Fidelizarea clientilor in agentiile de turism

A fideliza un client pe care il ai deja este de 5 ori mai ieftin decat a atrage unul nou.

Totodata, un client multumit va impartasi bucuria lui cu pana la 8 persoane, in timp ce un client nemultumit va vorbi despre experienta lui la 22 de persoane.

Aceste statistici spun niste lucruri pe cat de adevarate, pe atat de putin stiute. Iar domeniul turismului nu face exceptie.

Pe 31 martie  2015 iti propunem sa dezbatem impreuna pe tema “Fidelizarea clientilor in agentiile de turism” si sa aflam de ce merita sa investim in a ne fideliza clientii, la urmatorul eveniment organizat de Turism Market impreuna cu VBS Business Solutions, cu sprijinul Hotel Armonia 4*, Bucuresti si CreativeWork.ro

Motive pentru a veni la eveniment:

 • Afli care este adevarata valoare a unui client – cand si de ce merita sa investesti intr-un client pe care il ai deja
 • Explorezi noi oportunitati – daca pana acum nu ai facut nimic/nu ai stiut ce sa faci pentru a-ti fideliza clientii, vei avea de aici inainte cateva retete si solutii aplicabile pentru a-ti atrage si fideliza clientii
 • Exemple de agentii de turism (touroperatoare si detailiste) care si-au fidelizat clientii
 • Live Q&A – vei putea pune intrebari directe speakerilor evenimentului
 • Networking – te vei afla intr-un mediu de business de turism alaturi de alti colegi din industrie
 • Premii – ai ocazia sa castigi prin tragere la sorti una din cele 3 sedinte de consultanta de business in turism pe care le ofera Carmina Nitescu sau premiul oferit de Cosmina Mesesan, un ghid de “Mystery Shopper”

Cui se adreseaza evenimentul:

Evenimentul se adreseaza agentiilor de turism care doresc sa lucreze mai eficient si sa creasca vanzarile in mod constant prin fidelizarea clientilor pe care ii au deja.

Evenimentul se adreseaza atat agentiilor de turism touroperatoare cat si a celor detailiste (revanzatoare) si vine in intampinarea acestora cu exemple concrete din piata. In ambele cazuri fidelizarea clientilor este o adevarata provocare si este legata foarte strans de cunoasterea nevoilor clientului si de creativitatea cu care se  imbina aceste nevoi ale clientului cu serviciile oferite de catre agentie.

 

Speakerii evenimentului:

Cosmina Mesesan_1Cosmina Voichita Mesesan: Antreprenor, Customer Care & Mystery Shopping Specialist- VBS Business Solutions

Este specialist in customer care, in mystery shopping(un concept relativ nou in Romania), autoare a ghidului “Mystery Shopper”- prima carte de specialitate din Romania, trainer si speaker la conferintele Business Days.

Cosmina face traininguri despre fidelizarea clientilor si traininguri de customer care iar pana in prezent a ajutat multe companii, mai mici sau mai mari, sa aiba succes in ceea ce si-au propus. Are ca si clienti mai multe companii de turism care au apelat la ea atat pentru studii de mystery shopping cat si pentru informatii legate de customer care.

In cadrul evenimentului de pe 31 martie va vorbi despre:

 • Perceptia clientilor – singura realitate a pietei
 • Loializarea(fidelizarea) clientilor, modele de satisfactie

Carmina Nitescu 2014_1Carmina NitescuConsultant de business in turism, Coach, Trainer, fondator TurismMarket.com

Carmina Nitescu este consultant de business, marketing si social media pentru companiile de turism, este trainer si coach si organizeaza evenimente in cadrul proiectelor proprii sau pentru diverse companii.

Este unul dintre fondatorii singurului blog colectiv dedicat industriei turismului din Romania, TurismMarket.com, blog pe care il coordoneaza si in cadrul caruia organizeaza si sustine diferite workshopuri, traininguri si evenimente dedicate industriei turismului.

Cu o experienta de 9 ani in turism, Carmina Nitescu este antreprenor si atunci cand nu se ocupa de proiectele din cadrul business-ului propriu calatoreste si totodata imparte din experienta sa in sesiunile de training sau evenimentele pe care le sustine in fata celor care doresc o cariera in turism sau care doresc sa se specializeze pe un anumit segment in turism.

In cadrul evenimentului de pe 31 martie va aduce cateva exemple concrede de fidelizare a clientilor in agentiile de turism (agentii de turism detailiste si touroperatoare).

Update 25.03.2015: 

In cadrul evenimentului avem placerea de a prezenta 3 studii de caz, 3 agentii de turism foarte diferite una de alta pentru a acoperi cat mai multe situatii legate de fidelizarea clientilor si a oferi un exemplu cat mai asemanator cu agentia de turism pe care o reprezinti.

