Animatia in turism

De ceva vreme animatia a devenit un element din ce in ce mai important pentru vacantele tuturor. Dar ce este animatia si de ce este ea atat de importanta?

Cuvantul “animatie” isi are originea in limba greaca unde verbul “anima” se traduce prin “a da viata”. Cuvantul “animatie” este folosit in mai multe domenii, precum marketing, management, televiziune, iar incepand cu 1960 a inceput sa fie folosit si in turism. In Romania, notiunea de “animatie” este un termen relativ nou deoarece el a intrat in limbajul nostru mult mai tarziu.

Animatia in turism a aparut ca si parte a agrementului oferit la hotelul ales de turist. Animatia are ca si scop petrecerea in mod cat mai placut a unui sejur si este o parte importanta in vacanta fiecaruia dintre noi. Animatia este “acel ceva” oferit in plus pentru ca noi sa ne simtim bine la hotel.

De ce este animatia atat de importanta? Deoarece uneori nu este suficient sa ai multe posibilitati de petrecere a timpului liber si iti doresti sa ai alaturi de tine oameni care sa te motiveze. Poate ca hotelul la care ai ales sa mergi in vacanta ofera nenumarate posibilitati de petrecere a timpului, insa este cu totul altceva atunci cand intalnesti personal potrivit pentru fiecare tip de activitate.

Poate mergi in vacanta cu copilul si vei fi incantat sa vezi ca la hotel exista o echipa intreaga de animatori dedicati celor mici.

Poate iti petreci vacanta alaturi de prieteni si te-ai gandit ca anul acesta sa inveti un sport nou. Daca vei gasi la hotel o echipa de animatori ce iti propune sa alegi macar una din activitatile sportive oferite de-a lungul sejurului tau vei avea un motiv in plus sa faci ce ti-ai propus.

Animatia este necesara oricarui hotel deoarece participa in mod activ la derularea sejurului intr-un mod cat mai placut pentru toti oaspetii hotelului.

Totusi, se spune ca animatia este “comoda”, tine turistii la hotel si uneori poate limita posibilitatile de distractie. Este oare acest lucru adevarat?

Da, este “comoda”, in sensul ca exista o multitudine de activitati realizate de animatori pentru turisti (de exemplu spectacolele ce au loc aproape in fiecare seara), insa si aceste activitati necesita implicarea turistilor. Sunt unele persoane care se multumesc doar sa priveasca, insa altii iau rol alaturi de animatori.

Totodata, chiar daca ai ales un hotel unde ai gasit o echipa foarte buna de animatori si unde ai ce vedea si ai ce face in fiecare zi, nu te opreste nimic sa iti petreci timpul si in alt fel. Oricand poti alege sa faci o plimbare in statiunea in care esti, sa mergi sa vizitezi si alte locuri in imprejurimi.

Decizia de a sta doar la hotel si a te bucura de animatia oferita aici este numai a ta. Poti la fel de bine sa-ti echilibrezi vacanta si cu alte activitati in afara hotelului, activitati ce iti pot umple de bucurie sejurul.

Fiecare dintre noi trebuie sa stie ce anume vrea de la vacanta pe care o are si sa se bucure de toate posibilitatile de petrecere a timpului liber. Animatia oferita de hotel este numai una din optiunile ce ne stau la dispozitie.

Credit foto: unsplash.com

Tags : Carmina Nitescu
Carmina Nitescu

The author Carmina Nitescu

Fac consultanță de business, marketing, comunicare și social media pentru companiile de turism, sunt trainer, coach și organizator de evenimente tematice.

Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com

Leave a Response