Importanta comunicarii in vanzari – workshop Bucuresti, Oradea si Cluj

Una din calitatile cele mai importante ale oamenilor de vanzari este aceea de “a comunica eficient“. Iar comunicare inseamna mult mai mult decat “a vorbi”. Inseamna in primul rand a observa si apoi a adapta mesajul pe care vrei sa il transmiti persoanei din fata ta/de la telefon/de pe email.

Atunci cand lucrezi cu oamenii permanent este esential sa stii sa comunici cu ei. Fie ca este vorba de colegi, fie ca este vorba de clienti, in ambele cazuri este vorba de comunicare. Mai intai inveti sa asculti ce are de spus cel din fata ta, apoi pui intrebari acelei persoane pentru a clarifica lucrurile. Iar in tot acest timp observi persoana respectiva:

 • daca te priveste cand vorbeste sau daca este distrasa de altceva: in acest caz iti dai seama cat de interesata este de ceea ce discuta cu tine
 • vei observa tonul vocii cu care iti vorbeste: poate se grabeste (afla de ce), poate nu ia in serios discutia respectiva sau poate chiar are nevoie de ajutorul tau in ceea ce iti transmite
 • starea emotionala pe care o are o persoana se transmite intotdeauna prin tot ce face ea: cum priveste, care este tonul vocii, cum se misca, etc

Avand in vedere toate cele mentionate mai sus este clar ca este esential sa stii sa comunici tot timpul insa este esential sa comunici eficient atunci cand esti un om de vanzari.

Omul de vanzari trebuie:

 • sa citeasca corect clientul,
 • sa ii inteleaga nevoile,
 • sa ii descopere dorintele chiar si atunci cand acesta nu i le spune direct
 • sa vina in cel mai scurt timp cu cea mai potrivita solutie pentru acel client.

Lucrezi in turism. Ai facut vreodata un curs de comunicare? Sau un curs de vanzari in care sa ai inclus si un modul de comunicare?

Ei bine, pe mine ma pasioneaza comunicarea intre oameni (fie ca e vorba de vanzari sau nu) si, din 2010 am facut o multime de cursuri care au inclus comunicarea (NLP Practitioner, NLP Master, Abilitati de vanzari consultative, Leadership in cadrul Toastmasters, Coaching- detalii aici).

Astazi adaptez cele invatate acolo in activitatile pe care le am zilnic: in relatia cu clientii mei de business sau de coaching si in relatia cu toti cei din jur (chiar si cand merg la supermarket imi e imposibil sa nu observ lucruri legate de comunicare – iar de cele mai multe ori ma distrez).

Dar de ce iti spun eu toate astea? Pentru ca vreau sa iti dai seama cat de importanta este comunicarea si, daca o stapanesti bine (tu si ceilalti oameni din compania in care esti implicat), vei avea rezultate in vanzari mult mai bune decat ai avut pana in prezent.

Pentru ca informatia legata de comunicare sa iti vina mai usor de accesat, ti-am pregatit o surpriza. Te invit la unul din cele 3 workshopuri de vanzari pe care le sustin in Bucuresti (4 martie), Oradea (18 martie) si Cluj (19 martie), la invitatia agentiei de turism Tramp Travel.

Accesul este gratuit, participarea se face pe baza de inscriere in avans iar detaliile le gasesti mai jos.

Speakerul evenimentului

Carmina Nitescu 2014_1Carmina Nitescu – Coach, Trainer, Travel & Events Planner si Consultant de business in turism , fondator TurismMarket.com

Carmina Nitescu este consultant de business, marketing si social media pentru companiile de turism, este trainer si coach, a initiat conceptul de “dezvoltare personala prin calatorii si experiente” in cadrul excursiilor tematice pe care le coordoneaza si organizeaza evenimente in cadrul proiectelor proprii sau pentru diverse companii.

Este unul dintre fondatorii singurului blog colectiv dedicat industriei turismului din Romania, TurismMarket.com, blog pe care il coordoneaza si in cadrul caruia organizeaza si sustine diferite workshopuri, traininguri si evenimente dedicate industriei turismului.

