Tenerife, insula eternei primaveri

javier-allegue-barros-C7B-ExXpOIE-unsplash

Tenerife, cunoscuta si ca Insula Eternei Primaveri, este cea mai mare (2034 km patrati), cea mai inalta (3718m) si de asemenea, cea mai populata (populatie estimata la 655,656 de locuitori) dintre insulele din Arhipelagul Insulelor Canare. Cea mai mica insula este Roque del Oeste, care de fapt este numai o stanca linga insula Graciosa. Cea mai mica insula locuita este Isla de los Lobos pe care traieste numai o singura familie.

Insulele Canare din punct de vedere administrativ apartin de Spania, iar geografic de Africa. Insula Fuerteventura este cea care se afla cel mai aproape de Africa, la circa 100 km, in timp ce Tenerife se gaseste la aprox. 300 km.

Tot din punct de vedere administrativ Insulele Canare sunt impartite in doua provincii spaniole: Provincia Santa Cruz de Tenerife de care apartin Tenerife, La Gomera, El Hierro si La Palma, si Provincia Las Palmas de Gran Canaria de care apartin Lanzarote, Fuerteventura, Gran Canaria.

In ciuda faptului ca toate insulele sunt de origine vulcanica sunt foarte diferite una fata de cealalta, de exemplu pe insula Tenerife domina muntii inalti, iar pe insula Lanzarote domina muntii mai putin stancosi si mai putin inalti.

Cel mai inalt punct de pe insulele Canare, care de fapt este si cel mai inalt punct din Spania, este Pico del Teide de 3718 metri. Varful muntelui este acoperit de zapada timp de mai multe saptamani in timpul “iernii” in timp ce pe plajele de pe partea sudica turistii se bucura de temperaturi de 25 – 28 grade C .

Ca si caracteristici principale, insula Lanzarote este cea mai secetoasa, Gran Canaria cea mai urbanizata, La Palma cea mai verde, El Hiero cea mai izolata, iar cea mai bogata in frumuseti naturale este La Gomera.

Temperatura apei Oceanului Atlantic, nu este chiar calda, dar intotdeauna este intre 20-23 grade C.

Locuitorii insulelor adora sarbatorile locale care tin de obicei minimum trei zile. Majoritatea festivitatilor sunt legate de religie si in acest timp de la mic la mare se imbraca in costumele locale traditionale si se servesc mancaruri traditionale.

Tenerife are un singur anotimp unde temperatura nu scade sub 18 grade C si nu urca mai mult de 35 grade C, fiind singura destinatie europeana unde se poate face plaja tot timpul anului. In centrul insulei Tenerife, cea mai mare din arhipelagul Canare se afla Muntele Teide – o amintire vie si constanta a activitatii vulcanice.

Unde ne cazam:

As zice sa incercam sa intram intr-un adevarat paradis pe pamant, GRAN HOTEL BAHÍA DEL DUQUE RESORT

Este un complex de lux, cu arhitectura inspirata din cultura insulelor Canare, dar reflecta si influenta coloniala a insulei. Nu voi scrie prea mult despre el, insa va rog sa va delectati cu fotografiile de pe site, par a fi dintr-o alta realitate 🙂

Si pentru ca incurajez turismul activ, nu as putea sa prezint o destinatie fara sa ating putin si subiectul atractiilor turistice din Tenerife. Printre numeroasele activitati, as recomanda:

1. Parcul National Teide
Marele parc Parcul National Teide este focalizat in jurul Muntelui Teide – Pico de Teide, cel mai inalt munte din Spania – 3.718 m si al treilea vulcan ca marime din intreaga lume. Zona cu suprafata de 18.900 hectare a fost declarata parc national in 1954. Pe pantele de sud-vest si e a muntelui Teide s-au mai format doua piscuri montane: Pico Viejo – 3.135 m si Montaña Blanca.

2. Gradina zoologica Loro
Superba si grandioasa Gradina zoologica Loro, aflata in nordul insulei, dispune si de un parc al papagalilor, unul dintre cele mai cunoscute din lume. In afara de papagali vei putea vedea pinguini, rechini, gorile, cimpanzei, aligatori, pasari flamingo, tigri etc. Gradina Zoologica Loro isi deschide portile in fiecare zi de la orele 8.30, ultima intrarea avand loc la ora 16.00 dupa amiaza.

3. Aquapark
Multi dintre voi ar vrea sa viziteze acest loc. Parcul Aquapark se afla in sudul insulei, in Playa de las Americas fiind cel mai mare centru turistic din Tenerife. In fiecare zi, de la 10 dimineata pana la 5 dupa amiaza aici poti admira delfinii si te poti distra in voie.

4. Casa Iriarte
Minunata si primitoarea Casa Iriarte este cladire din secolul XVII foarte bine pastrata avand balcoanele distinctive Canariene mereu prezente pe aceasta insula. Poetul si autorul Tomas de Iriarte y Nieves-Ravelo s-a nascut in aceasta casa in 1750. Partea de jos a casei are magazine care vand suveniruri iar in partea de sus este un muzeu naval, cu o colectie de fotografii si postere vechi.

5. Cactus and Animal Park
Mult vizitata si frumoasa gradina botanica Cactus & Animal Park se situeaza in apropierea Los Cristianos si este specializata in cactusi si plante din zonele aride. Parcul de animale are o mare varietate de specii, de la saguini la broaste testoase. Langa acest parc este Amazonia, o padure tropicala de 7000 de metri patrati. Pasarile exotice zboara libere si este si o colectie de pasari colibri, reptile si papagali.

Fa-ti bagajele si pregateste-te pentru cea mai frumoasa vacanta a ta in Europa. O incredibila varietate a peisajului iti va incanta ochii si sufletul; creste spectaculoase, paduri bogate; diverse si rare specii de animale; formatiuni stancoase deosebite ce ies din ocean; golfuri ascunse; plaje pline de viata; munti vulcanici; vai cu parfum de fructe tropicale…… vraja insulei va ramane in tine, trup si spirit, te va insoti tot restul vietii, pentru ca, de ce sa nu recunoastem, tot ceea ce ducem cu adevarat cu noi sunt amintirile, iar daca acestea sunt create si intr-un asa peisaj naucitor, vor deveni cu siguranta parte din noi.

Sursa: www.turismodecanarias.com

Credit foto: unsplash.com

Tags: Izabela Glomnicu

2 Comentarii

  1. Excelent. De unde ai stiut ca exact acolo merg si eu in septembrie?
    Mihaela din CLZG Pitesti

Leave a Reply