Cand totul se intampla cu un scop…

conacul archia deva

10686935_10152365032996864_1881962620037755713_nO sa incep primul meu articol pe acest website minunat si plin de informatii utile prin a va povesti putin cum am fost invitat sa scriu aici. Cochetez cu “public speaking-ul” de ceva vreme, nu ca as fi cel mai experimentat “speaker”, dar imi place sa vorbesc oamenilor despre experientele pe care eu si familia mea le traim zilnic la Conacul Archia.

Nu am vorbit la foarte multe conferinte pana acum, dar as vrea sa va povestesc putin ce am identificat cand vine vorba de vorbit in public: “sinceritatea/ sufletul” sunt cele mai importante calitati pe care le poate avea un “speaker”. La prima conferinta la care am vorbit despre ceea ce facem la conac am avut emotii enorme, m-am pregatit intens inainte mi-am repetat prezentatea in oglinda si peste tot prin casa. Imaginati-va cum arat eu la toti cei 190 cm pe care ii am gesticuland, vorbind singur, inrosindu-ma cand gresesc si deplasandu-ma stresat singur prin casa. Daca nu ati reusit sa va imaginati, va spun eu: V-ATI FI PRAPADIT DE RAS!

A doua zi am reusit sa imi sustin prezentarea! Cred ca am si transmis mesajul pe care am vrut sa-l transmit, dar ceva parca nu era perfect, imi lipsea ceva. Totusi, am primit cateva incurajari si o bataie pe spate. 🙂 A mai trecut ceva timp, am mai citit si eu una, alta despre “public speaking” si am mers iarasi la o prezentare, nu va faceti griji procesul de pregatire a fost acelasi, eu, casa, rosu la fata. Dupa prezentare aceeasi poveste, mesajul transmis, dar tot felling-ul acela enervant care iti spune “mai ai de tras tinere”. Mai trece o perioada si sunt invitat sa vorbesc la #PriNeamt editia a 3-a in fata la peste 150 de oameni. Cu un entuziasm debordant incep, imi fac prezentare, trec prin procesul bine stiut, ajung in fata publicului si ce credeti… Uit tot ceea ce repetasem! Nu vreti sa stiti ce a fost in capul meu in acel moment, nu este frumos! Totusi mi-am spus fie ce-o fi si am inceput sa vorbesc!

Si am vorbit, si am vorbit si cu cat vorbeam mai mult cu atat imi doream sa spun mai multe si sa dau mai multa informatie si cuvintele curgeau si vazand in sala ca am captat atentia catorva persoane am continuat! La final am primit mai multe felicitari decat am primit vreodata chiar si cateva multumiri de la alti proprietari de pensiuni. Ce credeti, feeling-ul a disparut si eu eram in al 9-lea cer. In drum spre casa am inceput sa analizez ce s-a intamplat defapt si am ajuns la o singura concluzie: Cand vine vorba de oameni si comunicarea cu oamenii, SUFLETUL, SINCERITATEA SI EXPERIENTELE sunt cele mai importate. 

A doua zi dupa eveniment am primit un telefon de la Madalin Mancila, pe care il apreciez foarte mult, am si participat la o conferinta in care a fost invitat si pot spune ca mi-a lasat impresia unui adevarat profesionist, spunandu-mi ca a citit articolul scris de Carmina despre prezentarea mea si intrebandu-ma daca as vrea sa fac parte din aceasta minunata comunitate a tinerilor profesionisti in Marketing! Restul este istorie!

Tags: CONACUL ARCHIAHoria George Szabopublic speakingspeakerspecialisti in turismturismturism market

4 Comentarii

  1. Un foarte bun inceput in ale articolelor. Desi sunt sigur si stiu ca emotiile sunt mari primele cateva dati, cu siguranta toate contribuie constructiv la o dezvoltare rapida in viitorul apropiat

Leave a Reply