Craciun la Conacul Archia – “O familie pentru fiecare copil”

Cand am vorbit prima oara cu Carmina despre Turism Market si despre implicarea mea in acest proiect mi-au fost prezentate si cateva “reguli” pe care aceasta comunitate le respecta cu desavarsire si fie vorba intre noi, sunt total de acord cu ele. Printre acestea s-a evidentiat si interzicerea prezentarii de oferte sau alte tipuri de servicii catre comunitatea “Turism Market”, cu care iarasi sunt total de acord.

Totusi am indraznit sa-i propun Carminei urmatorul articol si spre bucuria mea a fost super entuziasmata si a acceptat sa-l publicam.

Tin foarte mult la aceasta actiune deoarece este facuta din suflet si de asemenea datorita faptului ca este o traditie veche a familiei mele!

De mai bine de 10 ani, traditia noastra este sa ajutam copiii fara familii sau cu probleme familiale. In trecut cand am lucrat in confectii textile ajutam cu hainute diferite centre, dupa ce am terminat cu acest domeniu am ajutat cu obiecte, iar acum de cand ne-am mutat in casa noua (si anume din 2008) aducem copilasii la echitatie, piscina sau ii invitam la diferite activitati pe care noi le facem la conac.

Din anul 2013 ne-am propus sa implicam si turistii care ne calca pragul in actiunile noastre. Asa ca anul trecut in Ajunul Craciunului am adus alaturi de noi si oaspetii nostri un grup de 8 copii de la Manastirea Franciscana din Deva. Fiecare copilas a fost asezat la o masa, iar familiile invitate au avut grija de acestia. Evident la un moment dat a venit mosul si toata lumea a recitat poezii, a primit cadouri, iar dupa am luat cina impreuna, ne-am distrat si am dansat. La final cu o bucurie imensa in ochi si cu o energie debordanta copiii ne pupau si ne spuneau ca ne iubesc! Au fost momente in care am uitat de orice fel de gand negativ, orice fel de nemultumire ramanand doar stupefiati cu totii!

Noi consideram ca de Craciun fiecare copil trebuie sa aiba o familie care sa-l iubeasca si sa-i fie aproape si, de aceea, anul acesta ne-am propus sa invitam 15 copii! De asemenea, impreuna cu oaspetii nostri in ziua de Ajun vom merge sa vizitam centrul in care stau acestia, iar dupa slujba ii vom lua cu noi la conac sa-l asteptam impreuna pe Mos Craciun!

Manastirea Fraciscana din Deva are o poveste foarte lunga pe care nu am timp sa o scriu aici, dar o sa va spun cateva cuvinte pe scurt. Aceasta a fost redeschisa in anul 1992 la intiativele parintelui Csaba Bojte care cu ajutorul unui grup de copii ai strazii a reusit sa reconditioneze aceasta manastire si sa o faca iarasi functionala. Cand treaba s-a terminat acesti copii nu au mai vrut sa plece si asa a inceput minunata poveste a Fundatiei “Sfantul Francisc”. In prezent aceasta fundatie detine 40 de camine in toata tara avand in grija mai bine de 2500 de copii.

Acestea fiind spuse o sa inchei aici articolul de astazi, dar nu inainte de a va invita pe toti sa ne stati alaturi in actiunea noastra. Orice fel de ajutor este bine venit!

Detalii despre ce se intampla la Conacul Archia de Craciun poti vedea aici:


Pentru donatii:

FUNDATIA SFANTUL FRANCISC

RON: RO60 OTPV 3400 0006 9719 RO01

EUR: RO17 OTPV 3400 0006 9719 EU01

SWIFT: OTPVROBU

www.magnificat.ro

Credit foto: Conacul Archia

Tags : Horia George Szabospecialisti in turism
Horia George Szabo

The author Horia George Szabo

2 Comments

Leave a Response