CasePlease – Pack Less. Travel Better

Calatoresc destul in interes de afaceri si mi-as dori ca cel putin in locatiile pe care le frecventez cel mai des sa nu mai am problema “bagajului”. Adica sa ajung in orasul in care am treaba si sa nu imi mai pun intrebari precum “unde imi las bagajul?”, “oare au spatiu de depozitare la ei la birou?”, “nu e ciudat oare sa vin cu bagajul dupa mine intr-un business meeting?”

Calatoresc mult in Romania si m-am intrebat mereu daca exista vreun serviciu la care pot apela cand sunt in deplasare care sa ma ajute in vreun fel cu bagajul pentru ca, trebuie sa recunosc, oricat de necesar este bagajul intr-o calatorie, de multe ori este “o grija in plus”. Sa mai spun ca exista in majoritatea cazurilor si momente in care, dupa ce mi-am terminat treaba, vreau sa vizitez ceva/sa merg sa iau masa de pranz si mereu exista “problema” bagajului pe care trebuie sa il plimb dupa mine?

Si pentru ca de la o vreme situatia cu bagajul incepe sa fie din ce in ce mai prezenta, am cautat sa vad daca in Romania exista vreo companie care ofera un serviciu care sa raspunda nevoilor mele. Si am gasit!

Se numeste CasePlease, este un serviciu care simplifica deplasarile de afaceri si se adreseaza persoanelor de business care calatoresc frecvent. Deocamdata serviciul este disponibil numai in Bucuresti (doar aici este “centrul ce business” al Romaniei), insa compania estimeaza ca se va extinde si in alte orase. Auzind acestea, pe langa faptul ca m-am bucurat ca in viitorul apropiat voi avea pe cine sa ma bazez pentru deplasarile in alte orase, am facut tot posibilul sa aflu mai multe despre serviciu, despre cum functioneaza si mai ales cui ii este de folos.

Asa ca am stat de vorba cu unul din fondatorii CasePlease, Flaviu Dumitrascu, iar acesta mi-a raspuns la toate intrebarile la care m-am putut gandi. Nu pot spune decat ca am observat cu mare placere ca desi compania este lansata relativ recent (in aceasta toamna), sunt pregatiti in mod real pentru nevoile unui client de business.

Mai jos gasesti toate informatiile pe care le-am aflat despre serviciul oferit de Case Please.

Ce este CasePlease?

CasePlease este un serviciu ce simplifica deplasarile de afaceri si se adreseaza persoanelor de business care calatoresc frecvent in Bucuresti, in principal cu avionul, de regula o data pe luna sau mai des. Acestia pot fi atat romani, cat si straini si se cazeaza la hoteluri de 3, 4, 5 stele sau la apartamente inchiriate.

Oamenii de afaceri care apeleaza la serviciul acesta  pot  lasa in grija CasePlease niste randuri de haine si produse de igiena personala astfel incat la urmatoarea lor vizita in Bucuresti sa gaseasca totul curatat, impachetat si aranjat asteptandu-i la hotelul unde au rezervare. In prezent se pot stoca pana la 10 articole vestimentare, plus o gentuta de cosmetice. In functie de nevoie, pe viitor, compania pregateste si un pachet de servicii care sa permita stocarea mai multor produse.

La plecarea clientilor,  CasePlease ridica bagajul de la hotel, curata profesional hainele, le depoziteaza si asteapta urmatoarea vizita a clientilor. Simplu, nu?

Beneficiile utilizarii serviciului CasePlease

Folosind CasePlease, oamenii de afaceri scapa de corvoada pregatirii si transportului bagajului, castigand astfel timp.

Majoritatea oamenilor de afaceri calatoresc cu bagaj de mana/de cabina, nedorind sa piarda timpul cu check-in-ul/check-out-ul unui bagaj de cala, in aeroport. In schimb, un bagaj de mana implica un numar limitat de haine/bunuri personale. Cu CasePlease acest inconvenient este eliminat, iar oamenii de afaceri care apeleaza la acest serviciu se pot indrepta spre aeroport in orice clipa, cu “hainele de pe ei” si un act de identitate. Cu alte cuvinte, acestia sunt mereu gata de o noua calatorie de afaceri.

La finalul calatoriei de afaceri, oamenii de business ce utilizeaza serviciul nu vor fi nevoiti sa despacheteze si sa spele sau sa duca la curatatorie hainele pentru ca de asta se va ocupa CasePlease. Pe langa asta, CasePlease elimina problema hainelor sifonate la hotel.

CasePlease permite sa castigi timp ce poate fi dedicat altor activitati.

