Ce anunta Viitorul In Turism?

Saptamana trecuta, pe 19 februarie, Turism Market a sustinul workshopul “Viitorul in turism: turismul online si turismul de nisa.”

Daca ne-ai urmarit live pe Facebook, Twitter sau Instagram pe hashtagul #ViitorulInTurism stii deja cum a fost la workshop.

Revin astazi cu un rezumat a celor intamplate la eveniment.

In primul rand workshopul a fost bine primit de catre cei prezenti in sensul ca am avut mult mai multi participanti decat ne-am asteptat. In loc de 30 de persoane s-au inscris 45 motiv pentru care am schimbat locatia pe ultima suta de metri. Totodata am fost pusi in situatia sa umplem si ce-a de-a doua sala si am recurs la ideea de a reedita evenimentul pentru persoanele care au mai dorit sa participe.

Ideea reeditarii evenimentului a ramas in picioare insa nu am stabilit inca o noua data pentru acest lucru. Te voi tine la curent cu orice noutati vor aparea pe parcurs.

Sa revin la rezumatul workshopului nostru.

In cele 3 ore si jumatate pe care le-am petrecut impreuna au fost 5 prezentari, toate axandu-se e 2 mari directii: turismul online si cel de nisa.

Petrus Lungu – Turism 2.0

Workshopul a fost deschis de Petrus Lungu, fondator Turism 2.0 si unul dintre putinii bloggeri care scriu in special despre turismul online.

Petrus a prezentat cateva cifre din online, cifre-concluzii a ceea ce s-a intamplat in 2013. S-a referit la:

  • zona mobile in turism
  • maturizarea blogosferei de travel din .ro
  • siteul de agentie
  • social media vs vanzari
  • proiecte conexe in turismul online

DSC_5072_1

DSC_5124_1

Petrus Lungu - Viitorul in turism by Turism Market

Petrus Lungu - Viitorul in turism by Turism Market 2

Madalin Mancila – Happy Tour Group

Madalin a prezentat cateva cifre legate de online-ul din Romania si de interesul clientilor pe acest segment. O parte dintre cifrele prezentate au facut referire la interesul turistilor din USA insa conform concluziilor trase Romania nu este departe de aceste cifre.

Totodata Madalin a prezentat si cateva cifre legate de Paravion.ro

DSC_5070_1

DSC_5089_1

DSC_5092_1

IMAG3978

Dragos Pirnog-  Explore Travel

Dragos ne-a incantat cu povesti legate de turismul de aventura, turismul sportiv si turismul muzical.

El a explicat diferenta intre aceste nise si a dat exemplu din experienta sa. A povestit cum a trecut de la o nisa la alta si de ce, a spus care au fost pasii pe care i-a urmat pentru a se dezvolta in aceasta directie.

DSC_5079_1

IMAG3994

Iliuta Goean – Descopera Delta Dunarii

Iliuta s-a axat pe nisa turismului pentru pasionatii de fotografie si de caiace. Totodata a dat exemple legate de cum este sa lucrezi in Delta, o zona care nu avea o traditie in tururi tematice. El face tururi tematice in Delta Dunarii de 9 ani de zile si a parcurs un drum destul de anevoios pana a ajunge sa fie cunoscut. Povestea lui a fost un exemplu pentru toti cei care tind sa creada ca se lupta cu morile de vant pe nisa lor. Ei bine, el a demonstrat ca se poate!

DSC_5075_1

Iliuta Goean- Viitorul In Turism

Carmina Nitescu – Turism Market

Ultima prezentare a serii a fost prezentarea mea. In ea am facut legatura de la turismul online la cel de nisa si am dat cateva solutii  legate de promovarea online(a ambelor tipuri de business- cel online si cel de nisa)

Am vorbit despre consultanta de business si social media, servicii pe care le ofer companiilor de turism tocmai pentru a se promova mai bine, pentru a se targeta mai bine si pentru a se adresa unor anumite tipuri de clienti (in functie de tipul de turism ales).

Mai multe despre aceste servicii gasesti pe site-ul meu, CarminaNitescu.ro, site care deocamdata este in constructie insa va fi finalizat cat de curand. Voi reveni cu un articol detaliat legat de toate aceste servicii in momentul in care site-ul va fi gata.

DSC_5082_1

DSC_5101_1

DSC_5106_1

Carmina 1- Viitorul in Turism

Alaturi de noi in cadrul evenimentului au fost cei de la televiziunea Travel Mix carora vreau sa le multumesc pe aceasta cale. Travel Mix este televiziunea nationala de turism care te informeaza legat de tot ce se intampla notabil in turism.

Travel Mix a realizat un material legat de workshopul Turism Market, material pe care te invit sa il vezi mai jos.

Multumesc Georgianei Velea de la BlogDeCalatorii.ro pentru 2 fotografii din acest articol.

Au mai scris pe aceasta tema:

Georgiana Velea – Blog De Calatorii

Monica Anghelovici – Povesti de calatorie

Tags : Carmina Nitescutendinte in turism
Carmina Nitescu

The author Carmina Nitescu

Ofer servicii de marketing și comunicare pentru companiile de turism, sunt trainer și organizator de evenimente tematice.

Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com

Leave a Response