Turism Market Insider: Episodul 4 – Gardianul bugetului de marketing -Interviu Madalin Mancila

Cel de-al patrulea episod al Turism Market Insider este un interviu cu Madalin Mancila – Marketer in turism.

Pe Madalin il cunosti atat de pe siteul TurismMarket.com pentru ca este unul din colegii nostri, precum si ca om de marketing de al carui nume se leaga companii precum Happy Tour, Paravion, prestige Tours si Accent Travel & Events.

In episodul de astazi, Madalin vorbeste despre ce inseamna marketingul, despre  importanta lui intr-o agentie de turism, despre “omul de marketing, acel gardian al bugetului de marketing”, despre faptul ca marketingul este primul pas spre vanzare si despre multe altele.

Este clar ca in piata avem agentii de turism de diferite dimensiuni si ca fiecare dintre acestea abordeaza marketingul diferit. In interviul de astazi am apelat la experienta de 8 ani in marketing (si 10 in turism) pe care o are Madalin pentru a afla ce este mai bine sa faca o agentie mica de turism in marketing spre deosebire de o agentie mare.

In interviul de mai jos gasesti mai multe detalii despre:

  • marketing intr-o agentie mica (guerilla marketing) si marketing intr-o agentie mare (marketing clasic)
  • care este diferentiatorul de care are nevoie o agentie de turism pentru a se face cunoscuta in piata
  • ce risca o agentie mica de turism (o agentie care nu numai ca nu are un om/departament de marketing, dar care nu a avu tnicio actiune de marketing pana in prezent) daca nu include actiuni de marketing intr-un plan de dezvoltare?
  • diferente de conversii in cazul unei agentii de turism mai cunoscute fata de o agentie de turism necunoscuta
  • procesul de fidelizare a clientilor

Recomandare de la Madalin: “ganditi marketingul ca o investitie, nu ca o cheltuiala”. Mai multe detalii gasesti in interviul de mai jos.

Turism Market Insider nu ar putea exista fara partenerii nostri carora le multumim pe aceasta cale: imagine si sunet – CalinStan.com si ClubulFoto.com; gazduire – Hotel Rembrandt.

Tags : agentie de turismCarmina Nitescucompanii de turismmadalin mancilaspecialisti in turismturism market insider
Carmina Nitescu

The author Carmina Nitescu

Ofer servicii de marketing și comunicare pentru companiile de turism, sunt trainer și organizator de evenimente tematice.

Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com

Leave a Response