Oare chiar e mai ieftin low cost-ul?

credit foto: unsplash.com

Intrebarea asta mi-am pus-o de foarte multe ori pana acum iar concluzia nu a fost niciodata aceeasi de fiecare data.

Personal, imi place sa calatoresc cu companii de linie si doar daca sunt fortat de imprejurari cu companiile low cost. Sunt constient de faptul ca fiecare companie are publicul sau, public pe care il respect si eu in aceeasi masura indiferent daca el este consumator de low cost sau nu. Foarte multi colegi de ai mei calatoresc cu companii low cost si foarte putini dintre ei au vut ceva de reprosat acestora. Ma gandesc ca poate erau pregatiti sufleteste de la inceput sa alerge dupa locuri in avion sau poate stiau foarte bine taxele suplimentare percepute pe bagaje, pe kg in plus, etc.

Ceea ce vreau sa spun este ca, poate fiind un tip mai comod din fire :), urasc cozile de la check in ( Slava Domnului ca s-au mutat cursele low cost din acel aeroport rural numit Baneasa), urasc sa ma calc in picioare ca sa nu ajung sa impart locul cu stewardessa langa toaleta, urasc sa dau 5 EUR pe un pahar cu apa, urasc sa aterizez de cele mai multe ori la muuuulti km distanta de destinatia mea, urasc sa vad oameni desculti langa mine in avion, urasc sa aud aplauze la aterizare indiferent cat de stresanta ar fi fost ea.

Acum, odata cu mutarea curselor low cost pe Otopeni si automat cu scumpirea biletelor, ar fi urmat in mod normal o gura de oxigen pentru companiile de linie care si-ar fi limitat eforturile financiare de a se bate in tarife ducand astfel un razboi extrem de periculos, vezi cazul Malev. Spre surprinderea mea insa, am observat o noua ofensiva de preturi mici lansata de Tarom pe toate canalele posibile ( presa, bloguri, portaluri de bilete de avion online) si care chiar concureaza cu ofertele low cost. As putea enumera aici Budapesta cu 84 EUR si Londra 103 EUR, toate taxele incluse.

Acesta este doar un caz, sunt convins ca vor mai urma si altele, asa ca va invit sa raspundeti la intrebarea din titlu.

Oare chiar e mai ieftin low cost-ul?

Credit foto: unsplash.com

Madalin Mancila

autor Madalin Mancila

Always forward! Email: madalin@turismmarket.com
Tags: madalin mancila

3 Comentarii

 1. Salutare,

  La vara vreau sa merg in Grecia,in Creta mai precis in Kissamos,aveti cumva vreo idee de transport??

  Astept raspunsul dvs.
  Ondin-Adrian Bustea.
  Gneral manager Adrian-Ondin.ro

 2. Off topic astazi 🙂
  Oferta Tarom este de 79 Euro la Budapesta si Istanbul si 99 pentru celelalte 2 destinatii. Oare e frumos din partea lor sa faca dumping fata de pretul agentiilor?

Leave a Reply