Importanta evenimentelor locale de turism

Faptul ca apar din ce in ce mai multe evenimente in turism in Romania nu poate decat sa ma bucure.

Astfel, pe langa organizarea targurilor de turism de la Bucuresti, Cluj, Brasov, Constanta, Iasi in Romania au loc evenimente de informare in turism precum (am luat in calcul anii 2013 si 2014):

Se pare ca la capitolul evenimente in turism Bucurestiul se afla pe primul loc insa au inceput sa apara si evenimente locale precum urmatorul eveniment care mi-a atras atentia: Rural Space and Local Development (RSLD)2014, care va avea loc in perioara 23-27.07.2014, eveniment organizat de Centrul de Cercetare a Asezarilor si urbanism, facultatea de Geografie, Universitatea Babes Bolyai, Cluj Napoca.

Tema aleasa pentru aceasta conferinta este “Peripheral Rural Areas between Certain Existence and Uncertain Development”. Daca vrei sa afli mai multe despre desfasurarea conferintei si despre programul acesteia gasesti mai multe informatii aici.

Citind mai multe despre ESLD 2014 am aflat ca aceasta se afla la editia a sasea, lucru de laudat. Oare cate astfel de evenimente exista de fapt un Romania ins anu sunt promovate suficient si nu afla prea multa lume de ele?

Punandu-mi aceasta intrebare am extras cateva avantaje ale organizarii evenimentelor locale in turism:

 • promovarea zonei respective
 • antrenarea in activitati si dezbateri a autoritatilor locale
 • participarea studentilor in organziarea evenimentelor
 • aducerea in fata publicului a unor probleme reale din zona
 • cautarea de solutii pentru aceste probleme
 • informarea pe plan local a noutatilor aduse in turism
 • tinerea la curent a specialistilor in domeniu cu cele mai noi tehnici de marketing, comunicare si vanzari
 • aducerea noutatilor legate de tehnologie in turism in zona respectiva

Tu ce parere ai despre evenimentele locale de turism? Este nevoie de acestea? Eu cred ca da. Si incurajez organizarea cat mai multor evenimente de orice fel, evenimente care sa contribuie la educarea celor care lucreaza in turism in diverse zone ale tarii si la aducerea noutatilor din domeniu cat mai aproape de cei care au nevoie de ele.

In timp ce scriam acest articol m-am gandit sa te intreb in ce orase ti-ar placea ca Turism Market sa organizeze cateva evenimente.

Dupa cum stii, Turism Market a organizat din 2012 pana in prezent mai multe workshopuri si traininguri cu teme legate de turism si cu invitati importanti din lumea turismului.

Anul acesta ne dorim sa continuam cu evenimentele din Bucuresti insa vrem sa venim si in tara. Te rog sa ne ajuti sa gasim locatia care este cea mai potrivita pentru tine completand acest chestionar cu 2 intrebari.

Asteptam raspunsul tau pana pe 07.03.2014.Multumim anticipat.

Totodata astept comentariul tau mai jos in cazul in care vrei sa iti spui parerea legata de organizarea evenimentelor locale de turism.

Credit foto: unsplash.com

Tags : agentie de turismCarmina Nitescueveniment in turismspecialisti in turism
Carmina Nitescu

The author Carmina Nitescu

Fac consultanță de business, marketing, comunicare și social media pentru companiile de turism, sunt trainer, coach și organizator de evenimente tematice.

Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com

11 Comments

 1. Salut,
  Colocviul Turism in Romania 2030, 10.07.2013 ???? sa inteleg ca o fie si in 2014 ?

  1. Gabriel, revin cu raspuns din partea organizatorilor. Anul acesta nu se va reedita evenimentul insa iau in calcul ca pe viitor saa existe o reeditare.

 2. Incepand cu 2007 Sibiul a cunoscut un trend ascendent in turism: vizibilitate internationala, cresterea numarului operatorilor pe incoming, cresterea nr. hotelurilor de 3-5 stele, o lista extrem de bogata de evenimente (multe dintre ele de calitate f buna), etc. Cu toate astea, dpv al dezvoltarii profesionale in turism Sibiul pare o localitate atat de indepartata de Bucuresti…:) Operatorii din turismul sibian sunt departe de noile tehnologii si trenduri de marketing online, etc…inca ne bazam pe imaginea din 2007, articolele aparute in presa straina si brosurile colorate pe care le imprastiem pe la targuri:). Aici, cred ca ar trebui sa mai lucram…Ma bucur ca Bucurestiul sta bine la organizarea de astfel de evenimente:)

 3. Am mai lansat invitatia de a organiza evenimente Turismmarket în ţară. Acest mod de promovare “descentralizat” este utilizat de ani buni în vest.

  Cetatea Alba Carolina şi Staţiunile turistice din Apuseni sunt cunoscute bine deja în Europa.

 4. Şi pentru că vorbim de evenimente locale în acest weekend are loc Festivalul "Făşangii de la Cetea" în judeţul Alba. Vă aşteptăm cu drag!

Leave a Response