S-a lansat Concediu.com – platforma de rezervari detinuta de Millennium Tour

Agentia de turism Millennium Tour a lansat ieri, 14.03.2017, proiectul Concediu.com, un portal care permite rezervarea de pachete turistice integrale (cazare, transport, masa) de la mai multi turoperatori care au oferte de vacanta in strainatate (pachete charter pe Grecia, Turcia, Spania, Portugalia etc) si in Romania.

Pentru inceput, site-ul inglobeaza peste 3.000 de pachete turistice, in peste 40 de destinatii, din care 80% sunt pentru destinatii externe.

Platforma Concediu.com a fost dezvoltata de compania TravelFuse, companie de solutii tehnologice pentru industria turismului, cu peste zece ani activitate pe piata si colaborare cu multe agentii de turism din Romania.

Pe termen mediu, investitia Millennium Tour se ridica la peste 1 milion de euro, bani ce vor fi utilizati in dezvoltarea platformei de rezervari si atingerea unei cote de piata care sa-l plaseze drept lider de piata. Proiectul Concediu.com a fost dezvoltat in timp record, in 3 luni de zile si a necesitat o investitie initiala de peste 100.000 de euro, transa cuprinsa in programul de investitii de 1 milion de euro in decurs de 3-5 ani.

In ceea ce priveste bugetul de marketing, cea mai mare parte va merge catre zona online pentri ca aici poti masura cel mai bine rezultatele.

”Vrem să fim cei mai buni pe piata, mai ales ca acest segment, cu siguranta, va genera concurenta in urmatorii ani. Millennium Tour are know how in ceea ce priveste dezvoltarea de business-uri online, de proiecte care inoveaza in aceasta zona. Planul nostru este sa dezvoltam Concediu.com si nu excludem un exit pana in anul cinci”, spune Mădălin Măncilă, Managing Director Concediu.com.

In prezent, sunt semnate parteneriate cu furnizori de servicii turistice, adunand zeci de mii de hoteluri, sute de sejururi si informatii despre destinatiile alese. Oferta Concediu.com va fi permanent actualizata si suplimentata. Pentru prima lunăade operare sunt estimati peste 100.000 de utilizatori unici, asteptandu-se pentru un an intreg la un numar de 15 milioane utilizatori unici.

“Astazi este foarte usor sa-ti achizitionezi online zboruri sau cazare, dar atunci cand esti interesat de un pachet complex si vrei intreaga oferta disponibila pe piata trebuie sa-ti faci documentarea pe fiecare turoperator in parte. Inseamna foarte mult timp de documentare, de comparare a nenumaratelor oferte, ceea ce face alegerea si mai dificila. Anual, sute de mii de turisti contracteaza un pachet charter in strainătate, in timp ce milioane aleg pachete turistice in Romania. Noi am identificat necesitatea unui astfel de proiect online care sa personalizeze oferta turistului din multitudinea de pachete disponibile pe piata. ”, spune Mădălin Măncilă.

Cu ce se diferentiaza platforma Concediu.com de alte platforme de pe piata? Prin usability, prin experienta efectiva de navigare pe site si prin client service.  “Ne dorim sa ne raportam mai mult la client si nu la touroperatorii din piata” a mai spus Madalin Mancila. Platforma va beneficia si de suport telefonic al consultantilor de turism, in acest moment lucrandu-se chiar si la un call center care sa stea la dispozitia clientilor permanent.

Astazi majoritatea cautarilor turistilor sunt online, chiar daca nu toti finalizeaza rezervarea acolo. Concediu.com se bazeaza pe faptul ca oamenii se documenteaza online si le pune la dispozitie un sistem usor de folosit, intuitiv si cu oferte bogate de pachete turistice atat in strainatate cat si in Romania.

Platforma beneficiaza de oferte cu disponibilitate in timp real, iar rezervarile se pot finaliza cu plata prin PayU. Concediu.com vinde pachete turistice dar si cazari in lumea intreaga, insa nu ofera posibilitatea achizitionarii de bilete de avion separat. Madalin Mancila a declarat ca daca pe viitor vor simti ca este nevoie si de partea de bilete de avion cel mai probabil vor lansa un brand separat pentru acest lucru.

Platforma Concediu.com se adreseaza consumatorilor de online romani si include, pe langa sejururi, si circuite in intreaga lume. Pe viitor compania doreste sa includa la categoria circuite si cateva circuite in Romania.

Tags : agentie de turismmadalin mancilaspecialisti in turism
Carmina Nitescu

The author Carmina Nitescu

Ofer servicii de marketing și comunicare pentru companiile de turism, sunt trainer și organizator de evenimente tematice.

Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com

Leave a Response