Accent Travel & Events lansează un parteneriat strategic cu DRCT – companie malteză de tehnologie

Accent Travel & Events este una dintre cele mai cunoscute agenții de turism din România, fiind recunoscută în special pentru zona de business travel pe care o abordează cu succes de 22 de ani încoace. Însă în afară de divizia de călătorii de business, Accent Travel & Events are și o divizie de leisure și totodată acționează ca și “distribuitor de conținut”, în ultimii ani accentul fiind pus pe tehnologie și pe procesele automate.

Tocmai pentru că în ultima vreme agenția a investit mult în zona de tehnologie, aceasta fiind văzută astăzi ca un distribuitor de conținut hotelier și aerian, am stat de vorbă cu Lucian Boronea, CEO al Accent Travel & Events despre cel mai nou parteneriat pe care îl are agenția cu DRCT(companie malteză de tehnologie) și despre beneficiile pe care le aduce agențiilor de turism din România și Republica Moldova.

Lucian Boronea are 27 de ani de experiență în turism, din care mare parte ca antreprenor. Este CEO al agenției de turism Accent Travel & Events, pe care a fondat-o în 1999, este Prim-Vicepreședinte la ANAT și Executive President la Bucharest Tourism Board (BTB).

Carmina Nițescu: Bună Lucian. Îți mulțumesc că ai acceptat invitația de a-mi da câteva detalii suplimentare pentru cititorii Turism Market despre parteneriatul pe care Accent Travel & Events îl are cu DRCT, companie malteză de tehnologie.

Lucian Boronea: Bună Carmina. Îți mulțumesc și eu. Întotdeauna accept cu drag invitațiile prin care pot să transmit informații despre noile proiectele Accent Travel & Events.

Carmina: Înteleg că aveți acest parteneriat în exclusivitate pentru România și Republica Moldova și că el reprezintă “Uber-ul din sectorul companiilor aeriene”. Dă-mi te rog mai multe detalii despre acest parteneriat și spune-mi de ce l-ați comparat cu Uber.

Lucian: Într-adevăr, agenția Accent Travel & Events este distribuitorul oficial al soluției DRCT pe cele două piețe, agențiile de turism IATA care vor alege să utilizeze această soluție vor semna contractele de colaborare cu DRCT. Vor stabili împreună planul de implementare, cu acces direct la toate facilitățile oferite de platforma DRCT.

Agenția Accent Travel & Events va desfășura în numele DRCT campanii de promovare ale acestei soluții B2B, va organiza seminarii și webinarii adresate agențiilor de turism interesate, în vederea creșterii vizibilității acestui produs și a vânzărilor de bilete de avion procesate prin intermediul aplicației dezvoltate de către DRCT.

Soluția DRCT va fi utilizată de către agenția Accent Travel & Events și promovată tuturor agențiilor IATA și non-IATA din România și din Republica Moldova.

Platforma DRTC a fost comparată cu Uber deoarece face parte din noua generație a platformelor de rezervări destinate agențiilor de turism, bazată pe inteligență artificială, care concentrează într-un singur ecosistem și distribuie agențiilor de turism întreg inventarul de zboruri și tarife ale companiilor aeriene transmise prin cea mai recentă tehnolgie IATA, NDC (New Distribution Capabilities). Multe dintre companiile aeriene și-au creat propriile sisteme de rezervări, cu tehnologii diferite pe care DRCT le reunește într-o singură platformă pentru a eficientiza modul de lucru al agențiilor de turism și bineînteles, de a beneficia de cele mai mici tarife.

Carmina: Cum de ați ales acest parteneriat și nu altul. Ce a făcut diferența?

Lucian: În ultimii ani compania Accent Travel & Events s-a focusat pe proiecte bazate pe tehnologie și inovație.

DRTC fiind o tehnologie nouă, adaptată la ultimele standarde de distribuție conținut din industria aviatică la nivel global, ne-a atras atenția și am dorit să devenim distribuitorul oficial al acestei soluții.

Odată cu acceptarea acestui parteneriat ne-am asumat anumite investiții tehnologice, anumite schimbări în structura actuală pentru integrarea aplicației în tehnologia utilizată de agenția noastră, precum și bugete de promovare.

