Turism Market… intr-un nou concept!

Se spune ca “toamna se numara bobocii”. Ca este timpul pentru a “culege roadele” de peste vara.

Pentru noi, Turism Market, toamna este un moment bun pentru un nou inceput. Si asa a fost in fiecare toamna 🙂

Vara aceasta, pe 16 august, Turism Market a implinit 5 ani. Nici nu imi vine sa cred cand scriu: 5 ANI!

Au fost 5 ani frumosi, plini de articole si workshopuri utile voua, cititorilor nostri, 5 ani in care am avut o multime de oameni frumosi in jur: oameni care au scris cu drag despre teme de interes din industria turismului si oameni care au primit aceste informatii si i-au inspirat.

Concept nou: 2 activitati noi in portofoliu + site nou

Este timpul sa trecem la capitolul urmator!

Turism Market a fost creat de mine si de Madalin cu intentia de a construi un loc dedicat oamenilor care lucreaza in industria turismului, specialistilor in turism, un loc din care acestia sa isi ia informatiile de care au nevoie si totodata sa aiba ocazia de a participa la diverse workshopuri si evenimente dedicate lor. Pe langa temele de discutie din cadrul evenimentelor – care ne dorim ca mereu sa fie interesante pentru voi – stim importanta interactiunii directe intre oameni si companii si ne-am bucurat de fiecare data sa vedem ca dupa aceste evenimente au inceput o multime de colaborari intre cei care au participat la ele.

Si, daca pentru asta a fost creat Turism Market, asta a facut 🙂 In plus, lucrand in domeniul turismului am simtit in cunostinta de cauza schimbarile care au avut loc in piata de turism din Romania din ultimii ani. Odata cu acestea am identificat nevoia multor companii de turism de a rezista pe piata, de a se reinventa, de a face ceva nou, de a se diferentia in piata pentru a reusi sa creasca.

Si, daca tot Turism Market si-a propus sa vina in ajutorul industriei de turism de fiecare data cu ce stie mai bine, in ultimii 3 ani de zile am dezvoltat sectiunea de consultanta de business pentru companii de turism.

Mai exact, de 3 ani de zile de cand lucrez pe cont propriu, mi-am dedicat timpul in a oferi consultanta de business companiilor de turism. Adica lucrez ca si consultant independent cu mai multe companii de turism in paralel (agentii de turism, touroperatori, unitati de cazare, asociatii de turism, etc). Lucrez pe partea de marketing si comunicare dar si pe partea de pregatire a personalului pe care il au sau pe care il angajeaza. Mai multe informatii gasesti aici.

Spuneam ca de astazi iti prezint “Turism Market intr-un nou concept”.

Astfel, noul concept consta in faptul ca, pe langa articolele pe care le vei gasi in continuare pe site (aici nu se schimba nimic si vom reveni cu articole ori de cate ori avem o tema interesanta de discutie, ori de cate ori vom lansa un eveniment sau vom participa la un eveniment), am adaugat doua sectiuni noi care descriu doua activitati pe care le punem la dispozitie cititorilor Turism Market, celor care doresc sa dea un suflu nou companiei pe care o reprezinta si celor care doresc sa deschida o afacere noua in industria turismului.

Acestea sunt:

 • Consultanta de business in turism
 • Organizare workshopuri, traininguri si alte evenimente

Sa le luam pe rand.

Consultanta de business in turism

Stim cu totii ca atunci cand intri intr-un domeniu nou (pentru a deschide o afacere) si atunci cand simti ca ai facut tot ce stiai mai bine in companie si parca lucrurile nu se misca, ai nevoie de o analiza avizata a unui om din afara companiei pentru ca acesta va vedea lucrurile mai clar si “la rece”.

Astfel serviciile de consultanta de business pe care le oferim companiilor de turism includ:

 • analiza de business in vederea dezvoltarii companiei: analizam activitatea companiei si tipologia clientilor, produsele si serviciile pe care le aveti si facem o evaluare care ne va ajuta la crearea strategiei de marketing si comunicare
 • crearea unei noi directii a companiei si (re)pozitionarea sa pe piata
 • atragerea de noi clienti in companie, conform unor tipologii bine definite
 • realizarea si implementarea strategiei de marketing si comunicare
 • stabilirea si realizarea unor obiective concrete
 • traininguri si workshopuri de social media, comunicare, customer service si vanzari in turism
 • brand awareness
 • sedinte de business coaching pentru performanta

Mai multe detalii despre serviciile de consultanta si despre companiile cu care am lucrat pana acum gasesti aici.

Organizare workshopuri, traininguri si alte evenimente

Daca ne citesti de ceva vreme stii ca organizam diferite workshopuri si evenimente publice. Lista evenimentelor organizate pana in prezent o gasesti aici.

Pe langa acestea, organizam workshopuri, traininguri, infotripuri si alte evenimente pentru diverse companii, la cererea acestora. Astfel, daca vrei sa iti pregatesti si tu personalul din companie si vrei sa te ajutam cu organizarea unui eveniment, iti stam la dispozitie. Detalii despre temele workshopurilor si trainingurilor pe care le organizam gasesti aici.

Acestea fiind spuse, nu puteam incheia fara a-ti atrage atentia asupra noului nostru site. De astazi este gata noul site www.TurismMarket.com, site de care suntem tare mandri si pe care il vedem mai aranjat si mai clar decat era inainte.

Pentru aceasta imagine noua ii multumim lui Calin Stan de la RedCms.ro. Calin, ai facut o treaba minunata! (acum sa speram ca si cititorii nostri sunt de aceeasi parere cu noi 🙂 ) Chiar asa, voi ce parere aveti?

Sa ne citim cu bine si sa avem cu totii o toamna cu mult spor!

Tags : antreprenoriat in turismCarmina Nitescumarketing si comunicare in turismspecialisti in turism
Carmina Nitescu

The author Carmina Nitescu

Ofer servicii de marketing și comunicare pentru companiile de turism, sunt trainer și organizator de evenimente tematice.

Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com

2 Comments

 1. Cu putintul internet pe care il am tot am vrut sa vad! Arata foarte foarte fain! Felicitari si mult succes in continuare!

  1. Multumin, Simona! Ma bucur ca iti place!

   Calatorie frumoasa prin lumea asta mare! Va urmaresc si ma bucur si eu prin articolele si postarile voastre de frumusetea locurilor pe care le vizitati!

Leave a Response