Cum a fost la #SmartTravelBusiness

Au trecut cateva zile bine de cand a avut loc evenimentul “Leisure travel & clients: Smart up your Travel Business“, eveniment organizat de Turism Market in parteneriat cu Prestige Tours, cu sprijinul White Image si Hotel Europa Royale Bucharest.

Daca ai urmarit hashtagul #SmartTravelBusiness live pe Facebook, Twitter si Instagram ai aflat cate ceva despre ce s-a intamplat in acea seara. Daca nu ai urmarit live nu este nicio problema. Revin aici pentru a puncta momentele cele mai importante ale serii.

Astfel, in prima parte a serii gazda noastra, Alex Filip de la Eventur a anuntat pe scurt programul evenimentului si a facut cate o scurta descriere celor 3 speakeri.

Carmina Nitescu a vorbit despre “Orientarea spre client”

Aflandu-ne intr-o piata orientata spre client din ce in ce mai mult este necesar ca si noi, cei care lucram in turism, sa ne cunoastem din ce in ce mai bine clientii. Stiind astfel cui ne adresam avem mai multe sanse de a oferi servicii de calitate clientilor nostri si totodata de a le oferi cu adevarat ceea ce au nevoie!

speech carmina1

Pe parcursul prezentarii s-au mentionat cele 5 intrebari esentiale pe care orice companie ar trebui sa le puna pentru a construi “profilul clientului”, s-a vorbit despre cei 6 pasi in Cultura Seviciilor Superioare (Ron Kaufman) si s-au dezbatut cateva situatii aduse in discutie de catre cei aflati in sala.

speech carmina 2

Madalin Mancila a vorbit pe tema “Adauga valoare produselor tale”

In discursul sau, Madalin a adus in discutie 4 tipologii de clienti carora le-a facut o scurta descriere:

 • clientul “price”
 • clientul needucat
 • clientul educat
 • clientul researcher.

In functie de tipul de client caruia ne adresam noi ca si companii de turism trebuie sa ne adaptam serviciile astfel incat sa venim in intampinarea clientului ales.

speech madalin 1

Madalin a tras apoi cateva concluzii dintre care mi-a ramas una in minte: “Clientii nu inteleg intotdeauna produsele pe care le cumpara“.

Este adevarat pentru ca de multe ori suntem pusi in situatia in care noi am spus ceea ce reprezinta produsul respectiv insa informatia a fost inteleasa de client in mod diferit. De aici rezulta faptul ca cu cat ne cunoastem clientul mai bine cu atat vom putea transmite pe limbajul sau informatia respectiva.

La final Madalin a facut un studiu de caz in care a mentionat cateva metode de a  creste valoarea serviciului oferit catre clienti.

studiu de caz madalin

Andrei Georgescu- Here & Now – Predictii in marketingul online

Andrei de la White Image a prezentat o cu totul alta fata a “clientului”: abordarea online.

Daca atat eu cat si Madalin ne-am referit la nevoia clientului, la a-l cunoaste din cat mai multe puncte de vedere, Andrei a venit in completare cu abordarea online si cum putem stii ce anume este de interes pentru clientul nostru in functie de comportamentul sau online.

Astfel de la Andrei am aflat:

 • 82% dintre cei care sunt conectati la internet folosesc Internetul entru a cauta informatii despre un produs
 • 77% refera emailul pentru mesaje promotionale
 • 76% prefera emailul pentru informatii legate de servicii
 • in era consumatorului persoanele sunt permanent adresabile
 • telefonul mobil este “The power tool of the connected consumer”
 • 35% din emailuri sunt citite de pe mobil in Romania
 • 28% dintre telefoanele mobile sunt smart phone-uri

prezentare andrei georgescu

De la Andrei am aflat cum putem anticipa cand clientul nostru vrea sa plece in vacanta in functie de cautarile sale si cum ii putem reaminti acestuia ce a cautat daca nu s-a hotarat intre timp.

Las aici cateva fotografii de la eveniment iar restul le gasesti in albumul oficial, aici:

Leisure Travel & Clients: Smart up your Travel Business” a avut loc pe 28.10.2014 si a fost organizat de Turism Market powered by Prestige Tours si sprijinit de White Image si Hotel Europa Royale Bucharest

Multumim pe aceasta cale tuturor persoanelor implicate in eveniment: Alexandra Mateuta & echipa Prestige Tours, Anca Dobrila si echipa de la Hotel Europa Royale, Andrei Georgescu & echipa White Image, Madalin Mancila, Carmina Nitescu si Doina Veronica Craciun.

Multumim totodata moderatorului nostru, Alex Filip de la Eventur pentru ca a fost alaturi de noi!

Fotografiile de la eveniment sunt realizate cu un aparat Nikon Df, cu sprijinul Nikonisti.

Tags : Carmina Nitescueveniment turism marketmadalin mancilaspecialisti in turism
Carmina Nitescu

The author Carmina Nitescu

Fac consultanță de business, marketing, comunicare și social media pentru companiile de turism, sunt trainer, coach și organizator de evenimente tematice.

Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com

Leave a Reply