Strategia de continut a companiei pe Facebook

credit foto: unsplash.com

In articolul trecut am vorbit despre ce obiective poate atinge o companie prin prezenta sa pe Facebook, iar in acest articol vom continua cu urmatorul pas mentionat in Facebook pentru companii in 10 pasi, stabilirea strategiei de continut si storytelling.

In stabilirea strategiei noastre pe Facebook trebuie sa tinem cont de urmatoarele aspecte:

  • Definirea pietei tinta

In primul trebuie sa stim cui ii vom adresa acest continut si sa incercam sa raspundem la urmatoarele intrebari:

Este vorba de clienti actuali sau potentiali?

Vrem sa ne adresam pietei interne sau o piata internationala?

Ne vom adresa clientului final sau furnizorilor, distribuitorilor si altor parteneri?

De pe ce dispozitive acceseaza acestia Facebook? De unde (acasa, locul de munca, etc.)?

  • Tema

Apoi trebuie sa definim tema, adica despre ce vom vorbi cu fanii nostri. Aceasta depinde de raspunsurile la intrebarile de mai sus si de tipul afacerii (hotel, agentie de turism, companie de transport, etc.).

Trebuie sa ne gandim mai ales la avantajele competitive ale afacerii noastre si ce ne diferentiaza de concurenta. Imaginile si textele frumoase si de calitate sunt importante, dar un este de ajuns. Trebuie sa gasim ceea ce ne diferenteaza de concurenta, baza careia sa contruim povesti prin care sa construim o relatie cu fanii nostri.

  • Responsabilii paginii

Desigur este foarte important sa stabilim cine va fi responsabil sau responsabilii pentru pagina noastra de Facebook. Daca este vorba despre o companie mica, aceasta ar putea fi gestionata si de o singura persoana. In schimb daca vorbim de o companie mare, cel mai probabil, va fi necesar ca o echipa sa se ocupe de pagina de Facebook. Totul depinde de tipul de companie, de obiectivele si resursele pe care le avem. Dar ce este valabil pentru orice companie, este ca cine va fi responsabilul acestei pagine trebuie sa aiba atat cunostinte in domeniu cat si sa cunoasca bine afacerea noastra.

  • Frecventa publicarii

Este important sa nu abuzam cu numarul publicatiilor, iar acestea trebuie sa fie relevante. Nu este indicat sa publicam simultan continuturi pentru ca impactul acestora va scadea.

Este recomandabil sa cream un calendar al publicatiilor in care sa marcam evenimentele importante pentru afacerea noastra si sa pregatim din timp continutul pentru acestea.

  • Stilul literar

Acesta depinde de piata tinta. Nu poti utiliza acelasi stil literar pentru clientii de Business ca si pentru cei de Leisure. Dar pe Facebook, in general, se utilizeaza un ton apropiat, fara a fi excesiv de apropiati cu fanii paginii noastre.

  • Statistici

Asa cum a spus Eric Edge, Head of Marketing Communications EMEA la Facebook, masurarea corecta poate transforma complet actiunile noastre pe Facebook.

Chiar in propria noastra de Facebook gasim o sectiune de statistici, in care putem vedea care este continutul ce atrage cel mai mult interes printre utilizatorii acestei retele sociale (impact) cat si engagement (nr imi place, nr comentarii, nr distribuiri). De asemenea trebuie sa monitorizam care este momentul din zi, ora sau orele in care continutul distribuit de noi are cel mai mare impact si engagement. Acestea ne vor ajuta sa sa ne adaptam strategia in functie de preferintele fanilor nostri si frecventa pentru a obtine cel mai mare impact si engagement.

Credit foto: unsplash.com

Tags: social media in turismVasilica Margalina

Leave a Reply