Despre marketeri si bloggeri

Faptul ca bloggingul are parte de o ascensiune rapida este evident, iar faptul ca marketerii incearca sa se adapteze noilor trend-uri, de asemenea. Personal, am descoperit primele bloguri pe undeva prin 2008 iar parerea mea de atunci a suferit foarte multe transformari.

Mai intai, consideram bloggerii o specie de frustrati care au descoperit o platforma free cu ajutorul careia se puteau desfasura in voie, apoi am observat cum o parte din ei incercau sa se pozitioneze pe o nisa incercand sa construiasca ceva in jurul lor iar altii care au identificat oportunitatea dezvoltarii unui brand personal cu ajutorul blogului. Si uite asa, usor, usor am ajuns in 2013 iar ceea ce cred eu despre blogosfera in general s-a imbunatatit considerabil.

De ce?

Pentru ca, cu mici exceptii, toti cei care au ramas in aceasta zona au incercat sa fie constructivi chiar si prin articole mai putin pozitive, s-au implicat in campanii umanitare, in campanii de educare si au reusit sa si monetizeze eforturile lor.

Acum, daca ma refer la blogosfera de travel pentru care am o slabiciune de necontestat 🙂 pot spune ca evolutia ei din ultimii doi ani este extraordinara. Din fericire cunosc o buna parte din bloggerii care reprezinta aceasta bransa iar entuziasmul cu care calatoresc, povestesc si povatuiesc, daca pot spune asa :), imi confirma inca odata ca ma aflu in industria corecta :). Spre deosebire de alte comunitati de bloggeri, cea din travel este, cred eu, mult mai sincera si mai boema, lucru care imi intareste increderea in relatiile de business.

Daca vorbim despre marketeri, in special cei din turism, pot spune ca deschiderea catre zona de blogging este din ce in ce mai mare. E adevarat, s-a asteptat destul de mult timp ca portile sa fie deschise de altii, timp in care toti ochii au fost atintiti catre vizibilatea brandurilor care au avut curajul sa incerce o astfel de abordare. Cu alte cuvinte…… focul la ei:).

Concluzia acestor cateva randuri de mai sus ar fi urmatoarea:

Dragi bloggeri din turism, sper sa ramaneti mereu la fel de entuziasti si la fel de sinceri povestitori iar pentru voi, marketerii din industrie, va doresc sa aveti mai multa incredere in acest nou tool de marketing pentru ca daca nu o veti face, ma veti lasa pe mine singur pe plantaie iar asta imi convine de minune 🙂

Credit foto: unsplash.com

Tags : blog de turismmadalin mancilamarketing si comunicare in turismspecialisti in turism
Madalin Mancila

The author Madalin Mancila

Always forward! Email: madalin@turismmarket.com

11 Comments

  1. Multumim pentru cuvintele frumoase, Madalin.
    Eu personal ma bucur ca am avut ocazia sa particip la intalnirile Turism Market si sper sa organizati si altele cat de curand.

  2. La inceput si eu aveam o parere proasta despre cei ce scriu pe bloguri, dar cu timpul parerea mea s-a schimbat si am ajuns chiar si eu sa scriu. Ideea este ca sa scrii despre un anumit subiect, incercand sa ii ajuti pe altii te ajuti si pe tine la fel de mult, pentru ca iti cauti materiale, te documentezi si aflii din ce in ce mai multe.

Leave a Response