Vacanta in familie

Andrada Crangus si psihoterapeutul Alice Dima analizeaza vacanta in familie din punct de vedere al modului in care implicam copilul in decizia de vacanta, al schimbarilor comportamentale pe durata concediului, al gestionarii situatiilor de criza in vacanta etc.

Episodul dureaza 30 de minute, dar daca sunteti pe fuga si nu aveti timp sa-l vedeti cap-coada aveti mai jos un desfasurator cu toate subiectele importante si puteti astfel sa vizionati intr-o prima faza doar “portiunea” care va atrage mai mult.

* Vacanta de vara – ce fel de vacanta alegem pentru copii (tabara, vacanta cu parintii, vacanta cu bunicii, vacanta de grup)? Avantaje si dezavantaje pentru aceste tipuri de vacanta?

* Cum ne pregatim pentru vacanta? De la ce varsta implicam copilul in operatiunea „vacanta” si cum anume?

* Schimbari comportamentale in vacanta – cum reactionam, cum le tratam? Exemple de schimbari comportamentale: modificari ale obiceiurilor alimentare, de somn, autoritatea parintelui este ignorata

* Vacanta = relaxarea regulilor de acasa? Cate & ce exceptii facem in vacanta?

*Managementul crizei in vacanta. Cum ii recomandam adultului sa se pregateasca/sa reactioneze in situatii de criza in vacanta (intarzie avionul cateva ore, hotelul nu este asa cum ne aspetam etc)?

* Teama de a calatori cu avionul? Cum gestionam aceasta teama, pentru ca ea sa nu fie indusa/transmisa copilului

(videoclip indisponibil)

Andrada este mamica unei fetite de 4 ani, ea imbina pe plan profesional turismul cu marketingul, e indragostita de Ashtanga vinyasa yoga si vede calatoriile ca un instrument de autocunoastere “care bate orice manual de dezvoltare personala”.

Sursă: UrbanKid.ro TV: vacanta in familie

Credit foto: unsplash.com

Tags : Andrada Crangus
Andrada Crangus

The author Andrada Crangus

Leave a Response