Ce ne asteapta la Touristica 2014?

Se anunta a X-a editie a Targului de Turism Touristica, cel mai important eveniment de turism din Transilvania, organizat de catre Libero Events.

Evenimentul va avea loc in perioada 21-23 martie, 2014 la Polus Center Cluj-Napoca si va reuni agentii de turism, hoteluri, publicatii de profil, bloggeri dar si reprezentante turistice din diferite orase ale tarii.

Cu ce ne intampina acest targ de turism?

Cu multe reduceri la vacante. Se anunta reduceri cu pana la 35%, dar se poate depasi acest procent la rezervarile facute pe loc. Nu vor lipsi de asemenea si evenimentele din cadrul targului si chiar sunt curioasa sa vad ce ni se mai pregateste la aceasta editie.

Avantajele se prezinta de ambele parti, atat pentru expozanti cat si pentru vizitatori. Cei din urma se pot astepta la o gama diversificata de oferte, reduceri, consiliere in alegerea vacantei potrivite, tombole, iar expozantii spera la vanzari cat mai bune, la o crestere a vizibilitatii firmei lor pe piata turistica (in special pentru cei care se afla la inceput).

S-a observat faptul ca majoritatea clujenilor si nu numai (a locuitorilor din Transilvania in general) aleg ofertele cu plecare din Cluj-Napoca in detrimentul celor cu plecare din Bucuresti, asa ca daca vrei sa te asiguri ca ofertele pe care le prezinti au succes, e de preferat sa aiba plecarea din Cluj-Napoca.

Dar pe langa altele, ma bucur mult ca proiectul pe care l-am inceput anul trecut prin colaborare cu Libero Events, va continua si anul acesta si anume antrenarea studentilor practicanti de la Facultatea de Geografie, Specializarea Turism, UBB, in actiuni care tin de organizarea si promovarea targului de turism, aceasta fiind o experienta profesionala binevenita.

Este desigur si o ocazie de a lega noi colaborari, relatii profesionale, dar poate fi si momentul cand apar proiecte noi. Recomand asadar sa participam in numar cat mai mare, atat in calitate de expozanti cat si vizitatori si sa ne bucuram de acest eveniment turistic.

Credit foto: unsplash.com

Tags : Simona Baleatarg de turism
Simona Elena Balea

The author Simona Elena Balea

Leave a Response