Noutati despre Romanian Digital Travel Conference + ultimele locuri

Alex Filip 2Au mai ramas 3 saptamani pana la cea de-a doua editie a Romanian Digital Travel Conference, eveniment organizat de Eventur despre care te-am anuntat aici.

Pentru ca pregatirile sunt in toi si sunt cateva noutati despre care trebuie sa stii, i-am rapit putin din timp lui Alex Filip, unul dintre organizatorii evenimentului, pentru a-l ruga sa ofere cateva informatii in plus special pentru cititori Turism Market.

Carmina: Buna Alex, in primul rand iti multumesc pentru timpul pe care il acorzi acestui interviu. Stiu ca esti in pline pregatiri pentru #RDTC2015 si esti foarte prins.

Alex: Buna, Carmina! Iti multumesc si eu pentru oportunitate. Intr-adevar, este o perioada extrem de incarcata. Suntem cu toate panzele sus pe evenimentul #EnjoyBucharest si cele trei componente ale sale: Romanian Digital Travel Conference, Romanian Digital Travel Awards si infoturul #EnjoyBucharest cu bloggerii straini prin capitala.

Carmina: Spune-mi, te rog, ce noutati aduce editia a doua a RDTC fata de editia de anul trecut.

Alex: Voi fi concis. Ne-am dat seama ca participantii au nevoie de informatii aplicabile si de sfaturi practice. Asta le vom garanta la editia a II-a a conferintei. Vom aloca mai mult timp pentru fiecare speaker (30-40 min) si vom organiza toate prezentarile pe structura: identificarea problemei > prezentarea solutiilor > studii de caz. Cat despre logistica, iti pot spune ca ne-am mutat intr-o ‘casa’ mai mare. Conferinta va fi gazduita de unul din simbolurile Bucurestiului, Hotel Intercontinental. Sala Ronda va fi plina!

Carmina: Care este tema de discutie cea mai arzatoare in acest an? Stiu ca aduceti speakeri din strainatate ceea ce este un mare plus, insa sunt curioasa care dintre temele abordate de acestia prezinta cea mai mare miza pentru cei care se vor afla in sala de eveniment

Alex: Anul asta ne-am gandit sa mizam mai mult subiecte cheie de marketing online si pe strategii eficinte construite cu ajutorul uneltelor de new media. Sustinute de numersoase studii de caz. Tehnologiile sunt interesante, dar au un grad de aplicabilitate mai scazut. Speakerii straini vor incerca o paralela intre piata europeana si cea romaneasca si vor prezenta cateva retete de success.

Carmina: Daca ar fi sa alegi un singur motiv (esential) pentru care recomanzi ca oamenii de turism sa vina la RDTC care ar fi acela?

Alex: Prezenta este obligatorie pentru toti pionii cheie din turism care vor sa-si dezvolte si sa-si promoveze eficient business-urile lor. Nu costul de a fi vizibil pe piata online trebuie evitat, ci costul de a nu fi.

Carmina: Evenimentul de anul acesta are doua noi componente: sectiunea de Awards care va avea loc in ziua conferintei si infoturul #EnjoyBucharest. Propun sa vorbim putin despre sectiunea Awards. Din cate stiu, perioada nominalizarilor s-a incheiat si a inceput perioada de votare. In ce masura premiile vor fi la alegerea publicului?

Alex: In ce masura? 100%. Votul este dedicat exclusiv publicului larg. Nu premiem cele mai bune sau cele mai nu stiu cum afaceri din turism romanesc. Premiem doar cele mai populare, cele mai vizibile unitati de cazare, companii aeriene, agentii de turism, restaurante, bloguri, samd. in online-ul romanesc. Am sa-ti dau cateva cifre: in perioada de nominalizari au fost propuse 1000+ din care le-am selectat pe cele mai nominalizate 10 business-uri pentru fiecare din cele 17 categorii. Avem o saptamana si un pic de cand am dat startul perioadei de votare si au votat deja 2500 de oameni, inregistrandu-se in total peste 10.000 de voturi.

Carmina: Povesteste-mi putin despre #EnjoyBucharest. Stiu ca vor fi 30 de bloggeri straini si 14 bloggeri romani. Programul in mare a fost anuntat deja si il gasim pe site insa sunt curioasa daca ai sa ne spui cateva noutati.

Alex: Vom pune Bucurestiul pe harta mondiala a destinatiilor de city break! Acesta este obiectivul principal pe care ni l-am trasat cu #EnjoyBucharest. Si pentru a ni-l atinge, am invitat 30 de bloggeri straini extrem de influenti la nivel international. In total, ei sunt cititi de 1,5 milioane de oameni (direct interesati de calatorii) si au comunitati pe retelele de socializare (Facebook, Twitter, Instagram, Google+, etc) de peste 2,5 milioane de utilizatori. Bloggerii si fotografii romani vor veni ca suport si vor avea rolul sa popularizeze la nivel national aceasta actiune.

Carmina: Spune-mi te rog daca ai sa le transmiti ceva cititorilor Turism Market.

Alex:Cititorilor TurismMarket.com le transmit sa urmareasca in continuare cu mare interes ceea ce comunicati voi aici fiindca o faceti foarte bine si sunteti o sursa excelenta de informatii pentru colegii din industrie. De asemenea, le transmit sa se inscrie la conferinta (cat timp mai e posibil acest lucru si cat timp mai sunt locuri disponibile), sa-si voteze preferatii pe awards si sa foloseasca hashtagul #EnjoyBucharest ori de cate ori incarca o fotografie pe conturile lor de pe Facebook sau Instagram.

Carmina: Iti multumesc mult pentru raspunsuri si iti doresc sa ai mult spor la ultimele pregatiri.

Alex:#doamneajuta 🙂 Multumesc! Succes si voua in tot ceea ce faceti.

Daca nu te-ai inscris inca la Romanian Digital Travel Conference o poti face acum, pe ultimele locuri ramase. Sala este deja ocupata in proportie de 75% asa ca daca vrei sa fii la curent cu noutatile din domeniu inscrie-te chiar acum.

Asa cum spunea Alex mai sus, “Prezenta este obligatorie pentru toti pionii cheie din turism care vor sa-si dezvolte si sa-si promoveze eficient business-urile lor. Nu costul de a fi vizibil pe piata online trebuie evitat, ci costul de a nu fi.

Noi sustinem evenimentul de mai sus (si totodata participam la el) iar pentru tine avem un cadou.

Foloseste la inscrierea la eveniment codul #TM1RDTC2015 pentru 10% reducere la taxa de participare si, in plus, ai ca si bonus din partea noastra o sedinta de consultanta de business gratuita.

Inscrierile se fac direct pe site-ul www.digital-travel.ro. Am rugamintea sa imi trimiti un email pe adresa carmina@turismmarket.com dupa ce te inscrii ca sa iti pot acorda bonusul.

Sa ne vedem cu bine pe 3 aprilie la conferinta!

Romanian Digital Travel Conference face parte din #EnjoyBucharest un eveniment organizat de Eventur Bucharest, in parteneriat cu Bucharest Tourism BoardARCUB,Primaria Bucuresti si cu sprijinul Telekom RomaniaTravelportPrestige ToursBlue AirCDI TransportClinica Dent EstetMosettisi Stejarii Country Club. Parteneri media principali: Europa FM si Observator.tv

Tags : Carmina Nitescueveniment in turismRomanian Digital Travel Conferencespecialisti in turism
Carmina Nitescu

The author Carmina Nitescu

Ofer servicii de marketing și comunicare pentru companiile de turism, sunt trainer și organizator de evenimente tematice.

Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com

Leave a Response