Austria la 2 luni de la redeschidere

Spre finalul lunii mai am participat la Austrian Tourism Days, eveniment online despre care am povestit aici. Întâmplarea face ca în ultima zi a evenimentului, 19 mai 2021, Austria să își redeschidă granițele pentru turism, iar acest subiect a dat întregului eveniment o atmosferă aparte.

În cadrul Austrian Tourism Days am participat pe de o parte la sectinea Ecampus, o platforma de discuții cu paneluri dedicate subiectelor arzătoare legate de turism, dar am avut parte și de discuții 1 la 1 în cadrul secțiunii atb.virtual. În cadrul ambelor secțiuni ale evenimentului am avut parte de noutăți binevenite și de un entuziasm pe care nu l-am simțit la fel de mare la ediția din toamna trecută a aceluiași eveniment.

Și, cum au trecut deja 2 luni de la redeschiderea Austriei pentru turism, mi-am propus astăzi să scriu acest articol în care să îți prezint cum au anunțat austriecii redeschiderea și ce anume au implementat, dar și cum se văd lucrurile acum, la 2 luni distanță de la redeschidere.

Astfel, în cadrul unuia dintre cele mai interesante și utile paneluri din cadrul evenimentului s-au prezentat, pe scurt, condițiile de redeschidere a turismului.

În primul rând, pentru intrarea în Austria călătorii trebuie să se afle în unul din cazurile:

  • să fie vaccinați (valabilitatea începe la 22 de zile de la prima doză și durează până la maxim 3 luni; doză a două a vaccinului extinde valabilitatea cu încă 6 luni)
  • să fie testați: test PCR (valabil 72 ore), test antigen (48 ore), test rapid efectuat personal (24 ore); testare la față locului o singură dată dacă locația respectivă o cere
  • să se fi recuperat după boală (valabilitate: 6 luni după boală)

Totodată, au anunțat măsuri punctuale pentru fiecare zona de interes pentru turiști. Las mai jos condițiile pentru accesarea cazărilor, a restaurantelor, evenimente culturale, sport, transport în comun și transport pe cablu valabile începând cu 19 mai 2021.

Având în vedere că au trecut 2 luni de la deschidere, am rugat-o pe Oana Pop – Marketing & PR Oficiul Național de Turism al Austriei în România să îmi spună cum se simte turismul în Austria la două luni de la redeschidere. Mi-a spus așa:

“Austria își așteaptă turiștii cu un strop de normalitate, dar în siguranță. Începând cu dată de 1 iulie, s-au luat noi măsuri de relaxare (gastronomia de noapte poate rămâne deschisă, fără masca la interior șamd. atâta vreme cât turiștii prezintă una dintre cele 3 dovezi – vaccinat, testat sau vindecat).

De asemenea, infrastructura de testare a Austriei este pusă la dispoziție turiștilor: toți turiștii pot beneficia de testare gratuită oricând pe durata sejurului.

În ceea ce privește cifrele, cercetătorii noștri economici se așteaptă la o creștere cu aproximativ o treime față de anul ​​2020″.

Intrând pe siteul austria.info la secțiunea legată de noutăți (recomand să urmărești și tu această pagină pentru updateuri în timp real) în ceea ce privește accesul turiștilor în Austria am găsit câteva informații în plus legate de noile relaxări valabile de la 1 iulie 2021. Acestea sunt:

  • Nu mai există restricții de ore pentru restaurante și evenimente (în prezent acestea se închid la miezul nopții)
  • Gastronomia de noapte se poate deschide din nou
  • Nu mai există distanță minimă între grupurile de oaspeți
  • Fără cerință de mască în restaurante și hoteluri
  • Protecția simplă a gurii și nasului (ca de exemplu, mască de pânză sau masca simplă medicinală, nu neapărat FFP2) se poate folosi în transportul public, muzee, magazine
  • Dovada testului devine necesară numai pentru copiii cu vârsta de peste 12 ani
  • Fără restricții de capacitate la evenimente

Acestea fiind spuse, mă bucur să găsesc reconfirmarea că redeschiderea turismului este în toi, că începem să revenim la normal și, cel mai important, că turiștii își doresc să călătorească în continuare și că le-a fost dor de acest lucru. Austria este numai unul din exemple, însă este o țară dragă mie în care am fost de nenumărate ori și cu care mă bucur să pot ține legătura. Așa că mă bucur să împart cu tine veștile bune. Pe dată viitoare!

Update: 22.07.2021

Austria a făcut din nou actualizări în ceea ce privește condițiile de intrare în țară și le găsești aici:

 

 

Tags : austrian tourism daysCarmina Nitescu
Carmina Nitescu

The author Carmina Nitescu

Ofer servicii de marketing și comunicare pentru companiile de turism, sunt trainer și organizator de evenimente tematice.

Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com

Leave a Response