Social media si blogosfera de travel. Noi oportunitati de promovare in turism – workshop

Despre social media si blogosfera de travel am tot scris in ultimul timp.

Aceste 2 subiecte au fost dintre cele mai abordate in piata in ultimul an, iar industria turismului nu face exceptie.

Sa vedem totusi de ce sunt atat de importante aceste 2 subiecte. Ce problema iti rezolva ele?

In primul rand, in ultimii ani, online-ul a castigat teren fata de offline. Piata s-a schimbat iar oamenii sunt mai atenti la mesajele care li se transmit online. De ce?

FOARTE SIMPLU.

Suntem in era vitezei unde FIECARE SECUNDA este IMPORTANTA.

NU mai AVEM TIMP sa ne gandim prea mult, sa cautam.

ALEGEM EMOTIONAL, alegem in urma recomandarilor persoanelor dragi, a prietenilor, a colegilor. ALEGEM in functie de MESAJUL care a ajuns la noi, iar modalitatea prin care ne este transmis este fie ONLINE (doar cu totii ne petrecem muuult timp in fata calculatoarelor, fie acasa, la scoala sau la serviciu), fie PRIN VIU GRAI (sau “word of mouth” cum i se mai spune).

TURISMUL NU MAI ESTE CEL DE ACUM 5-6 ANI.

Aproape nimic din promovarea pe care o faceajm acum 5 ani nu mai merge astazi. Piata s-a schimbat, serviciile turistice au ramas, in mare, aceleasi, insa modul de COMUNICARE  devenit din ce in ce mai important.

Daca acum 5 ani promovam Charterul pe Antalya intr-un fel (aveam reclame radio/TV, bannere pe diverse site-uri, etc; era SUFICIENTA PREZENTA in media), astazi trebuie sa fim mult mai atenti cum comunicam.

Astazi clientii nostrii vor sa stie CUM SE VOR SIMTI,  ce ACTIVITATI le putem oferi lor si copiiilor lor. Vor sa stie lucruri AUTENTICE despre destinatie, sa CUNOASCA locul respectiv si din ALT PUNCT DE VEDERE, vor sa aiba VACANTE PERSONALIZATE,  vor ATENTIE, vor sa GUSTE din TRADITIILE SI OBICEIURILE locului.

Cum le putem OFERI  clientilor nostri toate acestea?

Fiind atenti la NEVOILE  lor si TRANSMITANDU-LE  informatia diferit. Cum diferit?

Spuneam mai devreme ca oamenii reactioneaza mai mult la informatii AUTENTICE, la PARERI ALE ALTOR OAMENI care AU FOST  si AU VAZUT destinatia.

De ce avem nevoie de BLOGGERII DE TRAVEL?

Colaborarea cu bloggerii de travel despre care am vorbit de atatea ori este un bun mod de a atrage clienti si de a te ASIGURA  ca informatia raspandita de BLOGGERI  este bine primita.

Atunci cand ai UN PRODUS AL TAU (program turistice, hotel, pensiune, eveniment, zbor) teebuie sa fii atent CUM COMUNICI pentru a-ti asigura SUCCESUL. Colaborarile cu bloggerii de travel au luat amploare in ultimul timp tocmai datorita midului cald pe care il au ei in exprimare.

Un blogger este UN OM NORMAL  cu aceleasi NEVOI si DORINTE  ca si CLIENTUL TAU. Este un lucru perfect normal ca un client al tau sa-si caute informatia despre destinatia de vacanta (sau despre hotel, pensiune, program turistic) pe internet. Un BLOGGER de travel POATE TRANSMITE MESAJUL catre clientul tau in mod AUTENTIC.

Un alt lucru foarte important este ca fiecare blogger de travel este nisat pe o anumita tara, zona, tip de vacanta. Merita sa cunosti blogosfera de travel din Romania ca sa ai de unde alege un om potrivit pentru produsul pe care il ai tu de promovat.

Pe langa blogosfera de travel spuneam ca SOCIAL  MEDIA  a crescut in ultimul timp foarte mult. Din pacate in acest moment in Romania sunt PUTINE companii de turism care STIU SA FACA SOCIAL MEDIA.

De ce AVEM NEVOIE DE SOCIAL MEDIA?

Pentru ca oamenii nu mai au incredere in reclamele traditionale. Vor sa primeasca mesaje autentice de la OAMENI CA EI, oameni care au testat un lucru(un hotel, un program turistic, o destinatie) si care le pot oferi informatii AUTENTICE.

Am spus mai multe despre impactul social media in acest articol. Tot aici am aratat si GRESELILE  pe care le fac unele companii FARA SA-SI DEA SEAMA.

Este momentul sa ne adaptam la noile trenduri inturism, este nevoie sa ne ASCULTAM CLIENTII.Ii vrem alaturi de noi, ne dorim sa le oferim cele mai potrivite vacante si sa ii FIDELIZAM.

Cum putem face asta?

TURISM MARKET ITI DA O MANA DE AJUTOR! 

Pentru ca am observat ca este nevoie de CUNOASTERE,  INFORMATIE SI NETWORKING  atat in randul COMPANILOR DE TURISM cat si al BLOGGERILOR DE TRAVEL, organizam un eveniment special.

