Valentine’s Day si turismul online

alev-takil-3syTDiVAc7w-unsplash

Ma uit pe net, ma uit in mall, ma uit prin oras si…. nu vad nimic. Evident, ma refer la sarbatoarea americana, Valentine’s Day. Sincer, nici nu stiu ce sa mai cred. Ori marketerii nu considera aceasta sarbatoare demna de exploatat, ori aceasta nu a prins publicului roman, ori faptul ca Romania se afla sub zapada a mutat focusul de pe aceasta.

Personal, cred ca avem de a face cu cu cate putin din fiecare, iar daca ne referim la turism, in mod cert ceea ce se intampla in Romania si in Europa nu avantajeaza absolut deloc agentiile de turism, in special cele offline. Daca vorbim de turismul online, vom observa un trend ascendent al vanzarilor si al platilor electronice. Explicatia este oarecum simpla. Foarte multi oameni prefera sa butoneze si sa caute informatii cu ajutorul internetului ajutati evident si de vremea de afara, iar cei mai hotarati au reusit sa depaseasca complexele comertului electronic si sa incerce rezervarile online.

Acesta este un exemplu pe care am tinut neaparat sa-l dau pentru ca, desi credibilitatea nu este foarte ridicata in cazul tranzactiilor online, perseverenta de care au dat dovada toti cei care au investit in brand awareness, in educarea pietei si in turismul online si nu ma refer la portalurile straine, este acum rasplatita pe deplin. De ce spun asta? Pentru ca, desi Valentines Day nu a fost promovat aproape deloc in mediul offline si foarte putin in mediul online, volumul vanzarilor portalurilor de turism online a fost generat in mare masura organic si de aceasta sarbatoare  impreuna cu vremea care a tinut multi utilizatori in fata calculatorului.

Personal, nu sunt un mare fan al acestei sarbatori insa profesional o consider demna de luat in seama chiar daca nu merita investitii importante in publicitate.

Poate ca voi fi contrazis in urmatoarele doua zile pana pe 14 februarie, insa ma indoiesc ca va aparea un val puternic de promovare. Nici pentru Dragobete nu vad interes prea mare din pacate.

Sa urmarim deci, ce se va intampla.

Credit foto: unsplash.com

Madalin Mancila

autor Madalin Mancila

Always forward! Email: madalin@turismmarket.com
Tags: madalin mancila

Leave a Reply