Cine vine la BLog on BLog off?

afis TTF finalVineri, 28 martie la ora 12,00 se deschide oficial de-a de-a VII-a editie a Transylvania Tourism Fair (TTF) – targul regional de turism de la Brasov organizat de catre ANAT.

Imediat dupa deschidere, vom da startul evenimentului Blog on Blog off  – eveniment despre proiecte de comunicare in turism. Din cate stiu, TTF marcheaza cu ocazia BLOg on Blog off un prim proiect de acest gen la Brasov.

Evenimentul isi propune sa aduca in fata industriei de travel (fie ea regionala sau nationala) si a institutiilor locale de promovare a turismului exemple de bune practici in proiecte de marketing si comunicare derulate in Romania (de catre operatori de turism sau de autoritati publice locale) si diverse platforme de comunicare online care vor fi prezentate.

1. Proiectele de succes despre care vom vorbi si oamenii din spatele lor sunt:

  • #ateliereleparavion – Alexandra Rosca, Paravion
  • #priNeamt – Alex Filip, Eventur
  • #aventuravivolis – Cristian Curus, Ovi Travel

Ne-am propus sa vorbim fara rezerve despre aceste proiecte, cu bune si mai putin bune, sa aflam insight-uri de organizare, de derulare, de evaluare. Sa invatam de la cei care se misca odata cu piata sau chiar inaintea ei si sa nu ne fie frica sa experimentam, sa gresim, sa ascultam, sa intrebam.

2. Platformele de comunicare prezente apartin urmatoarele categorii si se vor prezenta prin intermediul celor care le detin:

Bloguri generaliste de travel, cu vechime si notorietate crescute:

  • Lumea Mare – Roxana Farca. Roxana este motorul Lumea Mare, cea care a dat viata acestui blog si unul dintre contributorii principali.

Bloguri de travel cu audienta nisata, mai cunoscute sau mai recente:

  • Travel Girls – Narcisa Suruianu. Narcisa este una dintre cele doua travel girls, care vorbeste cu multa energie unui public preponderent (nu, nu exclusiv) feminin.
  • Minicalatorii in trei – Adriana Cocic. Adriana a fondat Viajoa, apoi a devenit mamica si din 2013 isi impartaseste experientele de family travel pe Minicalatorii

Bloguri de travel mai putin cunoscute, cu contributor unic:

  • Lipa Lipa – Simona Stanescu. Simona este omul aventurii si fondatorul blogului.

Site-uri cu teme conexe travel-ului (lifestyle, business, health):

  • www.fulviameirosu.ro – Fulvia Meirosu . Fulvia este un om al cifrelor si al travel-ului, jurnalist de business (fost redactor sef Money Express) care si-a lansat recent propriul blog de business si lifestyle.
  • www.aquiahora.ro – Adriana Caranfil. Pe Adriana o cunoastem de la ANAT, insa pasiunea ei pentru alegeri sanatoase, turism si dezvoltare persoanala se numeste aquiahora.ro

Invitand omenii de mai sus sa povesteasca despre produsele lor si despre proiecte trecute, prezente sau viitoare, am urmarit in primul rand diversitatea si in al doilea rand nisarea. Iar factorul timp a contat atunci cand am limitat blogurile/site-urile participante la 6.

Blog on Blog off si-a propus sa fie un eveniment despre comunicare si nu numai, online si nu numai, cu bloguri de travel si nu numai. Un eveniment adresat operatorilor de turism din Romania, care sa vorbeasca industriei autohtone pe limba ei, sa aduca pe scena proiecte recente de succes (cu bune si eventual mai putin bune), sa dea prilejul unor bloguri (mai mici sau mai mari) sa vorbeasca despre ele, sa incurajeze networking-ul si business-ul de ambele parti.

Pe lista participantilor se afla agentii de turism locale, hoteluri si pensiuni si Brasov si imprejurimi (Tusnad, Valea Prahovei), dar lista este deschisa si autoritatilor publice, asociatiilor de turism si operatorilor de travel nationali si internationali prezenti la eveniment.

Detalii eveniment:
– Data si interval orar: 28 martie, orele 13.00-15.00
– Loc: TTF – Brasov Business Park, Sala Stefan Luchian
– Acces gratuit
– Inscriere si extra-info: andrada@turismmarket.com

Blog on BLog off este un eveniment marca ANAT, organizat in cadrul TTF Brasov, cu implicarea directa a Kron-Tour. Evenimentul este conceput si moderat de Andrada Crangus si este sustinut de Turism Market.

Credit foto: unsplash.com

Tags : agentie de turismAndrada Crangusblog de turismeveniment in turism
Andrada Crangus

The author Andrada Crangus

5 Comments

Leave a Response