acest domeniu.

  Din cate stiu eu, cursuri de ghid de turism fac cei de la THR. Eu aici am facut primul meu curs de turism: Agent de turism – Ghid(specializare national). A fost un curs interesant, insa numai o introducere in ceea ce inseamna turismul cu adevarat.
  Gasesti mai multe informatii despre cursul organizat de THR aici: http://www.thrgroup.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=65&Itemid=1

  Succes, iar daca te mai pot ajuta cu ceva te rog sa-mi spui.

 3. Hei , va citesc mereu see you placere si va multumesc pentru toate informatiile. Felicitari!

Leave a Reply