Workshopul “Social Media si Blogosfera de travel. Noi oportunitati de promovare in turism”

Cand? 31 ianuarie, ora 18-21

Unde? Hotel Capital Plaza, etaj 1, Sala Ion Mincu

Adresa hotel: Bd. Iancu de Hunedoara nr. 54, Sector 1, Bucuresti

Cui se adreseaza workshopul: companiilor de turism (agentii de turism, companii aeriene, hotelieri) si bloggerilor de travel

Cum va decurge workshopul? Va avea 3 sectiuni:

Partea 1. Social media:

Daca vrei sa stii:

 • de ce sa faci social media?
 • cum sa faci social media?
 • cu cine si cand sa incepi?
 • ce idei sa pui in aplicare pe acest canal?

Delia Constantinescu – Social Media Coach (cateva detalii despre Delia si portofoliul ei il gasesti aici) va fi alaturi de noi cu o prezentare cu si despre social media in turism. Delia va veni cu EXEMPLE CONCRETE din piata si va prezenta cateva SOLUTII pentru cei ce vor sa sparga gheata si sa porneasca in descoperirea SOCIAL MEDIA  ca si canal de COMUNICARE

Partea 2. Blogosfera de travel

Toti bloggerii participanti la workshop isi vor prezenta proiectele (blogurile), iti vor arata modul lor AUTENTIC  de prezentare si vor fi deschisi sa raspunda intrebarilor legate de cum pot ei promova un serviciu turistic.

Partea 3. Networking

Ca la orice intalnire, partea de networking este una dintre cele mai importante. Cu totii vrem sa ne cunoastem mai bine iar in cadrul evenimentelor este foarte usor sa intri in contact cu persoane din domeniul tau de interes.

In cadrul networkingului se poate discuta pe scurt sau mai pe larg (in functie de preferinta fiecaruia) despre proiectele fiecaruia, se pot crea parteneriate de lunga durata.

Te asteptam la workshop daca:

 • esti o companie de turism (agentie de turism, touroperator, companie aeriana, hotel, asociatie de turism, organizatie de turism, etc) in cautare de noi modalitati de promovare si vrei sa cunosti oameni noi
 • esti blogger de travel si vrei sa te faci cunoscut in randul cat mai multor companii de turism si daca vrei idei de colaboare noi (ca si blogger vei primi pe e-mail, dupa inscriere, o fisa de participare pe care o vei completa si o vei printa in mai multe exemplare ca sa o ai la indemana la workshop)

Recapitulez:

Workshopul “Social Media si Blogosfera de travel. Noi oportunitati de promovare in turism”

Data si ora: 31 ianuarie, ora 18:00 -21:00

Locatie: Hotel Capital Plaza, etaj 1, Sala Ion Mincu

Adresa hotel: Bd. Iancu de Hunedoara nr. 54, Sector 1, Bucuresti

Taxa participare: 50 lei/persoana (taxa poate fi achitata la fata locului sau in avans, intr-un cont bancar)

Ce include taxa de participare:

 • acces la workshop: prezentarea despre social media, prezentarile bloggerilor
 • coffee break
 • acces la sectiunea de networking

Numar maxim de participanti: 40 persoane (ne rezervam dreptul de a inchide inscrierile in momentul in care se atinge numarul maxim)

Cum te inscrii la workshop: trimite un e-mail pe adresa carmina@turismmarket.com in care sa spui ca vrei sa participi si in care sa ne lasi numarul de telefon si adresa de e-mail. In cazul in care vrei sa mai vii cu o persoana te rog sa mentionezi in e-mail acest lucru.

 

Vei gasi informatii si noutati despre workshop atat ca si update la acest articol cat si in evenimentul de pe Facebook.

Te asteptam cu mare drag sa ne cunoastem sau sa ne revedem la workshop!

Workshopul este sustinut de Accent Travel & Events si Hotel Capital Plaza.

Update 23.01.2013

In acest moment inchidem lista inscrierilor la workshop deoarece au fost ocupate toate locurile

Credit foto: unsplash.com

Tags : agentie de turismblog de turismCarmina Nitescucompanii de turismsocial media in turismspecialisti in turism
Carmina Nitescu

The author Carmina Nitescu

Ofer servicii de marketing și comunicare pentru companiile de turism, sunt trainer și organizator de evenimente tematice.

Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com

16 Comments

  1. Petre, este o oportunitate de colaboare pentru toata lumea. Ai acces la atatea informatii! In plus, te afli intr-un mediu de turism cu oameni direct implicati in ceea ce fac.

   Turism Market ofera platforma de comunicare, accesul la informatie. In plus, ajutam bloggerii sa fie cat mai aproape de informatia de care are nevoie o campanie de turism tocmai pentru a facilita colaborarea.

   Tot ti se mai pare scump?

 1. Ar fi bine daca s-ar putea organiza asemenea evenimente in week-end sau macar vineri dupa masa sa mai putem ajunge si noi cei din provincie. In rest va felicit pentru acest blog

Leave a Response