Tendinte in M.I.C.E in 2016 : Entertainment

La fiecare inceput de an, organizatii de specialitate din industria M.I.C.E fac statistici la nivel global, vorbind cu Event Planneri din mai multe tari si inregistrand tendintele noi ce apar in toate sectoarele industriei.

M-am gandit asadar sa punctez cateva dintre aceste informatii, structurandu-le pe segmente diferite.

Azi voi scrie despre tendintele din Entertainment, vor urma articole despre TeamBuilding, Social Media, Metode de inregistrare a participantilor, Catering, Audiovizual, Tehnologie si impactul introducerii ei in Event Management, Incentive Travel, Evenimente Green (cu accent pe Eco).

Iata asadar cateva dintre tendintele evenimentelor, pe partea de entertainment :

  • 1. Vreau sa fiu celebru

Clientii isi doresc sa aiba in evenimentele lor trupe consacrate, MC celebri, DJ faimosi. Cand sunt restrictii bugetare nu se poate intotdeauna sa contracteze ceea ce isi doresc, aici intervine maiestria noastra, ca organizatori de evenimente, sa aducem artistul perfect pe tema evenimentului si sa ne incadram si in buget 🙂

  • 2. Mai putin, dar de calitate

S-a observat ca se prefera momente de entertainment mai scurte ca si timp. Nimeni nu mai doreste o trupa care sa cante 6 ore cat dureaza evenimentul. Mai bine 2 momente de cate 45 minute, sau chiar unul singur, dar variem programul, aducand si o trupa si un DJ pentru momentele de pauza, iar in plus, inca un moment: poate o pereche ce face un dans tematic, sau flying bartenders, sau un show de lumini si lasere, etc. Variante sunt multe, totul trebuie integrat insa in tematica evenimentului.

  • 3. Evenimentul tematic

Sunt inca foarte apreciate evenimentele tematice. Inspirate din filmele in voga la data organizarii evenimentelor (vezi Bond sau Great Gatsby), sau cel mai des, din moda diversilor ani (anii ´60; anii ´80; sau Back to the Future), se cer in continuare evenimente tematice, cu dress-code in conformitate, decoruri, set-up… totul calibrat pe tema.

  • 4. Say ¨Cheese¨

Cabinele foto si echipamentele de Selfie au intrat tumultos in tendite si la cum arata preferintele clientilor, vor mai ramane ceva vreme pe val. Sunt un mod interesant de a pastra amintiri de la eveniment, insa in ritmul si cu engagement-ul participantilor, ceea ce rezulta intr-un produs total diferit decat fotografiile standard facute de un fotograf la un eveniment.

  • 5. Vrem ceva – ¨altceva¨

Aceasta cerinta o auzim foarte des cand discutam pe un brief de eveniment, ne place atata timp cand ni se da libertatea sa venim cu idei si ulterior ni se acorda si bugetul necesar. Putem deveni creativi, putem sa aducem tehnologie la eveniment, ecrane touchscreen multifunctionale, jocuri; asistenti / hostesse virtuali, tot felul de gadgeturi fun 🙂 La capitolul imaginatie, cum se zice, ¨the sky is the limit¨

  • 6. Si se facu’ lumina – LED 🙂

Folosim din ce in ce mai mult jocuri de lumini pe momente de eveniment, sau chiar un moment in sine in cadrul evenimentului de 3D video mapping, sau de lasere, etc. acestea devin clar un must-have in 2016.

  • 7. Devenim mai prietenosi in Social Media

Putem lega fotografiile sau postarile din cadrul unui eveniment pe Social Media folosind un unic hashtag pe care il dam si participantilor, astfel incat totul apare in timp real, dar surprins din mai multe unghiuri diferite, de catre fiecare.

Daca vrei sa povestim mai multe despre evenimente, tendinte, Do´s and Don´ts, te asteptam la workshopul din 18 Februarie, “Creatori de M.I.C.E. Formula 1 pentru Event Planneri“, ajuns la editia a doua. Detaliile le gasesti aici.

Credit foto: unsplash.com

Tags : eveniment turism marketIzabela GlomnicuMICEspecialisti in turism
Izabela Glomnicu

The author Izabela Glomnicu

Leave a Response