Turism post – Coronavirus: călătorii în Thailanda

Thailanda este una din țările preferate de români când vine vorba de plajă. Cum aceasta a gestionat bine criza medicală generată de Coronavirus și a început să se redeschidă turismului intern, am stat de vorbă cu Mădălina Nan de la Tourism Authority of Thailand în România pentru a afla mai multe detalii.

Carmina Nițescu: Mădălina, mulțumesc că ți-ai făcut timp pentru acest interviu. Thailanda a gestionat foarte bine criza medicală generată de Covid-19: din puțin peste 3000 de cazuri confirmate din ianuarie până în prezent majoritatea s-au vindecat deja, în prezent existând sub 100 de cazuri active așa că Thailanda începe să lase în urmă ușor-ușor criza Coronavirus. Spune-mi te rog care este impactul real în acest moment al virusului asupra turismului în Thailanda.

Mădălina Nan: Turismul a fost unul dintre cele mai grav afectate sectoare economice, la nivel mondial. Desigur nici Thailanda nu este o excepție. Măsurile luate de autorități au fost foarte bune pentru a limita numărul cazurilor de infectare cu Covid-19-Thailanda a fost unul dintre statele care au impus foarte devreme limite în ceea ce privește traficul aerian și rutier. Astfel Thailanda a avut un număr total de 3120 de cazuri până în prezent.

Turismul a fost însă afectat de aceste măsuri, multe hoteluri și restaurante închizându-și porțile pe termen nedeterminat. Pe de altă parte o parte din companiile de turism au profitat de perioada de închidere pentru a face lucrări de întreținere și renovare astfel încât să fie pregătite la deschiderea sezonului.

Carmina: Din câte știu Thailanda a relaxat deja unele măsuri. Spune-mi te rog care sunt acestea și ce planuri de reactivare a turismului s-au anunțat. Ce estimări se fac privind prezența turiștilor străini?

Mădălina: Speranța tuturor este că redeschiderea se va petrece cât de curând, cu atât mai mult cu cât anul acesta Tourism Authority of Thailand împlinește 60 de ani de existență. Nu există momentan o dată anunțată pentru încetarea restricțiilor de călătorie spre Thailanda, însă, așa cum îți spuneam ne dorim cu toții că acest lucru să se petreacă într-un termen cât mai apropiat.

În ceea ce privește turismul intern s-au deschis deja de la începutul lui iunie restaurante și hoteluri astfel încât deja mulți thailandezi au ajuns în principalele destinații de plajă.

Pentru moment, Thailanda pregătește sezonul. Sunt mai multe inițiative: SHA certificate, TTVM, TAT Webinar Project.

  • SHA certificate: Thailanda a lansat un site dedicat certificării SHA. Certificarea „Amazing Thailand Safety and Health Administration: SHA” are ca scop ridicarea standardelor din industria turistică și dezvoltarea încrederii în rândul turiștilor. Până în prezent au fost deja certificate hoteluri precum Anantara Siam Bangkok Hotel și Hyatt Regency Bangkok, dar și magazine precum Nine Thai.
  • Thailand Tourism Virtual Market (TTVM) este prima platformă online B2B dedicate turismului. Este un fel de târg de turism virtual în care companiile de turism se pot înregistra, își pot edita informațiile de business și pot intra în contact cu alte companii.
  • TAT Webinar Project: Thailanda a lansat o serie de webinarii prin care vine în ajutorul industriei de turism la nivel internațional pentru a o pregăti pentru călătoriile post-Covid19. Detalii găsești și în articolul acesta publicat pe Turism Market.

Și dacă tot a venit vorba de webinarii, vă recomand webinarul “Amazing Thailand-Destination Updates” care are loc pe 19 iunie. Vă puteți înscrie aici.

Carmina: Turiștii români vizitau Thailanda în special pentru nenumăratele zone de plajă. Având în vedere că Thailanda este o țară relativ îndepărtată față de România, ce estimări aveți legate de prezența turiștilor români în destinație în următoarea perioadă?

Mădălina: Este foarte dificil să faci estimări în momentul de față și în condițiile date, cu atât mai mult cu cât totul depinde în mare măsură de situația companiilor aeriene și de reglementările care vor fi impuse pentru zboruri internaționale. Thailanda continuă să fie o destinație foarte ofertantă pentru turiști și sperăm ca odată cu relaxarea restricțiilor de călătorie vom avea și primii turiști români în destinație.

Credit foto: Unsplash.com

Tags : Carmina NitescuCoronavirusThailanda
Carmina Nitescu

The author Carmina Nitescu

Ofer servicii de marketing și comunicare pentru companiile de turism, sunt trainer și organizator de evenimente tematice.

Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com

Leave a Response