Conferința Destinații Vizionare 21 mai 2024

Pe 21 mai 2024 are loc Conferința DESTINAȚII VIZIONARE și Gala DESTINAȚIA ANULUI. Acestea aduc la București poveștile celor mai de succes destinații turistice din România și din străinătate.

Conferința Detsinatii Vizionare are loc al Novotel Bucharest City Centre Hotel, se află la cea de-a două ediție și este singurul eveniment de management și marketing de destinație din România.

Anul acesta, în premieră, conferința este urmată de Gala DESTINAȚIA ANULUI, la Ateneul Român, o seară de celebrare a brandurilor turistice deja consacrate, câștigătoare ale competiției Destinația Anului.

Cele două evenimente sunt organizate de Institutul pentru Orașe Vizionare, asociație de educație și consultanță în place branding si placemaking, și Destinatia Anului, cea mai importantă competiție de promovare a turismului intern, cu scopul de a ajuta la construcția și afirmarea de branduri turistice puternice în România și la dezvoltarea competențelor profesionale în domeniu.

Conferința se adresează factorilor de decizie din administrațiile locale, actualilor sau viitorilor manageri de Asociații sau Organizații de Management al Destinatiei și operatorilor din industria ospitalității. Peste 20 de experți locali și internaționali vor aborda teme importante pentru turismul românesc, într-un mix de teorie și practică: construcția unor branduri turistice puternice și sustenabile local și internațional, bune practici și provocări în constituirea și managementul organizațiilor de management de destinație, marketingul și comunicarea destinațiilor.

Programul detaliat îl găsești aici, iar înscrierile sunt încă deschise.

Dl Emil Hurezeanu, Ambasadorul României la Viena, va deschide Conferința, cu o prelegere extraordinară despre diplomație și turism. Zona de inspirație internațională va continua cu sesiunea de Trenduri și Bune practici internaționale, în care experți din Germania, Austria și Franța vor vorbi despre turismul de wellbeing, bune practici de sustenabilitate în turism și construcția unor branduri turistice internaționale puternice.

Sesiunea de marketing turistic include bune practici de inovație în promovarea turistică din România, cu studii de caz despre Via Transilvanica și Ținutul Buzăului, marketing turistic cu ajutorul influencerilor și insight-uri despre promovarea și branduirea destinațiilor prin evenimente, oferite de Bogdan Rădulescu, Untold Universe.

Participanții la conferință vor afla date în premieră despre performanța turistică a orașelor și județelor din România, extrase din Raportul City Index, realizat de Institutul pentru Orașe Vizionare, și din cercetarea de piață Destinații Vizionare, cel mai cuprinzător studiu despre atitudinile și comportamentul turiștilor români, din ultimii zece ani.

Ultima parte a evenimentului este dedicată managementului de destinație, cu panelurile Destinații în Ascensiune și Destinații care Inspiră. Liderii Organizațiilor de Management de Destinație sau ai administrațiilor locale din Sibiu, Timișoara, Iași, Bucovina, Brașov vor împărtăși din provocările și soluțiile descoperite în procesul de construcție și consolidare a atractivității acestor destinații.

Felix Tătaru, Președintele Institutului pentru Orase Vizionare: ”Anul acesta, cu o întreagă zi dedicată construirii și promovării brandurilor de destinații turistice, continuăm ceea ce am început la prima ediție a conferinței Destinații Vizionare: să creștem o comunitate de specialiști și lideri care să construiască branduri solide pentru localitățile din România și să aducă mai mult know-how în dezvoltarea destinațiilor turistice locale.”

Ediția de anul acesta a conferinței este realizată cu sprijinul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului și în parteneriat cu programul România Atractivă.

Gala Destinația Anului, ajunsă la cea de-a patra ediție, are loc la Ateneul Român în seara zilei de 21 mai și reprezintă punctul culminant al celei mai importante competiții de turism din România. O ocazie de a sărbători excelența și inovația în promovarea destinațiilor din România, la Gală se vor oferi 13 premii în două categorii distincte: o categorie deschisă localităților sau regiunilor și o altă categorie dedicată atracțiilor turistice.

Agenda completă a evenimentelor și detaliile de participare pot fi consultate pe website-ul www.destinatiivizionare.ro.

Parteneri principali Destinația Anului: METRO, Fuze Tea, BCR, Caraiman, Enterprise Rent-a-Car – Partener Mobilitate
Parteneri Conferința Destinații Vizionare: INAQ Consulting, Stațiunea Mamaia

Tags : #ConsultantaTMconferinta turismeveniment in turism
Carmina Nitescu

The author Carmina Nitescu

Ofer servicii de marketing și comunicare pentru companiile de turism, sunt trainer și organizator de evenimente tematice.

Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com

Leave a Response