City break in Romania?

Asa cum spuneam intr-un articol anterior, toamna este sezonul city breakurilor.

Esti deja obisnuit cu acest tip de vacanta si stiu ca ai mers cel putin o data intr-un city break.

Oare ai fost vreodata intr-un city break in Romania? Este posibil sa ti se para ciudata destinaia Romania ca si destinatie de city break.

Se intampla acest lucru poate pentru ca ideea care s-a impamantenit este ca trebuie sa iei avionul, sa alegi cazarea la un hotel undeva in centrul unui oras European si sa petreci aici cel putin 3 zile. Majoritatea city breakurilor sunt asa:  perioada de joi pana duminica, transport cu avionul si cazare la un hotel central din Viena, Paris, Londra, Roma, Praga, Budapesta (exemplele pot continua).

Romania este o destinatie care chiar merita sa o vizitezi, iar toamna este unul din anotimpurile cele mai potrivite. Asa ca ce ar fi cel mai potirvit decat sa te urci in masina/tren/autocar(fiecare in ce are la indemana) si sa vizitezi unul din marile orase.

Bucurestiul este capitala Romaniei si pe langa faptul ca este un oras mare si foarte zgomotos, este un oras ce si-a pastrat cateva din cladirile istorice, are multe parcuri foarte frumos amenajate si iti pune la dispozitie destule locuri inedite daca esti dispus sa il explorezi. Poti vedea cateva imagini despre Bucuresti in acest video:

Brasov este un oras vechi si modern in acelasi timp asezat in centrul Romaniei. Obiectivele turistice mai cunoscute de aici sunt: Piata Sfatului, Biserica Neagra, Strada Sforii, Poarta Schei, Prima Scoala Romaneasca. De la Brasov poti ajunge in numai 20 de minute cu masina in una dintre cele mai cunoscute statiuni montane de la noi, Poiana Brasov. Gasesti cateva imagini cu orasul Brasov si cu obiectivele sale in acest articol.

Sighisoara: unul dintre putinele orase medievale inca locuite din Europa. Este singurul oras cetate ce s-a pastrat aproape intact in Romania.

Simbolul orasului si poate cel mai cunoscut obiectiv turistic este Turnul cu Ceas ce adaposteste Muzeul de Istorie al orasului.

Biserica din Deal, Turnul Cizmarilor, Turnul Franghierilor, Turnul Tabaracilor si Turnul Croitorilor sunt numai cateva dintre obiectivele ce pot fi vizitate aici.

Sighisoara este locul in care se organizeaza numeroase festivaluri, iar dintre acesta Festivalul Medieval este cel mai cunoscut.

Sibiul a fost denumit “capitala culturala europeana in 2007” si de atunci a atras atentia vizitatorilor straini. Orasul pastreaza si astazi o parte din cladirile vechi, iar unul dintre cele mai cunoscute muzee de aici este Muzeul Brukenthal.

In Sibiu se organizeaza de cativa ani de zile singura Piata de Craciun oficiala a Romaniei.

Constanta: aflat pe malul marii, orasul Constanta este un loc ce imbina vacanta la mare cu cateva episoade istorice ale tarii noastre. Poti vizita aici ramasitele cetatii Tomis, te poti plimba pe faleza sau poti admira frumusetea Cazinoului in orice anotimp.

Acestea sunt doar cateva orase ale Romaniei care merita atentia ta pentru cateva zile. Orasele sunt mult mai multe si fiecare are ceva de oferit, oricat de mic ar fi.

Imi amintesc ca am vizitat odata Vatra Dornei si am ramas placut impresionata de linistea care se gasea acolo, de frumusetea centrului vechi si de cele cateva terase ce te asteptau in centrul orasului. Vatra Dornei este un oras micut cum sunt multe orase din Romania. Poti afla care dintre orase merita atentia unui turist numai daca le explorezi. S-ar putea sa fii placut impresionat de ceea ce vei descoperi in Romania.

Acest articol face parte din campania blogosferei romanesti turistice cu scopul de a promova ideea de petrecere a unor city breakuri in Romania. Un mare numar de bloguri de calatorii au publicat astazi articole pe aceasta tema si va recomand sa le cititi: Travel with a SmileImperator TravelImperator Travel(in limba engleza), Placerea de a calatoriLumea MareHai la BordViajoaTravel Girls,  Calator sau turistTuristuIn turneuElena CiricBialogTrans FerroIoana BudeanuLipa LipaParavionBlogul lui Marius,Cristian Francu, Ciprian CarabaTravel BadgersGhid Turistic Digital 2.0

Tags : Carmina NitescuRomania
Carmina Nitescu

The author Carmina Nitescu

Fac consultanță de business, marketing, comunicare și social media pentru companiile de turism, sunt trainer, coach și organizator de evenimente tematice.

Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com

Leave a Response