Primul workshop din 2013 s-a incheiat

Asa cum anuntam cu 2 saptamani in urma, ieri, 31 ianuarie a avut loc workshopul “Social Media si Blogosfera de travel. Noi oportunitati de promovare in turism“.

Evenimentul tocmai s-a incheiat si am pregatit cateva concluzii.

Workshopul a fost impartit in 3 parti, fiecare parte avand cate un scop diferit:

  •  sesiunea de Social Media: a fost menita sa prezinte punctual beneficiile platformelor de socializare si sa raspunda la intrebarea “de ce sa ma implic in social media, ce imi aduce acest canal de comunicare?”
  •  prezentarile bloggerilor: fiecare blogger mai mult sau mai putin cunoscut a avut ocazia sa isi prezinte proiectul in fata companiilor de turism
  •  sesiunea de Networking a fost menita a apropia cele 2 mari “entitati” ca sa le spun asa: companiile de turism (agentii de turism, hotelieri, companii aeriene, organizatii de turism) si blogosfera de travel

In sala au fost prezenti 16 bloggeri: Lumea Mare, Imperator Travel, Travel Girls, Viajoa, Elena Ciric,  Ghid Turistic Digital 2.0, Airlines Travel, Drum Liber, Dan Chitila, Lucian Hirsu, Calatorii360, Romania Wine Tasting, Calatorii la singular, Calatorim, Urban Kid si… Turism Market 🙂

Pe de cealalta parte, din cadrul companiilor de turism, au fost prezente: Ministerul Turismului, FPTR, Universitatea Bucuresti,  Infoturism, Qatar Airways, Happy Tour, TUI Travel Center, Accent Travel, Go Travel, Eximtur, Boutique Travel, Marco Tour, RezEx, La La Travel, Peter Express, Fresh Holidays, Klever Travel, Tez Tour, Explore Travel, Travel Maker, Romanian Airport Services, Carpat Bike, Hotel Deals, Continental Hotels, Hotel Ultima Frontiera, Perfect Tour, Drum Bun, Ana Hotels.

In numele Turism Market le multumesc tuturor celor mentionati mai sus si Deliei Constantinescu pentru prezentarea legata de Social Media.

Totodata, multumim Hotelului Capital Plaza si Accent Travel & Events pentru sustinere.

Ca si parere personala, ma bucur ca am vazut atata interactiune intre cei prezenti si sper ca fiecare persoana a plecat de la workshop cu cel putin o idee noua si cu un contact pentru o viitoare colaborare.

Asa cum am spus si ieri in cadrul evenimentului, Turism Market incurajeaza colaborarea in turism, iar ideile si proiectele noi sunt binevenite.

Promitem ca si pe viitor sa organizam astfel de evenimente iar la fiecare eveniment sa abordam o tema de interes.

Daca vrei sa ne ajuti la alegerea temelor pentru viitoarele workshopuri, lasa-ne un comentariu mai jos in care sa ne spui ce tema ar fi interesanta pentru tine. Temele care vor strange mai multe “voturi” (vor fi mentionate de mai multe persoane) au sansele cele mai mari pentru a fi realizate in viitorul apropiat.

Mai jos gasesti o parte din fotografiile facute la eveniment.

Gasesti mai multe fotografii in acest album (multumim, Sorin Rusi pentru fotografii).

Au mai scris despre workshopul Turism Market:

Ana Maria Caia – Caia.ro – Promovam calatorii

Sorin Rusi – Airlines Travel – Cu AirlinesTravel.ro la raport 

Georgiana Baicoianu – Blogdecalatorii.ro – Workshop social media si blogosfera de travel

Monica Anghelovici – Povestidecalatorie.ro – Workshopul Social media si blogosfera de travel 2013

Petrus Lungu – Ghid Turistic Digital 2.0 – Cateva cuvinte despre workshopul Social Media si Blogosfera de Travel

Lucian Hirsu – LucianHirsu.ro – Minutul de lauda

Tags : Carmina Nitescueveniment turism marketsocial media in turismspecialisti in turism
Carmina Nitescu

The author Carmina Nitescu

Fac consultanță de business, marketing, comunicare și social media pentru companiile de turism, sunt trainer, coach și organizator de evenimente tematice.

Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com

9 Comments

  1. Carmina, important de spus este ca am avut cu noi aseara si un reprezentant al ministerului de resort, in persoana lui Bogdan Balas, consilier personal al ministrului Grapini. Chiar daca nu a ramas alaturi de noi intreaga seara, eu apreciez interesul institutiei pentru a cunoaste si aceasta parte a pietei (blogosfera), atat de neglijata anterior. In plus, pe parcursul evenimentului ni s-a alaturat si Dragos Raducan FPTR – deci iata un interes de apropiere de blogosfera si din partea autoritatilor de turism

    1. Mersi pentru completare, Andrada.
      Eu am mentionat numai institutiile, nu si numele participantilor.

      Le multumim domnilor Bogdan Balas si Dragos Raducan pentru prezenta si ne bucuram ca i-am avut alaturi.

  2. Buna Carmina,

    O mica observatie: ne numim RezEx (prescurtarea de la “rezervari excursii”) nu RedEx.:)

    In rest, multumim pentru o seara placuta si educativa!

    Ne vedem la editia urmatoare!

    Ioana, RezEx

    1. Mersi, Ioana de atentionare. A fost o greseala de typing care a fost deja remediata.

      Ma bucur daca te-ai simtit bine si te mai asteptam la urmatoarele evenimente!

Leave a Response