IMEX Frankfurt – un targ european MICE de bifat

Industria MICE (Meetings, Incentives, Conferences, Exhibitions) se intalneste la nivel international mai ales in cadrul targurilor de profil.

Exista deja targuri cu traditie in MICE ca EIBTM Barcelona si IMEX Frankfurt.

Anul acesta, prestigiosul targ de la Frankfurt se va oganiza in perioada 22-24 mai 2012. De la an la an, targul si-a imbunatatit imaginea si serviciile oferite, atat expozantilor cat si vizitatorilor. Platforma online este deosebit de prietenoasa, mai ales pentru Hosted Buyers.

IMEX Frankfurt se mandreste in a avea mii de expozanti si poate tot atatia Hosted Buyers. Logistica organizarii unui astfel de targ (care pana la urma tot la capitolul MICE se incadreaza, el in sine fiind un eveniment) este insa imensa. Zeci sau poate sute de oameni isi au responsabilitatile impartite in echipa de organizare pentru ca totul sa iasa perfect, in spirit nemtesc, evident 🙂

A participa la un targ ca si Hosted Buyer este o idee relativ noua pe piata romaneasca, dovada o face numarul redus de vizitatori romani ce ajung la targurile de turism cu aceasta calitate. De exemplu in februarie la BIT Milano, din pacate, am fost numai 2 reprezentanti din partea Romaniei, in timp ce alte tari “cu traditie” gen US, UK, China, trimisesera peste 30 de reprezentanti. Cu atat mai mult cu cat participarea ca si Hosted Buyer, dupa ce se trece de procesul de a fi admis, este integral gratuita, costurile biletului de avion, a transferurilor de la si catre aeroport si ale cazarii si meselor (in unele cazuri) fiind integral acoperite de catre organizatori.

La IMEX, in cadrul targului au loc in paralel o serie larga de evenimente, cursuri, seminarii, reunite sub titulatura IMEX Education: de la banale cursuri de limba engleza sau germana, la prezentari de destinatii, formuri, evenimente de networking; receptii, cocktailuri, happy hours, etc.

IMEX organizeaza si un Gala Dinner atat pentru expozanti cat si pentru buyers. Este inca o ocazie pentru a face networking, dar si pentru a observa si a admira capacitatile organizatorice de inalta clasa ale nemtilor.

Editia din acest an este cu atat mai importanta cu cat IMEX sarbatoreste 10 ani de existenta. De aceea se fac mari eforturi pentru ca totul sa fie perfect, iar ideile noi sunt foarte interesante.

Nu am spatiu sa descriu tot ce propun ca si noutate, se pot gasi toate aici.

Dar as rezuma cateva:

• Un extins Technology Pavilion;
• Si mai multi expozanti din US, iar anul acesta pentru prima data participa San Francisco, Detroit si Pittsburgh;
• Si mai multi expozanti din destinatii ca Brazilia, Colombia, Costa Rica, Croatia, Paris, Moscova, Slovacia, Sri Lanka si Turcia, printre altele;
• Association Day, Luni 21 Mai;
• Women’s Leadership Forum;
• IMEX Celebration Hour: Miercuri 23 Mai, 5 – 6pm – expozanti, buyers si echipa IMEX team celebreaza cei 10 ani de existenta a targului in cadrul unei petreceri speciale;
• Gala Dinner: organizata la Alte Oper, cu multe surprize!
• Badge Back: IMEX va sustine 2 opere de caritate in zona Frankfurt prin acest program. Buyers, expozantii si vizitatorii vor fi incurajati sa isi recicleze badge-ul pentru a-si sustine proiectul preferat
• Si multe multe multe altele…….

Asadar, daca anul acesta nu ati decis sa participanti ca si expozant sau hosted buyer (inscrierile si procesul de admitere incheindu-se demult), poate va ganditi sa veniti ca si simplu vizitator. O sa aveti ceva greutati sa gasiti acum o camera intr-un hotel din Frankfurt sau un bilet de avion la un pret decent, insa merita tot deranjul. Iar poate pentru la anul il includeti in bugetul dvs si in lista targurilor MUST DO.

Eu voi reveni dupa targ si cu impresii la cald 🙂
Informatii complete despre IMEX.

Tags : agentie de turismIzabela GlomnicuMICEspecialisti in turismtarg de turism
Izabela Glomnicu

The author Izabela Glomnicu

Leave a Response