Aeroportul Otopeni captiv printre smenari

 

 

A trebuit sa mai moara cineva pentru ca autoritatile sa ridice iarasi ochii la smenarii care incearca sa agate turisti in taxiurile lor imbacsite solicitand niste tarife exorbitante, culmea.

E de la sine inteles faptul ca atata timp cat nu se aplica legi drastice asupra unor smenari de tipul celor de mai sus, acestia isi vor largi aria de influenta si vor crea retele cu iz infractional de fiecare data cand vor avea ocazia…. si se pare ca au. O astfel de arie de influenta nu o gasim doar la Aeroportul Otopeni pentru ca, sa nu uitam, Gara de Nord reprezinta o alta sursa de venit pentru teparii care stau la panda zi de zi. Ingrijoratoare  este pasivitatea autoritatilor care nu vor sa deranjeze acesti asa zisi taximetristi si inchid ochii la aceste “mici” tepe pe principiu ca asta e, nu reprezinta nici un pericol pentru societate.

Iata ca uneori de la o “mica” teapa se poate ajunge la o mare crima, vezi cazul studentei nipone.

Acum, sunt constient de faptul ca nu acesti smenari reprezinta principala problema a imaginii Romaniei in lume insa in mod cert ei sunt primii de care dau cu nasul turistii straini veniti in vacanta sau in interese de business in tara noastra. Pe principiul “prima impresie conteaza” trageti si voi concluziile atunci cand sunteti intampinati de niste combinatori de tipul ” un brunet burtos, nebarbierit, care miroase a transpiratie, care te agreseaza si iti ia bagajul din mana, desi tu nu vrei. Te urca in cine stie ce masina, nu are tarif, iar cand ajungi la destinatie este in stare sa-ti puna cutitul la gat daca nu ii dai 50 sau 100 de euro”, asta ca sa-l citez pe Alin Burcea pentru Mediafax.

Personal, apreciez munca taximetristilor cinstiti care desi sunt departe de a afisa o imagine decenta, macar te incaseaza atat cat scrie pe aparat si nu te agreseaza la tot pasul. Din pacate pe acestia nu ii gasesti in fata aeroportului pentru ca pot risca cateva bate pe spinare.

Am citit cum ca o linie de metrou ar putea reprezenta o solutie pentru reducerea mafiei taxiurilor din zona. De acord, metroul este un mijloc de transport extrem de modern pe care il gasim in majoritatea tarilor civilizate inca de la aeroport. Rezolvarea problemei este mult mai la indemana autoritatilor si sta chiar in mainile politiei.

Nu inteleg de ce acestia nu sunt ridicati zilnic, ma rog, stiu dar nu imi permit sa spun public :), nu inteleg pana cand vor mai fi tolerati acesti hartuitori si sincer, nu stiu cat or sa-i mai suporte populatia.

In concluzie, revin la investitiile in brandul turistic al Romaniei, la investitiile in buss-urile pentru turisti, la investitiile in promovarea imaginii prin concerte, la investitiile care pur si simplu nu mai au nicio valoare atunci cand turistul strain da nas in nas cu “un brunet burtos, nebarbierit, care miroase a transpiratie” chiar din momentul in care a pasit pe pamant romanesc.

Pacat.

 

Acest articol face parte din campania blogosferei turistice romanesti avand menirea de a trage un semnal de alarma asupra a ceea ce se intampla in Aeroportul International „Henri Coanda” Bucuresti, principala poarta de intrare in tara.

Au mai postat pe aceeasi tema:

Imperator, Funtur, Liliana Oprisan, Alex Filip, Anca Serban, Drum Liber, Petrus Lungu, Carmina Nitescu, The Citybreak, Travel Girls, Boo.roWafu.ro, Lumea Mare, Alice Traveler, Elena Ciric , Lipa LipaViajoaTrans FerroElena CiricParavionBlog de BucurestiJaponia NoastraVulpitza, AirlinesTravel

Always Forward

madalin@turismmarket.com

Facebook Twitter LinkedIn Google+ Skype 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...