”O saptamana la munte” incepand de la 161 lei

Veste buna pentru cei ce iubesc muntele dar carora bugetul nu le-a permis sa-si petreaca cateva zile intr-una din statiunile montane ale Romaniei.

Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR) si Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) au gasit o solutie si pentru ei, lansand programul “O saptamana la munte”, care se va derula in perioada 9 februarie – 28 martie.

Intr-un comunicat transmis de FPTR se arata ca tarifele practicate in cadrul programului special de la munte de anul acesta sunt cu pana la 50% mai mici decat tariful de receptie din aceasta perioada.

Programul se adreseaza tuturor categoriilor de turisti, iar cererile vor fi onorate in ordinea inscrierilor si in functie de numarul de locuri ce sunt puse la dispozitie, aplicandu-se principiul ” primul venit, primul servit”!

Lipsa zapezii a constituit un factor determinant ce a dus la scaderea gradului de ocupare al hotelurilor de la munte in aceasta perioada. Astfel ca Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc si-a propus ca prin acest program sa continue misiunea de promovare a Romaniei, a turismului montan, asigurand si accesul la odihna si relaxare a unui numar cat mai mare de turisti romani, la tarife speciale.

Tarifele pentru un loc pe un sejur de cinci nopti, fara servicii de masa, sunt urmatoarele:

  • la hotel, vila, cabana 2* -161 lei persoana/sejur (fara mic dejun);
  • la hotel, vila cabana 3* – 259 lei persoana/sejur (fara mic dejun);
  • la hotel, vila 4*- 368 lei persoana/sejur (fara mic dejun).

Pana in prezent, in acest program s-au inscris doar 32 de structuri de cazare, cele mai multe fiind din statiunea Predeal (8 unitati) si Sinaia (5 unitati).

Sunt puse la dispozitie aproape 700 de locuri pe serie care vor fi vandute in 45 de agentii de turism din tara, intre acestea fiind peste 20 de agentii Eximtur, asta inseamnand ca in cele 8 serii circa 5.600 de persoane vor putea sa se bucure de o saptamana la munte.

Cele 32 unitati de cazare sunt situate in statiunile: Baisoara, Bran, Busteni, Calimanesti, Campulung, Fantanele, Gura Humorului, Gura Raului, Moeciu de Sus, Moreni, Poiana Brasov, Poiana Tapului, Vatra Dornei.

Credit foto: unsplash.com

Tags : agentie de turismManuela Scripcariuspecialisti in turism
Manuela Scripcariu

The author Manuela Scripcariu

4 Comments

    1. Draga Emil, acest program este conceput pentru a promova turismul montan, nu turismul rural, de aceea nu se adreseaza pensiunilor, ci hotelurilor, vilelor si cabanelor montane.

Leave a Response