Carmina: Cu ce este diferită această platformă de rezervări față de cele cu care se lucra până acum? Ce aduce nou?

Lucian: Platforma DRTC grupează într-un singur ecosistem întreg inventarul de zboruri și tarife al companiilor aeriene transmise prin NDC (New Distribution Capabilities), oferind posibilitatea agențiilor de turism să aibe acces printr-o singură platformă la toate zborurile și tipurile de tarife comercializate de companiile aeriene, fără costuri suplimentare generate de sistemele globale de rezervări clasice – GDS (Global Distribution Systems).

Fiind un software care se integrează în browser și interacționează cu tot ce se întâmplă în GDS, nu necesită training suplimentar sau costuri de integrare, iar consultanții de turism nu trebuie să trecă dintr-un sistem în altul pentru a oferta, a crea și a monitoriza rezervările. Procesul de raportare și decontare este centralizat. Agențiile de turism vor oferi clienților servicii personalizate complete. Soluția simplifică activitatea agentului prin preluarea operațiunilor post-booking de către echipa de suport DRTC, care oferă suport permanent 24/7.

Carmina: Să presupunem că o agenție de turism revânzătoare vă abordează pentru o începe o colaborare. Cum se întâmplă lucrurile pentru ca acea agenție să aibă acces la platforma de rezervări? Cât de ușor este să primească acces și ce cunoștințe trebuie să aibă agentul de turism pentru a opera această platformă? Lasă-ne te rog și o adresa de email de contact pentru cei interesați de o colaborare cu voi.

Lucian: Cum am menționat și anterior, agențiile de turism IATA care vor alege să utilizeze această soluție vor semna contractele de colaborare cu DRCT și își vor păstra emiterile pe codul IATA propriu. Vor stabili împreună planul de implementare, cu acces direct la toate facilitățile oferite de platforma DRCT.

O agenție non-IATA va putea emite în continuare biletele de avion pe content NDC prin intermediul agenției IATA cu care are contract de colaborare. Dacă cea din urmă nu are contract cu DRCT, agenția non-IATA poarte alege oricare altă agenție din România și/sau Republica Moldova care are contract cu DRCT.

Platforma DRTC oferă două modalități de lucru pentru agenții de ticketing:

  • prin GDS, DRTC fiind integrat în browser;
  • prin platforma grafică simplă și intuitivă pusă la dispoziție de către DRTC pentru cei care nu au acces la GDS.

Cei interesați de o colaborare prin agenția Accent Travel & Events ne pot contacta la drtc@accenttravel.ro

Carmina: Care a fost investiția făcută de Accent Travel & Events și ce așteptări aveți pe viitor de la acest parteneriat?

Lucian: Investiția finală în proiectul DRCT va depăși 20.000 de euro, fiind parte integrantă a programului de investiții în tehnologie asumat de către Accent Travel & Events pentru anul 2021.

Potențialul acestui proiect este uriaș și este direct relaționat de modul în care companiile aeriene își vor distribui pe viitor conținutul. Estimăm că pe termen mediu, peste 20% din totalul biletelor de avion emise pe companiile aeriene relevante pentru România și Republica Moldova care își distribuie conținut NDC prin DRCT (Grupul Lufthansa: Lufthansa, Austrian Airlines, Swiss, Sabena, Grupul Air France-KLM, Aegean Airlines, Olimpic Internațional, British Airways, Iberia) vor fi emise pe tarife tip NDC. Pe termen scurt, evoluția proiectului va depinde și de perioda incertă în care operăm, evoluția imprevizibilă a pandemiei COVID influențează traficul și numărul de bilete de avion emise.

Carmina: Dacă vrei să adaugi un mesaj pentru cititorii Turism Market te rog să îl lași aici. Eu îți mulțumesc pentru timpul pe care mi l-ai acordat și îți doresc mult succes pe viitor!

Lucian: Eu îți mulțumesc și da, aș vrea să le mulțumesc cititorilor Turism Market pentru că urmăresc proiecte frumose susținute din pasiunea pentru turism și tehnologie.

Tags : Carmina Nitescucompanii de turismtehnologie in turism
Carmina Nitescu

The author Carmina Nitescu

Ofer servicii de marketing și comunicare pentru companiile de turism, sunt trainer și organizator de evenimente tematice.

Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com

Leave a Response