Impactul Social Media în turism – Conferința Târgului de Turism, 21.02.2020

Hands using mobile payments, Digital marketing. Banking network.

Pentru al treilea an la rând Târgul de Turism al României are o Conferintă oficială ce aduce în discuție unul din cele mai interesante și utile subiecte pentru industria de turism din România: impactul social media în turism.

Personal, lucrez în zona de social media în turism din 2013 încoace cu agenții de turism și unități de cazare și știu cât de mult s-a schimbat social media în timp și cât de mult a contat în vânzările realizate de companiile de turism care au luat în serios acest canal de comunicare.

Așa că nu pot decât să salut inițiativa organizării acestei conferințe și abia aștept să îi ascult pe speakerii invitați să aflu ce noutăți aduc și ce feedback au după ultimii ani în care social media a devenit canal de comunicare principal în România.

Astfel, conferința “Impactul Social Media în Turism” este organizată de Romexpo în colaborare cu Seven Media și are loc în cadrul Târgului de Turism al României, la Romexpo București, în data de 21 februarie 2020 în intervalul orar 10:30 — 14:30. Conferința se va ține în Pavilionul B3, Sala Madgearu, etaj 1 și tocmai s-au deschis înscrierile.

Accesul este gratuit și se face pe baza unei invitații, în limita locurilor disponibile, iar cei interesați de participare pot solicita invitație pe adresă de email corina.radulescu@romexpo.ro. Înscrierile sunt deschise până pe 17 februarie, însă dacă îți dorești să vii la acest eveniment bine ar fi să te înscrii din timp și să nu aștepți ultima zi pentru că e posibil să nu mai găsești locuri disponibile.

Agenda conferinței cuprinde 3 teme principale de discuție:

 • Vizibilitatea agențiilor de turism în social media. Studiu de caz
 • Strategii aplicate de social media
 • Agențiile de turism în deceniul social media

Lista de invitați cuprinde specialiști din domeniu, care vor prezenta studii de caz despre vizibilitatea agențiilor de turism în social media și strategii de social media aplicate.

Menționez aici câțiva dintre speakerii conferinței:

 • Cristian Florea (Social Media Strategist)
 • Roxana Ciuchilan (Travel Influencer)
 • Dana Rentea (Președinte Asociația Lucrătorilor în Turism Infotripiști)
 • Francesco Terragni (Digital Strategy Agenția Cocktail Holidays)

Conferința va fi deschisă de către Mihaela Pane, Project Manager Târgul de Turism al României și Ana Smădeanu, Managing Partner Seven Media, iar moderator va fi Mădălin Măncilă, manager Millennium Tour și fondator al platformei online de turism Concediu.com.

Programul detaliat este următorul:

11.00-11.20 – Deschidere conferință:

 • Moderator – Mădălin Măncilă – Manager Millennium Tour și fondator al platformei online de turism Concediu.com
 • Mihaela Pane – Project Manager Târgul de Turism al României
 • Ana Smădeanu – Managing Director Seven Media

11.20-12.00 – Vizibilitatea agențiilor de turism în social media. Studiu de caz

 • 11.20-11.40 – Prezentare studiu
 • 11.40-12.00 – Cristian Florea – Social Media Strategist – „Ce conținut prinde în social media?”

12.00-13.00 – Strategii aplicate de social media

 • 12.00-12.20 – Mihaela Barbu – Specialist New Media, Journalist, PR Specialist, Visual Storyteller – ”Instagram ca Instrument de comunicare și cum poate fi folosit cu succes în domeniul turismului”
 • 12.20-12.40 – Roxana Ciuchilan – Travel influencer – PrinLume.com- „PROs and CONs of SOCIAL MEDIA TRAVELS”
 • 12.40-13.00 – Diana Dima – Directorul de marketing al Memento Group of Companies- “Winning the Social Media @ChristianTour”

13.00-13.20 – Lunch by Subway

13.20-14.20 – Agențiile de turism în deceniul social media

 • 13.20-13.40 – Dana Rentea – Președinte Asociația Lucrătorilor în Turism Infotripiști . „Vorbim tot mai des despre nevoia de a ne reinventa. Haideți să învățăm cum să facem acest lucru”
 • 13.40-14.00 – Francesco Terragni – Digital Strategy Agenția Cocktail Holidays
  „Effective marketing techniques for small and medium travel agencies – Tehnici eficiente de marketing pentru agenții mici și medii”

Detalii despre conferință găsești și în evenimentul de pe Facebook. Ce zici, ne vedem acolo?

Turism Market este partener media în cadrul conferinței și va transmite live pe pagina de Facebook noutăți din cadrul evenimentului.

Carmina Nitescu

autor Carmina Nitescu

Fac consultanță de business, marketing, comunicare și social media pentru companiile de turism, sunt trainer, coach și organizator de evenimente tematice. Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com
Tags: eveniment in turismsocial media in turism

Leave a Reply