Ce nu stim despre Tripadvisor?

trip-advisor-wp-1920×1080

Toata lumea cunoaste cate ceva despre Trip Advisor, atat cei din bransa cat si cei mai putin implicati in turism si care doresc sa afle cat mai multe detalii despre hotelul, restaurantul sau avionul pe care doresc sa-l rezerve.

Asta daca nu vrei sa apelezi la un consultant in turism sau nu esti la zi …cu bloggerii de turism 🙂 !! ( apropos, pe o parte din ei am avut placerea sa-i cunosc la intalnirea organizata de Turism Market pe 30 oct 2012 ) care pot oferi informatii utile si interesante despre anumite, hoteluri, destinatii, etc.

Ceea ce este mai putin cunoscut este faptul ca :

  •  Trip Advisor este pe locul 2 in lume ca si aplicatie pe Facebook
  •  Daca Trip Advisor ar fi o tara ar ocupa locul 3 in lume ca si populatie
  •  Are peste 60 milioane de utilizatori unici pe luna din care cei mai multi sunt in Europa, cca 33%
  •  Au fost postate review-uri in aproape 96% din tarile lumii
  •  In momentul de fata sunt postate peste 75 milioane de review-uri si peste 11 miloane de poze
  •  O postare se face aproape la fiecare secunda
  •  Peste 1,3 miliarde de pagini online sunt vizualizate timp de o luna

Review-rile nu sunt postate instant pe site, ele fiind normal verificate inainte. De asemenea un manager de hotel este alertat ori de cate ori o parere negativa este postata in legatura cu hotelul pe care-l detine, avand posibilitatea sa-i raspunda celui care a postat-o.

Totusi in Septembrie 2011 Advertising Standards Authority (ASA) din Marea Britanie a trebuit sa investigheze site-ul dupa ce s-a reclamat faptul ca anumite postari ar fi false, motiv pentru care a solicitat Trip Advisor sa elimine sloganul “”reviews you can trust” de pe site-ul din Marea Britanie si sa-l schimbe cu ‘reviews from our community.’

Foarte interesant este faptul ca Trip Advisor este parte a grupului Expedia si, desi pare ciudat, unul din site-urile care oferteaza pe Trip Advisor (pe langa hotel.com sau venere, membre ale aceluiasi grup) este booking.com sau agoda, adica CONCURENTA !

Si de aici NOI, ROMANII, avem multe de invatat, apropos de ultima tema a Asociatie TEN, “DE LA CONCURENTA LA COLABORARE “

In ce priveste platformele online si alte canale de distributie, precum si metodele de lucru ale acestora cu furnizorii de servicii, in special hoteliere, promit sa le analizam in urmatoarele articole pe Tursim Market.

Tags: Alex Hampuhotelsocial media in turismspecialisti in turism

Leave a Reply