TAROM este de vanzare. Il cumpara cineva?

tarom

Se stie de ceva vreme faptul ca statul roman doreste privatizarea TAROM, lucru care din punctul meu de vedere este mai mult decat necesar. Tot timpul am considerat TAROM-ul ca fiind o companie cu greutate si ceea ce  conteaza cel mai mult este faptul ca este compania preferata de catre romani.

De asemenea, consider ca este timpul ca TAROM sa treaca la nivelul urmator iar acest lucru nu se poate face sub managementul statului ci numai sub umbrela unei mari companii aeriene sau a unui fond de investitii.

Suna oarecum simplist nu? Stiti insa care este marea problema?

Pai, statul roman nu doreste sa vanda decat 20% din actiunile companiei iar acest lucru face practic ca o eventuala  tranzactie sa devina aproape imposibila. Acum sincer, cine ar cumpara 20% dintr-o companie cu datorii enorme fara sa aibe posibilitatea de a impune stilul de managemetul si mai ales directia in care trebuie sa mearga business-ul in care a investit? Acest lucru, ma face sa ma gandesc inca odata la faptul ca statul roman nu doreste cu adevarat vanzarea si astfel eficientizarea companiei aeriene, repet,  preferata de catre cei mai multi dintre romani.

Sper totusi ca cei care ne conduc sa demonstreze intr-un final ca se pricep si la management si nu doar la politica pentru ca in acest moment, in cazul TAROM, privatizarea nu va avea loc in nici un caz in aceste conditii iar ceea ce este cel mai important si ce ne doare pe toti, cu cat se amana mai mult privatizarea cu atat se acumuleaza mai multe datorii pe care le platim tot noi romanii de rand.

Madalin Mancila

autor Madalin Mancila

Always forward! Email: madalin@turismmarket.com
Tags: companii de turismmadalin mancilaspecialisti in turism

2 Comentarii

  1. Se intampla acelasi lucru ca in cazul Petrom in care au simulat doar intentia de a vinde acel pachet, asa doar de ochii FMI, dar in realitate au pus niste conditii pe care nici un investitor nu le putea accepta.

Leave a Reply