La ce sa te astepti de la workshop. Voi vorbi despre:

 • Abilitati de comunicare
 • Diferenta intre asteptarile clientului: inainte de a cumpara, cand ia decizia de cumparare, la fata locului
 • Orientarea spre client: de ce e importanta si cum sa transmiti asta. Servicii personalizate
 • Reclamatia este un cadou

Cui se adreseaza evenimentul:

 • agentiilor de turism care doresc sa isi imbunatateasca abilitatile de comunicare
 • agentiilor de turism care doresc sa ofere pachete accesibile si cu un raport calitate/pret foarte bun in Grecia si nu numai
 • agentiilor de turism care au clienti care doresc sa calatoreasca cu autocarul sau individual

Agentia Tramp Travel este touroperator cunoscut in special pentru Grecia, opereaza in Romania de 11 ani, sediul principal fiind in Sibiu insa din noiembrie 2014 agentia deschizand un punct de lucru si in Bucuresti. Compania se diferentiaza pe piata prin pachetele de vacanta foarte accesibile (cu autocarul si individual) si raport calitate-pret foarte bun, pe Riviera Olimpului-Paralia si Leptokaria, Insula Corfu si Insula Evia. Este unul dintre putinii touroperatori din Romania care are programe in regim charter  in Insula Evia, opereaza singurul hotel all inclusive din Paralia, are cazari si autocare proprii.

Mai multe detalii despre produsele si serviciile Tramp Travel vei afla chiar in ziua workshopului pentru ca dupa prezentarea mea legata de “Importanta comunicarii in vanzari” va avea loc si prezentarea produselor Tramp Travel.

Programul evenimentului este urmatorul:

17:30 – 18:00 sosire + inscrierea participantilor + networking
18:00 – 19:00 Workshop “Importanta comunicarii in vanzari” -Carmina Nitescu
19:00 – 19:10 coffee break + networking
19:10 – 20:30 Avantajele competitive ale produselor turistice Tramp Travel
Noul sistem de rezervari B2B dedicat agentilor partenere
Noul program de incentivare dedicat colaboratorilor
20:30 – 20:35 Extragere tombola
20:35 – 21:00 Networking

Detaliile evenimentului sunt urmatoarele:

Locatie: Evenimentul are loc in 3 locatii, Bucuresti, Oradea si Cluj
Interval orar: 17:30 – 21:00

Cum iti asiguri un loc in sala?

Da click pe unul din cele 3 butoane de mai jos si inscrie-te pe formular. Accesul este gratuit, confirmarea locurilor facandu-se prin inscriere prealabila. Locurile sunt limitate.

                           BUCURESTI  ORADEACLUJ

 

 

 

Confirmarea locurilor se face in ordinea inscrierii, automat (nu vei primi niciun email de confirmare). Dupa inscriere vei primi un reminder de la mine cu 1-2 zile inainte de eveniment.

In momentul in care se vor ocupa locurile vom anunta aici, iar formularul de inscriere va fi inchis. In prezent formularul de inscriere este deschis pentru toate locatiile: Bucuresti, Oradea, Cluj.

Ce este inclus?

 • accesul la eveniment si la dezbaterile din cadrul acestuia
 • posibilitatea de a interactiona cu speakerii si de a pune intrebari
 • coffee break
 • networking

Bonus: la finalul evenimentului avem cateva premii pentru tine. Detaliile le vei afla la fata locului.

Evenimentele sunt organizate de Tramp Travel in parteneriat cu Turism Market. Cu sprijinul: CarminaNitescu.ro, Hotel Europa Royale Bucharest, Hotel Double Tree by Hilton Oradea, Hotel City Plaza Cluj, iar fotografiile vor fi asigurate de CreativeWork.ro

Eu abia astept sa ne vedem la unul din workshopuri asa ca daca ai intrebari iti voi raspunde cu placere fie pe email, fie chiar la fata locului.

Daca ai intrebari sau nelamuriri iti stau la dispozitie. Gasesti datele mele de contact mai jos.

Tags : Carmina Nitescueveniment turism marketmarketing si comunicare in turism
Carmina Nitescu

The author Carmina Nitescu

Ofer servicii de marketing și comunicare pentru companiile de turism, sunt trainer și organizator de evenimente tematice.

Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com

Leave a Response