Participă live la târgul de turism online al Austriei – 3 aprilie 2019

Viena văzută de sus. Fotografie realizată de Călin Stan.

Săptămâna trecută am avut ocazia de a participa la primul workshop de turism al Austriei în VR (Virtual Reality), un eveniment în premieră în România ce anunță varianta live a workshopului anual dedicat turismului din Austria ce urmează să aibă loc pe 3 aprilie 2019.

În cadrul workshopului la care am participat am avut ocazia să testez în VR platforma ce va fi folosită pe 3 aprilie la workshopul anual, eveniment organizat de Oficiul Național de Turism al Austriei și dedicat în exclusivitate companiilor de turism. Astfel, în data de 3 aprilie 2019 în intervalul orar 11:00 – 13:00 (ora României) ai ocazia să stai de vorba live cu companiile de turism austriece ce participă la workshop.

Workshop demo in VR lansare targ turism online Austria. Credit foto: Osterreich Werbung/Catalin Georgescu

Workshopul are forma unui “târg de turism online” iar în cadrul acestuia te vei putea plimba printre standuri, vei putea vedea prezentări de produs, fotografii și videoclipuri, vei putea sta de vorba cu reprezentanții din standuri – toate acestea având loc în timp real. 

Platforma va fi un incubator de proiecte și punct de întâlnire digital pentru cât mai mulți colaboratori. Te asteaptă expozanți din diverse zone ale Austriei, prezentări interesante, sesiuni de discuții cu partenerii la stand și un treasure hunt cu super-premii.

Chiar dacă la evenimentul din 3 aprilie nu vei purta ochelarii VR, experiența de a vedea în acest fel platforma pe care urmează să aibă loc târgul de turism online mi s-a părut foarte interesantă și utilă. La momentul workshopului demo la care am participat eu am putut avea acces la standurile companiilor de turism austriece însă nu am putut interacționa cu reprezentanții acestora la standuri – acestă opțiune va fi disponibilă numai în data de 3 aprilie în intervalul orar 11:00 – 13:00, la evenimentul propriu-zis.

Participarea la workshopul de miercuri, 3 aprilie, este gratuită și tot ce trebuie să faci este să te înscrii pe acest link înainte de eveniment, să confirmi înscrierea (o să primești un email de confirmare după înscrierea pe formular), iar la ora 11 să fii în fața calculatorului, a laptopului sau a telefonului mobil și să participi la eveniment.

După ce te-ai logat în contul tău în ziua evenimentului îți vei putea personaliza avatarul (acesta va purta datele tale de contact) și astfel vei putea face schimb de date de contact cu persoanele cu care vei interacționa în discuții “one to one” pe chat sau cu voce. Recomand să intri pe platformă cu câteva minute înainte de ora 11 pentru a putea personaliza acest avatar și a te asigura că ai scris datele de contact corect și complet.

Mai jos găsești un scurt videoclip în care este explicat cum funcționează platforma. Este foarte simplu:

În cadrul târgului de turism online al Austriei, pe lângă faptul că vei putea interacționa live cu reprezentanții companiilor de turism prezente, vei avea parte de prezentări live despre noutătile sezonului și informații relevante pentru branșa B2B. Programul include 3 teme mari: City, Skiing și DMC iar prezentările programate sunt următoarele.

City:

 • 11:00 – 11:10 Vienna Tourist Board
 • 11:10 – 11:20 Imperial Austria
 • 11:20 – 11:40 Timp pentru Q&A la standuri

Skiing:

 • 11:40 – 11:50 Ski Hit Osttirol & Ghețarul Mölltal
 • 11:50 – 12:00 Best of Zillertal
 • 12:00 -12:20 Timp pentru Q&A la standuri

DMC (Destination Management Companies):

 • 12:20 – 12:30 Eurotours International
 • 12:30 – 12:40 Melur Destination Management
 • 12:40 -13:00 Timp pentru Q&A la standuri

Platforma va fi disponibilă încă două luni după terminarea workshopului online din 3 aprilie și vei putea vedea prezentările lor care vor fi salvate în platformă. Singurul lucru care nu va mai fi disponibil după încheierea workshopului va fi interacțiunea directă cu oamenii de la stand, însă vei avea acces la datele lor de contact.

În cadrul evenimentului online ai parte și de un treasure hunt: povestea începe la welcome desk-ul Oficiului Național de Turism al Austriei și te duce prin cele mai frumoase locuri din Austria. Dă click pe banner-ul din spatele standului, iar la finalul călătoriei te așteaptă următoarele premii:

 • voucher de 500 de euro pe care îl poți folosi pentru servicii turistice în cadrul grupului Schultz (cazare la unul dintre hotelurile grupului, skipass-uri etc.)
 • două rucsacuri pline cu bunătăți austriece pentru un picnic de vis în valoare de 150 de euro fiecare. 

Workshopul este disponibil pe orice dispozitiv (desktop, laptop, smartphone) la care ai acces la internet și un microfon pentru a discuta live cu partenerii din Austria. Platforma funcționează cel mai bine cu versiunea cea mai recentă a browserelor ChromeFirefox și Safari. Dezactivează-ți popup blockerul pentru a putea vedea în timp real toate atenționările noastre, precum startul unei prezentări în auditoriu șamd. Aici găsești instrucțiuni cum să dezactivezi blocarea notificărilor popup în Chrome, Safari, și Firefox.

Eu mi-am făcut deja cont pe platformă și abia aștept să particip la târgul online din 3 aprilie. Înscrie-te și tu aici.

Tags : agentie de turismCarmina Nitescucompanii de turismspecialisti in turismtarg de turism
Carmina Nitescu

The author Carmina Nitescu

Ofer servicii de marketing și comunicare pentru companiile de turism, sunt trainer și organizator de evenimente tematice.

Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com

Leave a Response