Turism Market Insider: Episodul 17 – Turismul de nisa la nivel international

Din ce in ce mai multi turisti cer servicii personalizate agentiilor de turism si unitatilor de cazare cu care interactioneaza. Motivul este unul simplu: sunt interesati de anumite activitati iar asta se poate traduce intr-un singur fel – cauta servicii nisate!

Ce este turismul de nisa? Un produs specific customizat astfel incat sa raspunda unei anumite audiente.

In Romania suntem inca la inceput de drum in ceea ce priveste turismul de nisa motiv pentru care in episodul de astazi al Turism Market Insider am ales sa vorbesc despre turismul de nisa la nivel international. Pentru ca in lume sunt nenumarate exemple de turism de nisa am ales ca in acest episod sa vorbesc despre doua tipuri de turism de nisa reprezentative in Europa: turismul viticol si turismul pe bicicleta (wine tourism & cycling tourism).

Episodul de mai jos include exemple legate de:

In mod obisnuit turismul de nisa este abordat de companii de turism mici si medii, fiecare dintre ele abordand o comunitate. Ei bine, nici marii toturoperatori europeni nu ocolesc acest tip de turism. In videoclipul de mai jos dau exemplul companiei Dertour.

Personal cred foarte mult in ideea turismului de nisa si consider ca este o buna modalitate de diferentiere in piata. Daca si tu esti interesat de turismul de nisa stai pe aproape pentru ca urmeaza sa mai vorbim despre acest lucru in viitorul apropiat si planuim chiar si un workshop cu speakeri veniti din domeniul turismului de nisa.

Turism Market Insider nu ar putea exista fara partenerii nostri carora le multumim pe aceasta cale: imagine si sunet – CalinStan.com si ClubulFoto.com.

Tags : Carmina Nitescuturism de nisaturism market insider
Carmina Nitescu

The author Carmina Nitescu

Ofer servicii de marketing și comunicare pentru companiile de turism, sunt trainer și organizator de evenimente tematice.

Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com

Leave a Response