 • Agentie de turism detailista: Klever Travel – este o agentie de turism mica, aflata pe piata de aproximativ 8 ani. Este o agentie detailista (revanzatoare) care se adapteaza permanent la cererea clientilor sai. Si are clienti fideli. Vom vedea ce anume face pentru a-i fideliza
 • Agentie de turism touroperatoare: Fresh Holidays – agentie de turism deschisa cu putin inainte de inceperea crizei, face atat incoming (in special grupuri de englezi) cat si outgoing (destinatii exotice). Lucreaza cu grupuri mici de oameni si face pachete personalizate urmarind interesele comune ale oamenilor din grupul tinta. Si, bineinteles, are clienti pe care i-a fidelizat. Ne vor povesti cum au facut asta.
 • Agentie de turism touroperatoare mare: Prestige Tours – sunt in piata de peste 20 ani, au o mare experienta in ceea ce priveste charterele iar in cazul lor, “clientii” sunt exclusiv agentiile de turism revanzatoare. In acest caz, fidelizarea clientilor este total diferita, touroperatorul trebuind sa gaseasca noi si noi metode permanent pentru a motiva agentiile revanzatoare sa le fie partenere. Ne vor povesti cum fac asta.

Programul evenimentului este urmatorul:

18:30-19:00 inscrierea participantilor + networking
19:00-20:00 Cosmina Mesesan- Perceptia clientilor- singura realitate a pietei
20:00-20:10 coffee break + networking
20:10-21:00 Carmina Nitescu – Exemple de fidelizare a clientilor in agentiile de turism
21:00-21:05 extragere premii
21:00-21:30 networking

Detaliile evenimentului sunt urmatoarele:

Data: 31 martie 2015
Interval orar: 18:30-21:30
Locatia: Hotel Armonia 4*, Calea Mosilor nr. 112, Sector 2 Bucuresti

Investitia ta in acest eveniment este urmatoarea si difera in functie de data la care te inscrii si daca vii singur sau insotit de catre un coleg(a) din aceeasi companie.

Inscrie-te si plateste taxa de participare anticipat, pana pe 26.03.2015:

60 lei/persoana
100 lei/2 persoane din aceeasi companie
150 lei/3 persoane din aceeasi companie

Incepand cu data de 27.03.2015 si pana pe 31.03.2015 inclusiv:

90 lei/persoana
160 lei/2 persoane din aceeasi companie
240 lei/3 persoane din aceeasi companie

Nota: Persoanele inscrise pana pe 26.03.2015 dar care aleg sa achite taxa de participare la fata locului in ziua evenimentului vor achita taxa de 90 lei/persoana, 160 lei/2 persoane din aceeasi companie sau 240 lei/3 persoane din aceeasi companie.

Ce este inclus?

 • accesul la eveniment si la dezbaterile din cadrul acestuia
 • posibilitatea de a interactiona cu speakerii invitati si de a pune intrebari
 • coffee break
 • networking
 • Premii: la finalul workshopului poti castiga prin tragere la sorti unul dintre cele 3 premii constand in cate o sedinta de consultanta de business, premii oferite de Carmina Nitescu sau cartea “Mystery Shopper” oferita de Cosmina Mesesan

Numar minim de participanti: 25 persoane

Numar maxim de participanti: 35 persoane

Oferta este valabila in limita locurilor disponibile iar confirmarea inscrieri se face pe e-mail dupa efectuarea platii.

Pentru a te inscrie la eveniment completeaza formularul urmator cu urmatoarele date: nume, telefon, email, numar de persoane. Vei primi un email cu un link de confirmare pe care te rugam sa dai click pentru a confirma inscrierea.

buton ma inscriu

Dupa ce te inscrii completand formularul vei primi pe e-mail toate detaliile de PLATA (numar de cont, modalitati de plata) iar confirmarea ferma a locului (locurilor) o vei primi dupa confirmarea platii.

Important: numarul de telefon si adresa de email vor fi folosite numai in comunicarea informatiilor despre acest eveniment si a evenimentelor viitoare. Aceste date nu vor fi facute publice in niciun fel, fiind proprietatea organizatorilor.

Daca ai intrebari sau nelamuriri iti stau la dispozitie. Gasesti datele mele de contact mai jos.

Tags : Carmina NitescuCosmina Mesesanfidelizarea clientilorspecialisti in turism
Carmina Nitescu

The author Carmina Nitescu

Ofer servicii de marketing și comunicare pentru companiile de turism, sunt trainer și organizator de evenimente tematice.

Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com

Leave a Response