Asculta-ti specialistul

capturing-the-human-heart-TrhLCn1abMU-unsplash

Sunt convins ca fiecare dintre noi, cei care activam in marketing, am avut macar o data in viata asta profesionala frustrari legate de faptul ca sefii nostri nu sunt suficient de receptivi la ideile noastre. Pe deoparte e normal, pentru ca daca ne referim la partea visuala atunci gusturile sunt cele generatoare de conflicte sau mai ales cauza intarzierii proiectelor.

Daca vorbim de intreaga strategie de dispersare a mesajului prin diferite canale de comunicare sau de concept in general asupra caruia se intervine,  ma refer aici la tipul de manager general caruia ii place sa se implice in toate activitatile indiferent de nivelul expertizei de care dispune, atunci frustrarea marketerului devinde justificata iar activitatea lui total neproductiva.

In activitatea mea de pana acum, atat cat a fost ea :), am trait nenumarate frustrari legate de interventia sefului in proiecte in care din punct de vedere al activitatii de marketing aveam pareri diferite. Am “inteles” ca, asa cum in
viata sociala toata lumea se pricepe la politica si fotbal, in business sau intr-o companie toata lumea se pricepe  la marketing.

Mai mult decat atat, parerile despre departamentul in cauza sunt dintre cele mai impartite si dintre cele mai diverse. De exemplu, cosmarul contabilitatii este departamentul de marketing 🙂 , cei din vanzari au intotdeauna impresia ca nu sunt sustinuti suficient de campaniile desfasurate, cei din operational considera ca cei din dep de marketing au parte de o joaca zilnica si nicidecum de un job serios cu obiective si rezultate 🙂  si nu in ultimul rand managerii care bugeteaza marketing pentru a avea de unde taia atunci cand lucrurile nu merg tocmai asa cum au fost stabilite la inceput de an.

Sincer, cred ca lucrurile s-au mai asezat, iar perceptiile s-au mai schimbat, cel putin la mine lucrurile sunt ok inca de cativa ani iar lucrul acesta imi face activitatea mult mai usoara, placuta si eficienta. In cazul meu, cei care trebuie sa inteleaga importanta unui departament care nu face altceva decat sa transmita populatiei mesajul business-ului lor, au inteles. Cei care inca nu s-au prins si considera marketingul doar un executant si nu un strateg, trebuie sa inteleaga ca atunci cand omori creativitatea si raportezi totul doar la pareri personale fara a tine seama de feedback-urile pe care un dep de marketing le culege din piata, vor suferi prin lipsa vanzarilor pe termen mediu si lung.

Intotdeauna am inteles ca atunci cand business-ul este condus de catre un patron sau de catre o familie, poate fi afectat de subiectivism si mai ales de ideea de protejare a banilor personali. E clar, intotdeauna este mai usor sa lucrezi cu banii altora 🙂 dar cred ca diferenta de abordare a unei situatii sau alta face diferenta dintre un concurent sau altul.

Ideea articolului asta este urmatoarea:

Stimati manageri sau patroni, consider ca daca tot faceti efortul de a plati o echipa de marketeri si investiti in salariile si in activitatea lor, ASCULTATI-VA SPECIALISTII pe care tot dvs i-ati angajat. S-ar putea sa aveti surprize placute 🙂

Credit foto: unsplash.com

Madalin Mancila

autor Madalin Mancila

Always forward! Email: madalin@turismmarket.com
Tags: madalin mancilaspecialisti in turism

Leave a Reply