Cum functioneaza CasePlease?

Pentru inceput este necesara o prima intalnire a clientului cu un reprezentant CasePlease, aici, in Bucuresti, intalnire in cadrul careia clientul  lasa in grija ce articole vestimentare si cosmetice doreste, apoi clientul putandu-se bucura de intreg serviciul contractat.

Pe viitor compania doreste sa ofere clientului posibilitatea trimiterii unui bagaj catre CasePlease, direct din orasul/tara de resedinta a clientului, printr-un serviciu de curierat.

La urmatoarea vizita de afaceri a clientului in Bucuresti, toate bunurile lasate in grija CasePlease vor fi transportate la hotel pe umerase protejate de huse, ajutandu-se si de o geanta de voiaj CasePlease (pentru gentuta de cosmetice si articole textile ce nu se sifoneaza usor).

La predarea bagajului, un reprezentant CasePlease se poate intalni cu clientul la hotel, fie ii poate  lasa bagajul la receptia hotelului (garderoba/depozit/camera bagaje) sau chiar in camera de hotel (aici depinde de politica hotelului).

Similar, la plecarea clientului acesta fie se intalneste cu un reprezentant CasePlease pentru a-i preda bunurile, fie CasePlease preia singur de la hotel (de la receptie/camera de bagaje sau chiar si din camera daca politica hotelului permite) bagajul clientului. Hainele vor fi apoi curatate profesional si isi vor astepta proprietarul la urmatoarea calatorie in Bucuresti.

Daca clientul doreste noi haine, acesta le poate schimba/adauga in cursul unei calatorii dupa bunul plac.

Unde este CasePlease disponibil?

In prezent serviciul se adreseaza strict oamenilor de afaceri ce calatoresc in Bucuresti, dar pe viitor compania doreste sa se extinda si in alte orase din tara dar si din strainatate. Aceste orase vor fi anuntate pe parcurs, pe masura ce serviciul se va extinde.

Cat costa CasePlease?

Pentru pachetul de 10 articole vestimentare si o geanta cu cosmetice exista 2 taxe:

  • o taxa lunara pentru depozitarea bunurilor clientului: 5 euro/luna.
  • o taxa de 50 euro pentru fiecare calatorie in care clientul foloseste serviciul CasePlease. Taxa include curatarea, calcarea si transportul hainelor. Taxa de 50 de Euro se plateste de catre client la finalul calatoriei.

Plata se face in acest moment cu cardul, totul fiind automatizat de indata ce clientul rezerva serviciul pe site. Dupa ce un client introduce datele cardului bancar, cei 5 euro vor fi “extrasi” automat pe 1 (intai) ale fiecarei luni, iar la finalul calatoriei se va plati tot automat taxa aferenta calatoriei respective (50 euro). Clientul este notificat pe email si primeste factura de indata ce plata este efectuata.

Ce spun clientii actuali despre serviciul CasePlease?

Chiar daca sunt la inceput de drum, cei de la CasePlease se bucura deja de o multime de clienti romani si straini. Lucreaza atat cu oamenii de business in mod direct, cat si cu companii care isi trimit oamenii in diverse deplasari in Bucuresti.

Iata ce spune unul dintre clientii lor, persoana de afaceri din Grecia:

Twice a month I travel from Thessaloniki to Bucharest, for business. For the first time ever, thanks to CasePlease I can travel stress free, since I don’t have to pack, do the laundry, or carry a bag. All I have to take with me is my laptop and my phone. Moreover, I dedicate the extra time I gain to family, friends or my business.

Everything about CasePlease is top notch: the clothes look great after being cleaned and the guys are always on time. I highly recommend the service!

Efthimios Agapis – Export Manager Pet Interest, Thessaloniki- Grecia

Cu cine lucreaza CasePlease?

CasePlease se adreseaza oamenilor de business romani si straini si lucreaza fie direct cu acestia, fie prin intermediul companiilor pe care le reprezinta, fie prin intermediul agentiilor de turism care fac business travel si care aduc oameni de business in Bucuresti.

Pentru mine a fost o reala placere sa descopar ca in Romania exista un astfel de serviciu care este clar binevenit pentru toti cei care calatoresc in Bucuresti in interes de business si sper din tot sufletul ca acest serviciu sa fie disponibil cat de curand si in alte orase.

Tags : antreprenoriat in turismCarmina Nitescucompanii de turismspecialisti in turism
Carmina Nitescu

The author Carmina Nitescu

Ofer servicii de marketing și comunicare pentru companiile de turism, sunt trainer și organizator de evenimente tematice.

Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com

Leave a Response