Black Friday de la marketing la vanzare

 

Desi au trecut cateva zile de la nebunia Black Friday, ma rog de la furtul startului, pentru ca adevaratul Black Friday este pe 28 Noiembrie, nu ma pot abtine de la cateva comentarii mai mult sau mai putin pertinente.

Ca sa ne raportam la industria care ne intereseaza pe noi cel mai mult si anume turismul, oare cat credeti ca reprezinta marketing si cat vanzari intr-o campanie de Black Friday pe servicii turistice?

Sincer, desi anul acesta  impreuna cu echipa mea vom implementa o campanie de Black Friday ce va avea la baza reduceri semnificative pentru vara 2015, consider ca principalul beneficiu al acesteia va fi atragerea atentiei asupra brandului si asupra produselor si abia apoi in plan secundar, vanzari care sa conteze cu adevarat.

Imi amintesc o experienta foarte frumoasa de acum 2 ani cand Paravion, integrat fiind in platforma Emag, a participat la campania de Black Friday inregistrand vanzari foarte mari intr-o singura zi .

De ce spun ca a fost o experienta frumoasa?

Pentru ca impreuna cu echipa dedicata acestui eveniment s-au muncit 18 ore incontinuu intr-o atmosfera extraordinara iar in momentul in care vedeai cum intra rezervari si plati online pe banda rulanta 🙂 , traiai o satisfactie atat de mare incat abia iti dadeai seama ca s-a facut ora 1 noaptea :).

Pe langa povestea frumoasa din spatele acestui proiect ramane insa realitatea cruda si anume ca pentru a avea succes intr-o campanie de Black Friday ai nevoie odata de un promoter consacrat in astfel de campanii, de preferat Emag 🙂 , dar si de preturi extrem de mici, mult sub media unui pachet vandut in Early Booking, de exemplu.

Cu alte cuvinte, adevaratul Black Friday, adica cel cu incasari maaaari si profit bun, nu se afla in servicii ci doar in industriile care vand efectiv produse.

Sa fim inspirati 🙂

Tags : agent de turismagentie de turismblog de turismconsultant de turismconsultanta in turismmadalin mancilaspecialisti in turism
Madalin Mancila

The author Madalin Mancila

Always forward! Email: madalin@turismmarket.com

Leave a Reply