Hai la atb.virtual, cel mai mare târg de turism al Austriei

Anul 2020 a fost și rămâne plin de provocări, iar industria de turism se adaptează cum știe ea mai bine. Așa că astăzi am o nouă propunere pentru tine.

Austria, după cum bine știi, este una din destinațiile preferate de români și, dacă lucrezi în industria de turism, cu siguranță te-ai întâlnit cu clienți dornici să meargă la schi, să descopere Alpii și ale lui cabane, la Piețele de Crăciun, dar și la hiking sau să viziteze unele din cele mai frumoase orașe – Viena, Salzburg, Innsbruck, Linz, Graz.

Chiar dacă Austria este în special cunoscută la noi în țară pentru sezonul de iarnă, aici găsești în fiecare sezon câte ceva interesant de încercat sau de văzut. Așa că anul acesta te invit la Austria Travel Business sau, pe scurt, atb.virtual.2020.

atb este cel mai mare târg de turism al Austriei, anul acesta are loc pentru prima dată virtual pe 21 octombrie 2020 în intervalul orar 06:00-22:00 (CET) și va avea în jur de 400 de expozanți austrieci reprezentând în jur de 220 de companii austrice, din următoarele domenii: mobilitate/transport, facilități recreaționale, hoteluri/unități de cazare, sănătate/wellness, gastronomie, cultură, Luxury, MICE/Convention, destinații urbane, hiking/outdoor, schi alpin, experiențe hibernale.

atb.virtual este un eveniment cu circuit închis, iar participarea se face exclusiv pe bază de invitație. Citește articolul până la capăt pentru a afla cum poți obține una din cele 5 invitații disponibile pentru cititorii Turism Market.

Despre atb.virtual.2020

atb.virtual va avea loc pe o platformă dedicată ce va fi pusă la dispoziție celor care s-au înscris și au primit confirmarea de participare.

Platforma va include live stream și video, dar și posibilitatea de a interacționa cu expozanții și de a stabili întâlniri one-to-one în slot-uri de câte 20 de minute.

Astfel profesioniștii din industria turismului din întreaga lume vor intra în contact cu expozanți austrieci prezenți la târg prin calendarul online de întâlniri al platformei.

Evenimentul are loc pe parcursul întregii zile de 21 octombrie și este împărțit în 3 secțiuni:

 • feel.austria
 • experience.austria
 • sales.austria.

Fiecare din cele 3 secțiuni include lucruri inedite și, foarte important, prezentările vor avea loc în limba engleză.

Așa că dacă vrei să afli mai multe despre destinația turistică Austria și să îți faci câteva contacte la fața locului, merită din plin să participi la ediția virtuală din acest an.

Sales.austria: este punctul central al evenimentului. Este locul virtual de întâlnire dintre expozanți și participanți din întreaga lume,  inclusiv din România. Aici vei avea la dispoziție calendarul virtual în care stabilești întâlniri cu partenerii aleși din Austria.

Feel.austria: chiar dacă anul acesta ești departe fizic de Austria, rolul acestei secțiuni din cadrul atb.virtual este de a te face să te simți mai aproape printr-un concert live de la Palatul Schönbrunn, o vizită la cafeneaua poziționată la cea mai mare altitudine în Austria, pe ghețarul Pitztal, o sesiune de yoga pe malul lacului și altele.

Tot în cadrul feel.austria vor avea loc și 2 keynote speech-uri:

Gazda responsabilă

 • Măsuri de siguranță COVID-19
 • Data Security

Călătoriile viitorului

 • Dezvoltări tehnologice în branșă
 • Perspective socio-politice

Experience.austria: include resurse din care îți poți face o idee despre cum e în destinație – tururi virtuale la muzee, interviuri cu experți din domeniu, video-uri de produs 360, toate disponibile la cerere pe parcursul întregului târg virtual.

Cum poți participa la atb.virtual

Așa cum scriam mai sus, atb.virtual este un eveniment cu circuit închis, iar participarea se face exclusiv pe bază de invitație. Acesta este un lucru general valabil pentru toate țările participante, nu doar pentru România.

Pentru că ești cititor Turism Market, însă, ai ocazia de a obține una din cele 5 invitații puse la dispoziție de Oficiul Național de Turism al Austriei.

Iată ce trebuie să faci pentru a participa.

Spune-ne care este cel mai important motiv pentru care vrei să participi la atb.virtual.

Ești creator de conținut și te interesează să ai contacte la fața locului? Ai o agenție de travel și dorești să îți faci noi contacte? Vrei știi care sunt măsurile de siguranță implementate de Austria? Te interesează să afli cum ai putea să vinzi Austria în toate sezoanele? Motivația fiecăruia este diferită așa că abia așteptăm să o aflăm pe a ta. pune-ne de ce ești interesat să participi la atb.virtual și convinge-ne că acest lucru te va ajuta în businessul tău pe viitor.

Completează răspunsul la întrebarea de mai sus în acest formular până pe 25 septembrie 2020 ora 23:59 și poți fi unul din cele 5 participanți la atb.virtual. Cele 5 persoane vor fi alese de Oficiul Național de Turism al Austriei și anunțate pe adresa de email cu care s-au înscris până pe 29 septembrie.

Participarea este deschisă agențiilor de turism și celorlalte companii de turism/freelanceri dar și jurnaliștilor interesați de turism și creatorilor de conținut, ce doresc să lucreze cu companiile de turism austriece în viitorul apropiat.

Oficiul Național de Turism al Austriei așteaptă cu nerăbdare să te întâmpine la prima ediție digitală a atb.virtual așa că îți doresc succes!

Mă bucur să îți spun că și eu voi participa alături de tine la atb.virtual și voi reveni în perioada următoare cu informații suplimentare pe măsură ce le aflu, precum și cu un articol cu impresii după eveniment.  Până atunci îți doresc mult succes în a obține una din cele 5 invitații.

Update 29.09.2020. Persoanele selectate (și confirmate) de Oficiul Național de Turism al Austriei pentru a participa la eveniment pe 21 octombrie sunt:

 • Cosmin Neacșu – Fresh Holidays
 • Călina Avanu – Alternative Travel
 • Adrian Culda – Gatadeplecare.ro
 • Luiza Dimitriou – Tramp Travel
Tags : atb virtualCarmina Nitescucompanii de turismeveniment in turismtarg de turism
Carmina Nitescu

The author Carmina Nitescu

Fac consultanță de business, marketing, comunicare și social media pentru companiile de turism, sunt trainer, coach și organizator de evenimente tematice.

Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com

Leave a Response