Austria se pregătește pentru sezonul de schi – Ski amadé

Austria a fost mereu un model în ceea ce privește industria de turism și am admirat mereu modul în care pregătește fiecare detaliu.

Am mai scris în trecut că este un model de urmat și pentru noi, mai ales în vreme de pandemie, iar astăzi vin cu ultimele vești aflate de la ei despre zona Ski amadé și cum se pregătește pentru sezonul de schi din acest an.

Acum câteva zile am participat cu mare bucurie la un eveniment restrâns în care am aflat informații “la cald” chiar de la reprezentanții Austriei, Christoph Eisinger – Director General Ski amadé și Mathias Schattleitner, Director General Schladming – Dachstein Tourismus Marketing care au venit special în România pentru a sta de vorba cu companii de turism și reprezentanți ai presei, dar și de la Oana Pop – Marketing & PR Oficiul Național de Turism al Austriei în România.

În primul rând ce mi-a rămas în minte după eveniment a fost certitudinea cu care au vorbit reprezentanții Austriei legat de existența unui sezon de schi în acest an. Au avut multe de învățat anul trecut (când pârtiile de schi au fost deschise în anumite condiții, însă acestea au fost dedicate turiștilor de o zi, restaurantele și hotelurile fiind închise la acea vreme), au văzut că se poate să schiezi în condiții de siguranță în ceea ce privește situația Covid-19, iar anul acesta, având la îndemână Certificatul Verde, lucrurile sunt mai previzibile și se pot baza pe sezonul de schi ce bate la ușă.

Astfel, dacă iarnă trecută în ciuda tuturor restricțiilor de călătorie, regiunea Ski amadé a rămas deschisă pentru turiștii de o zi dovedind astfel că “se poate” să mergi la schi în siguranță, sezonul acesta Ski amadé mizează pe prezența oaspeților din întreaga lume și este pregătită să îi primească în cele mai sigure condiții și cu noutăți ce vin în întâmpinarea acestora.

Ski amadé este una dintre cele mai diverse regiuni de schi ale zonei alpine europene având 760 km de pârtii, 365 de pârtii îngrijite cu atenție, și 270 de instalații pe cablu ce acoperă cele 5 regiuni principale de schi – Salzburger Sportwelt, Schladming-Dachstein, Gastein, Hochkönig și Großarltal (vezi imaginea de mai sus) – toate disponibile cu un singur skipass.

Noutăți Ski amadé

Și, dacă tot vorbeam de noutăți, las mai jos câteva puncte menționate la eveniment.

Astfel, Ski amadé a anunțat că în acest an atât hotelurile cât și restaurantele și barurile vor rămâne deschise, iar accesul se va face în principal în baza Certificatului Verde (care să ateste că ai fost vaccinat, recuperat din boală sau testat) iar că în toate zonele închise (ex. în telegondola/telecabina) va rămâne obligativitatea purtării măștii de protecție.

În ceea ce privește investițiile în turism, Ski Amade a anunțat 5 noi proiecte ce vor fi inugurate în următorul sezon de schi (vezi imaginile de mai jos):

  • Instalația de transport pe cablu Flying Mozart (regiunea Snow Space Salzburg)
  • Telescaunul cu 6 locuri Mooslehen (regiunea Filzmoos)
  • Instalația de transport pe cablu Panorama Link (regiunea Snow Space Salzburg)
  • Instalația de transport pe cablu Larchkogelbahn (regiunea Planai-Hochwurzen)
  • Instalația de transport pe cablu Schoberbahn (regiunea Reiteralm)

my Ski amadé Friends Club. Clubul prietenilor actuali și viitori

Ski amadé există de mai bine de 20 de ani. În această perioadă, zonele de schi s-au unit pentru a crea cel mai mare univers al schiului din Austria, concentrându-se pe servicii de calitate și avantaje pentru a face din vacanța la schi o adevărată experiență.
Anul trecut s-a născut – pentru prietenii noștri, care au fost în mod repetat pe pârtiile Ski amadé – my Ski amadé Friends Club, un club select cu oferte interesante și multe avantaje. Găsești mai multe detalii despre club aici.

