Alex Hampu

Alex Hampu

Presedinte ASOCIATIA TEN
Director General SPLENDID TRAVEL, reprezentant GO2HOLIDAY in Romania

Format la Sibiu, maturizat in Bucuresti si slefuit la Londra. Cam asa as rezuma cariera mea profesionala de pana acum. O cariera exclusivista in turism care consider ca mi se potriveste pe deplin si care mi-a oferit si sansa de a face ce-mi place.

Am debutat in 2000, imediat dupa terminarea facultatii, in cadrul lantul hotelier Continental, la Hotel Continental Sibiu, ca Sales Manager, apoi in Bucuresti, pe aceeasi pozitie in cadrul lantului hotelier TH HOTELS (Opera, Central, Venetia), urmand ca, dupa 8 ani de hotelarie sa trec pe cealalta baricada a turismului, a agentiilor de turism. Desi prima dragoste nu se uita (hotelaria mi-a ramas si-mi va ramane tot timpul in suflet) a trebuit sa schimb domeniul, alegand antreprenoriatul. Acum detin agentia Splendid Travel si sunt reprezentantulGO2HOLIDAY in Romania.

Intre 2006-2007 mi s-a oferit sansa de a ma “slefui” la Londra, tot in hotelarie, pe perioada stagiului in cadrul Holiday Inn Brentford Lock.

“Suntem peste tot acasa !” Cam asa suna imnul unei echipe de fotbal din Bucuresti ! Eu as transpune acest slogan si in turism. Ganditi-va la concediile voastre si la cati romani lucreaza in strainatate in hoteluri, baruri, restaurante sau vase de croaziera. Cred ca nu exista vreo capitala europeana in care sa nu va intalniti cu un roman, fie la receptia hotelului unde va cazati, fie bucurandu-va ca va serveste la masa, evitand astfel neplacerile necunoasterii limbii locale. Si nu intamplator ii gasiti in punctele cheie prestand diverse servicii, deoarece SUNT BUNI si APRECIATI ! Poate ca sunt mai pretentiosi sau mai plangaciosi decat colegii lor de alte nationalitati, dar cu siguranta sunt mai profesionisti. Mi-as dori ca acesti tineri sa revina in tara, ca statul roman sa-i incurajeze s-o faca, si cu siguranta vom avea un turism mai sanatos, mai orientat catre client, un turism adevarat. Potential avem, dar nu stim sa-l valorificam. Nu stim sa ne vindem, iar mentalitatea asta ne costa. Ei, “stranierii”, ar putea schimba turismul. Din pacate suferim din cauza celor “cu prea multa experienta in turism” si, cu tot respectul pentru ce au facut pana acum, cred ca e timpul sa-i lase pe cei mai tineri, cu o mentalitate mai actualizata cerintelor actuale.

Arhiva articole:

09.04.2013 Booking.com deschide un birou in Romania

18.12.2012 Top Hotels in Bucuresti

21.11.2012 Tips-uri pentru hotelieri

08.11.2012 Ce nu stim despre Tripadvisor

24.07.2012 Tepe in turism – se intampla si la altii

22.03.2012 Lanzarote sau cum sa faci gratarul la caldura unui vulcan

05.03.2012 Si hotelierii plang cateodata

 

 

Tags : Alex Hampu
Carmina Nitescu

The author Carmina Nitescu

Ofer servicii de marketing și comunicare pentru companiile de turism, sunt trainer și organizator de evenimente tematice.

Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com

Leave a Response