Cine suntem

tm-logo3-transparentStart

TurismMarket.com s-a lansat pe 16 august 2011 la inițiativa celor 2 fondatori: Carmina Nițescu și Mădălin Măncilă.

Turism Market este astăzi o companie de marketing & comunicare dedicată companiilor de turism: agenții de turism, touroperatori, unități de cazare și altor companii conexe cu industria turismului (restaurante, crame, winebar-uri, wineshop-uri).

Mic istoric: articole, organizare evenimente, servicii de marketing & comunicare

În vara anului 2011 am început ca o platformă de comunicare scriind și publicand articole pe teme interesante pentru cei care lucrează în industria turismului. Am continuat apoi din octombrie 2012 cu organizarea unor workshopuri tematice dedicate companiilor de turism, iar din luna mai 2013  oferim servicii de marketing & comunicare pentru companii de turism. Mai multe detalii găsești aici.

De la înființare și până în prezent Turism Market și-a păstrat una din activitățile care au dus la recunoașterea sa pe piață: redactarea de articole dedicate celor care lucrează în turism.

După lansarea din 2011, Carminei și lui Mădălin li s-au alăturat și alți colegi, autori ai articolelor, toți lucrând în industria turismului sau având un business deschis în acest domeniu. Astfel Turism Market a fost și a rămas o platformă de comunicare în turism pe care scriu numai oameni avizați din domeniul turismului.

Temele abordate în articolele noastre tratează subiecte de discuție din industria turismului, bune practici, lansări de campanii și evenimente, situații legate de industria pe care o reprezentăm.

Pe lângă aceste articole organizăm periodic diferite workshopuri, traininguri și infotripuri dedicate companiilor de turism. Aceste evenimente sunt organizate fie public (lista completă o găsești aici), fie pentru diverse companii (evenimente private).

Activitatea principală pe care o are Turism Market astăzi e bazeaza pe servicii de marketing, comunicare și vânzări în turism, iar prin aceasta ne aducem aportul în performanțele pe care le au companiile de turism in piață.

Consultantul principal este Carmina Nițescu, iar mai multe informații despre specializările și activitatea sa găsești aici.

Cui ne adresăm cu serviciile de marketing, comunicare și organizare de  evenimente:

 • celor care lucrează în industria de turism: agenții de turism, touroperatori, companii aeriene, unități de cazare, organizații și asociații de turism și companii conexe (restaurante, crame, winebar-uri, wineshop-uri)
 • celor ce vor să prospecteze piața în vederea deschiderii unei afaceri în turism
 • celor care au deschis o afacere în turism și care vor să beneficieze de experiența noastră pentru a se poziționa cât mai bine pe piață și a câștiga cotă de piață într-un timp mediu
 • celor care caută educație în turism: pentru a-și face o specializare anume sau pentru a fi la curent cu toate noutățile din domeniu
Notă: Toate articolele de pe acest site sunt proprietatea TurismMarket.com și nu pot fi reproduse parțial/ integral fără acordul nostru (nici în online, nici în print).

6 Comments

 1. Buna!
  Felicitari pentru site! Eu una nu sunt un turist imatimit, insa in rarele ocazii cand calatoresc, imi place sa o fac cu pasiune.

  Am nevoie de sfatul vostru. Stiti cumva de cursuri acreditate de Ghid Turistic?

  Eu si o prietena a mea am vizitat impreuna anul trecut Sibiul, si pe drum am cunoscut 4 turcoaice, cu care ne-am imprietenit.
  Prietena mea a observat ca desi nu stiam multe despre oras, faceam tot posibilul sa le spun cat mai multe despre locurile prin care treceam, si crede ca as fi un bun ghid.
  Eu cred ca mi-ar face placere sa frecventez un astfel de curs, dar din moment ce am sa il platesc, as vrea sa imi fie cumva de folos in cariera.

  Multumesc mult de tot.
  Sper ca nu v-am plictisit.
  Luciana

 2. Buna Luciana,

  Multumim pentru feedback 🙂
  Ma bucur ca iti place domeniul turismului si iti doresc sa ai o cariera frumoasa daca iti alegi acest domeniu.

  Din cate stiu eu, cursuri de ghid de turism fac cei de la THR. Eu aici am facut primul meu curs de turism: Agent de turism – Ghid(specializare national). A fost un curs interesant, insa numai o introducere in ceea ce inseamna turismul cu adevarat.
  Gasesti mai multe informatii despre cursul organizat de THR aici: http://www.thrgroup.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=65&Itemid=1

  Succes, iar daca te mai pot ajuta cu ceva te rog sa-mi spui.

 3. Hei , va citesc mereu see you placere si va multumesc pentru toate informatiile. Felicitari!

Leave a Response