FAMILY Ski amadé

FAMILY Ski amadé oferă numeroase experiențe pe munte pentru întreagă familie.nPe lângă pârtiile tematice și cronometrate, pârtiile de culoare albastră pentru familii, 10 parcuri de zăpadă, 13 părții de distracție și trasee de funcross, există 30 de școli de schi ce oferă un program distractiv și servicii excelente de îngrijire a copiilor. Detalii despre ofertele de familie găsești aici.

Mobile Ticketing

Achiziționarea de bilete prin intermediul telefonului nu este o opțiune nouă în regiunea Ski amadé, însă, cum opțiunea a devenit mai utilizată iarna trecută și cu plățile contactless au devenit din ce în ce mai populare, Ski amadé a pus la punct un nou serviciu. Skipass-ul poate fi acum achiziționat de pe telefon sau calculator, persoanele care l-au achiziționat primind pe email un cod QR pe care îl vor folosi pentru a obține skipass-ul de la punctele de pick-up sau de la orice casă de bilete de la stațiile instalațiilor de transport. Posesorii unui KeyCard de anul trecut pot să îl încarce online fără probleme, putând să îl folosească și pe post de skipass.

Membrii clubului My Ski amadé Friends Club au un avantaj important: “Friends card-ul” funcționează și pe post de Skipass-KeyCard și poate fi încărcat ori de câte ori e nevoie. Mai multe detalii despre opțiuni găsești aici.

Ski amadé Mobile App

Cum era de așteptat, Ski amadé are și propria aplicație mobilă ce vine cu o mulțime de lucruri utile pentru cei ce vin la schi aici: vedere panoramică VR pe pârtie, friend tracker, camere web, părții și instalații de transport deschise, jurnal de pârtie. Poți discoperi mai multe detalii despre aplicație aici.

TASTE Ski amadé

Cum era de așteptat, nici zona culinară nu este scutită de noutăți în acest an. Astfel Ski amadé pune la dispoziție oaspeților veniți la schi trasee regionale de schi și degustări de vin și are chiar și o săptămâna dedicată acestora: 12-19 martie 2022. Astfel, toți cei ce doresc să se bucure de momente de răsfăț culinar în timpul vacanței la schi trebuie să vină aici în perioada mai sus menționată pentru că cele 28 de cabane și ele 30 de hoteluri partenere au pregătit deja o săptămâna întreagă dedicată “schiatului și vinului austriac”. Se pot face rezervări de o săptămâna ce includ un porgram culinar special la fiecare unitate de cazare în parte, precum și skipass de 6 zile în Ski amade. În plus, în această săptămâna se organizează numeroase evenimente de degustări de vin și delicatese, dar și evenimente inedite cum ar fi cină în gondola, degustare de vin în gondola pe muntele Hochkonig. Detalii suplimentare găsești aici.

Un alt eveniment outdoor de reținut este “Cea mai mare piață țărănească din Alpi” ce face parte tot din săptămâna dedicată schiatului și vinului. În cadrul acesteia se vor putea cumpără și gustă diferite alimente din producție proprie iar partea inedită este că totul se întâmplă la 2700 m.

Și pentru că noutăți despre pregătirile regiunii Ski amadé pentru sezonul de iarnă sunt atât de multe încât nu le pot cuprinde într-un singur articol las aici siteul lor unde găsești informații suplimentare despre toate acestea. Sper să îți fie de folos!

Zbor charter Austria

Și, pentru că știu că te gândești că ar fi minunat să avem zboruri directe din România la schi în Austria, la finalul acestui articol vin cu o veste bună.

Cei de la Karpaten Turism au fost și ei prezenți la eveniment și au povestit despre charterul în Austria pe care îl vor avea anul acesta cu zboruri pe Salzburg (din București) de la finalul lunii decembrie până la finalul lunii martie. Detalii despre pachetele lor găsești aici.

Un sezon de schi cât mai bun îți doresc!

Tags : Carmina Nitescucompanii de turismCoronavirus
Carmina Nitescu

The author Carmina Nitescu

Ofer servicii de marketing și comunicare pentru companiile de turism, sunt trainer și organizator de evenimente tematice.

Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com

Leave a Response