Serbarile nationale si Bursa de turism de la Tebea

Toamna incep sa se aglomereze evenimentele iar turismul nu face exceptie. Am terminat sezonul de vara, cel mai aglomerat de peste an insa acum incepe munca pentru urmatorul sezon.

In asteptarea Targului de Turism al Romaniei (14-17.11.2013) si a conferintei eTravel (16.10.2013), 2 evenimente deja cunoscute in industrie, am avut ocazia si curiozitatea sa merg la un targ de turism local pe 15.09.2013

Este vorba despre “Bursa de Turism Natura, Cultura, Aventura Hunedoara” ce a avut loc in perioada 14-15 septembrie, la Tebea, in cadrul Serbarilor Nationale.

Bursa de turism Hunedoara a fost un eveniment local si nu a fost un “targ de turism” in adevaratul sens al cuvantului (cel putin nu in modul in care suntem noi obisnuiti sa vedem in marile orase). A fost un eveniment mic in comparatie cu altele insa destul de mare vizavi de dedicarea  participantilor si a vizitatorilor.

Nu am mai avut ocazia pana acum sa particip la un targ de turism local insa am fost placut impresionata de oamenii prezenti aici.

Bursa de turism a avut loc intr-un spatiu special amenajat, in aer liber unde au fost prezenti 23 de expozanti in 17 corturi. Expozantii au fost unitati de cazare si agentii de turism din zona dar si reprezentante locale. Impreuna au prezentat vizitatorilor atractiile principale ale judetului Hunedoara.

Ce mi-a placut cel mai mult a fost implicarea oamenilor, atat a expozantilor cat si a vizitatorilor (ma refer aici atat la Bursa de turims cat si la festivalul in sine). Am observat ca evenimentul a fost unul destul de mare pentru o zona ca Tebea si faptul ca s-au sarbatorit 141 de ani de la moartea lui Avram Iancu (acesta este inmormantat la Tebea, langa Gorunul vechi de 400 de ani care ii poarta numele) a strans in centrul localitatii peste 5000 de persoane numai duminica, atunci cand au avut loc festivitatile.

La Bursa de Turism de la Tebea mi-au atras atentia 2 dintre expozanti: Consiliul Judetean Hunedoara si Conacul Archia (la invitatia carora am mers la Tebea).

Consiliul Judetean Hunedoara mi-a atras atentia prin materialele pe care le-a pus la dispozitia publicului (contra cost). Daca esti iubitor al istoriei si vrei sa iti cunosti tara chiar recomand cartile si hartile pe care le gasesti la reprezentantele locale. Eu mi-am gasit o harta foarte interesanta a zonei care are si un mic istoric.

Conacul Archia este o pensiune boutique de 5 margarete deschisa in 2008 dar care pastreaza atmosfera anilor 1920. Am avut ocazia sa cunosc pensiunea nu doar in cadrul bursei de turism unde s-au implicat destul de mult in prezentarea traditiilor zonei ci si direct, testand efectiv serviciile pe care le ofera in cadrul evenimentului #EnjoyHD (detalii aici ) la care am participat. Despre experienta “de poveste” pe care am avut-o la conac gasesti detalii aici iar despre serviciile lor aici.

La Archia mi-au placut foarte multe 3 lucruri:

  • ospitalitatea oamenilor si atentia fata de client
  • stilul pensiunii si faptul ca au toate camerele cu design unic
  • faptul ca sunt foarte prezenti in mediul online, aflandu-se cu pagina de Facebook pe primul loc la categoria Hoteluri si cazari pe Facebrands.ro

Pe de alta parte, la festivalul de la Tebea mi-au atras atentia si oamenii veniti aici, cu totii bucurandu-se de sarbatoare si fiind curiosi de ceea ce se intampla in jurul lor. Cam cum sunt acesti 2 batranei care m-au facut sa uit ca ma aflu la un eveniment de turism si mi-au amintit de bunatatea si caldura oamenilor.

Credit foto: arhiva personala Carmina Nitescu

Tags : specialisti in turism
Carmina Nitescu

The author Carmina Nitescu

Ofer servicii de marketing și comunicare pentru companiile de turism, sunt trainer și organizator de evenimente tematice.

Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com

2 Comments

  1. Multă promovare în România, din păcate puține rezultate. Am mai spus-o și mă repet parteneriatul public-privat nu este funcțional. În plus nu avem o stategie de promovare a României, așa că batem pasul pe loc ca în jocul popular.

Leave a Response