TourX – experiente de vacanta in Dobrogea

Ideea de a avea din ce in ce mai multe “experiente” de calatorie este din ce in ce mai prezenta si in Romania. Semn ca preferintele turistilor se schimba, acestia incep sa fie din ce in ce mai activi si cauta ceva inedit de facut in orice vacanta.

In acest sens vreau sa iti prezint proiectul “TourX“, lansat la finalul lunii iunie, proiect initiat de Asociatia Inomar Cluster, cu sprijinul Asociatiei Taranii Dobrogeni si a LitoralulRomanesc.ro, proiect ce este format din mai multe tururi de cate o zi in inima Dobrogei. Sau, pe scurt, proiectul ofera tuturor celor care viziteaza litoralul nostru excursii de o zi pe mai multe teme.

Sunt tare mandra ca am facut parte din acest proiect alaturi de fotograful Calin Stan in aceasta primavara: am documentat in fotografii si in filmari frumusetea Dobrogei iar rezultatele le poti vedea astazi in imaginile folosite de TourX in promovare.

In premiera la Constanta, mediul de afaceri si societatea civila au initiat un proiect cooperativ, cu finantare privata prin care operatori ai lantului de valoare a turismului isi deschid facilitatile din sudul, centrul si nordul Dobrogei participand la TourX, un proiect care isi propune sa atragă cat mai multi turisti de pe litoral catre cetatile, cramele, muntii, manastirile si traditiile interetnice ale sud-estului României.

TourX reprezinta initiativa de a dezvolta un concept al turismului de experiență ca alternativă la forma pasiva de turism care inca se intampla pe litoralul romanesc. Astfel, cei care doresc sa viziteze anumite locuri mai indepartate din Dobrogea au astazi aceasta alternativa. Si, dupa cum spuneam, astfel de turisti au inceput sa apara din ce in ce si la noi, astfel ca excursii precum cele oferite de TourX sunt binevenite.

Programele TourX sunt structurate pe rute, iar rutele disponibile in acest moment le gasesti mai jos:

  • Ruta Albastra ce include doua variante: “Intre Cetati si ape” si “O zi in Delta”,
  • Ruta Mov – Aventurile Casienilor ,
  • Ruta Verde ce include doua variante “Crucea Sudului” si “Secretul Templierilor”.

Ca sa iti faci o idee cum este “Ruta Albastra – Intre Cetati si Ape” las mai jos clipul de prezentare al acesteia.

Proiectul TourX promoveaza Experientele in Dobrogea, unde avem la indemana alegeri aventuroase in muntii batrani ai Macinului, istorie cat cuprinde, traditii inca bine pastrate in sate si gospodarii primitoare ale taranilor dobrogeni, hrana gustoasa si naturala, aer curat, pamant, apa, cer si o multitudine de oameni veniti din vechime pe aceste meleaguri!

Organizarea acestor excursii in Dobrogea Continentala este mai mult o chestiune de responsabilitate fata de generozitatea acestor locuri unice prin lectia tolerantei si convieturii etnice, diversitatii biosferei, frumusetii plajelor si rodniciei pamanturilor. Compania LitoralulRomanesc.Ro, condusa de Ionuț Nedea a avut viziunea initiala a unei aliante strategice orientata spre turism experiential si spre inovarea solutiilor necesare rezolvarii unor situatii critice ale litoralului. De aici s-a nascut ideea experientelor de calatorie “TourX”.

Stănică Enache, presedintele Asociatiei INOMAR Cluster a declarat:

Este evident că avem probleme mult mai grave, infrastructura, forta de munca, investitiile, portul. Ganditi-va insa cum poate contribui turismul la o mai buna si eficienta implicare in rezolvarea acestor probleme. Turistii sunt ambasadorii unei regiuni, iar atractiile intens vizitate sunt cele mai bune sisteme de dezvoltare a infrastructurilor, a ocuparii fortei de munca si a accelerării investitiilor. Pe litoral este cald două luni… Dobrogea este verde, frumoasa si poate fi vizitata din aprilie pana in octombrie. Noi am decis sa o prezentăm prin experiente si sa ne aliem acestui obiectiv intr-o alianta a carei viziune este <<Dobrogea in Top 10 al Destinatiilor Inedite din Europa>>“.

Produsele turistice prezentate prin noua platformă de rezervari TourX includ trei „rute”, albastra, verde și mov si alte cateva experiente de sine statatoare cum sunt, de exemplu, “Tabara Danais” – tabara de o zi cu ateliere de  reconstituire si experiente istorice si “O zi la Casa Biancai – Suvenir din Dobrogea” – o experienta tare frumoasa ce are loc in satul Visina la casa Biancai Folescu, cea care a cumparat o casa batraneasca din sat, a restaurat-o si astfel a lasat orasul Constanta in urma si s-a mutat aici.

Fiecare tur din rutele de turism experiential contine cate o degustare de vinuri, doua mese cu produse si ingrediente dobrogene.

Tururile se fac cu autocarul si au plecari bine definite in fiecare zi. Biletele (Xpass) pentru aceste experiente pot fi rezervate online pe platforma www.TourX.ro. in receptiile hotelurilor de pe litoral unde se gasesc flyere si brosuri cu informatii complete, prin intermediul agentiei de turism LitoralulRomanesc.ro sau de la agentiile de turism partenere.

Daca reprezinti o agentie de turism si doresti sa oferi si tu clientilor tai astfel de pachete de experiente inainte ca acestia sa ajunga deja pe litoral o poti face incheind un contract de colaborare cu cei de la TourX. In acest sens iti las mai jos cateva date de contact pe care le poti folosi pentru a discuta detaliile contractuale cu TourX.

Ioana Manea – Manager de Proiect, Telefon:0721840369 email: contact@tourx.ro
Stanica Enache – Inomar Cluster Manager, Telefon: 0723790763 email: senache@tourx.ro

O vara cu mult spor iti doresc!

Tags : Carmina Nitescucompanii de turism
Carmina Nitescu

The author Carmina Nitescu

Ofer servicii de marketing și comunicare pentru companiile de turism, sunt trainer și organizator de evenimente tematice.

Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com

Leave a Response