Google Trips – aplicatia mobila dedicata calatoriilor disponibila offline

google-trips

Cand suntem plecati intr-o vacanta ne-ar placea sa avem o multime de informatii la indemana: unde este situat hotelul la care avem rezervare, ce este prin jur, ce merita sa vizitam, ce locuri sau activitati sunt potrivite pentru noi in acea destinatie, unde mancam, care sunt locurile cele mai interesante pentru locuitorii acelui oras pentru a merge si noi acolo, etc.

O mare pare din aceste informatii le putem gasi in ghidurile turistice insa in ziua de astazi acestea nu mai sunt atat de utile. Motivul? Vrem sa avem totul la indemana in timp real, acum, fara sa stam sa citim o carte intreaga pana sa aflam informatia dorita si fara sa avem carti sau harti cu noi.

Solutia ar fi sa folosim o aplicatie de mobil disponibila pentru zona/orasul pe care il vizitam. Dar aplicatii sunt o multime si majoritatea sunt disponibile numai online (cel putin anumite functii ale sale – cele mai utile). Ce solutii avem intre aplicatiile offline?

Personal, ori de cate ori pregatesc o calatorie stau si downloadez poate zeci de aplicatii din acea destinatie pentru a le testa si a alege pe cea care mi se potriveste.

Majoritatea pe care le descopar fie nu sunt pe placul meu (nu imi sunt utile din diverse motive), fie nu au varianta offline. Chiar daca abonamentul de telefon ma ajuta in destinatii din Europa (am internet inclus cat doresc in zona 1), cand vine vorba sa calatoresc in alte destinatii (cum am fost de curand in Maroc si in Republica Moldova) unde planul tarifar este cu totul altul, am nevoie urgenta de o aplicatie mobila care sa mearga offline.

Vestea buna vine de la … Google. Tocmai a lansat aplicatia mobila “Google Trips”, o aplicatie care te ajuta sa faci un itinerariu de calatorie foarte simplu si care pune la dispozitie si harti offline. Asta este intr-adevar o veste foarte buna!

Aplicatia la o prima vedere este chiar simpla, insa o data ce te apuci sa “construiesti” un plan cu ea, devine foarte utile. De exemplu, aplicatia ia direct din contul tau de gmail datele legate de transport, cazare, rent a car si le adauga in plan. Apoi intervine rolul tau: sa cauti in sectiunile “Things to do” si “Food & Drink” locurile pe care vrei sa le vizitezi si sa le marchezi pe harta (printr-un simplu click). Astfel toate locurile pe care le-ai ales vor aparea in sectiunea “Saved Places” si de aici mai ramane numai sa ajungi la fata locului.

O descriere mai ampla a aplicatiei gasesti in videoclipul de mai jos.

Curioasa fiind, am descarcat acum aplicatia de cum am aflat de ea si am observat ca mi-a facut deja un mic istoric al calatoriilor pe care le-am facut in ultima perioada. Si ce era sa fac decat sa testez aplicatia cu una din ele. Am ales sa ma uit la calatoria pe care am avut-o la Sibiu la inceput de august si m-am jucat putin pe acolo.

Iata ce a iesit. Intai am descarcat harta offline apoi am ales cateva lucruri din categoriile “Things to do” si “Food & Drink”.

Pana acum..imi place. Si cu siguranta o voi testa la urmatoarea calatorie.

Ce nu am vazut sa aiba si mi-ar fi placut sa aiba (dar poate dezvolta ei intre timp): propunere de itinerarii. Stiu ca ideea este sa iti faci singur un traseu insa cred ca daca ar avea si cateva sugestii, eventual nisate pe anumite teme (cultural, natura, activitati diverse, sport, relaxare, etc), ar fi mai util. Nu de alta, dar daca tot merg intr-o destinatie noua m-as bucura sa existe trasee care sa imi dea idei in functie de ce imi place mie sa fac.

Update: intre timp am observat ca la unele calatorii (am cautat calatoria in Marrakesh pe care am avut-o recent si Google Trips se pare ca a integrat-o in informatiile mele) sunt disponibile si alte sectiuni in aplicatie, cum ar fi: Getting Around, Day Plans si Need to know. Nu am inteles exact de ce aceste sectiuni nu sunt disponibile la toate calatoriile (la calatoria in Sibiu se pare ca nu au fost disponibile), dar poate intre timp se remediaza problema pe viitor. Astfel, in sectiunea “Day plans” sunt propuneri de itinerarii, asa cum scriam mai sus ca mi-ar fi placut sa fie.

Daca iti place cum arata aplicatia afla ca este disponibila gratuit pentru Android si IOS. Descarc-o si joaca-te un pic cu ea. Apoi nu uita sa descarci hartile pentru zonele pe care le vei vizita.

Calatorie placuta!

Carmina Nitescu

autor Carmina Nitescu

Fac consultanță de business, marketing, comunicare și social media pentru companiile de turism, sunt trainer, coach și organizator de evenimente tematice. Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com
Tags: Carmina Nitescuspecialisti in turism

Leave a Reply